Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

Πολύγυρος: Πινακίδα που οδηγεί στον ...εγκλωβισμό!

Ερχόμενο κάποιο μεγάλο φορτηγό από τις Καλύβες στον Πολύγυρο και από Πολύγυρο στη Θεσσαλονίκη (μέσω Πατελιδά) αναπόφευκτα βγαίνει μπροστά στο Τμήμα Συγκοινωνιών... όπου και αρχίζει ένα ατέλειωτο μαρτύριο για τον ανύποπτο φορτηγατζή:
Βρίσκει μπροστά του μία πινακίδα η οποία του "λέει" πως ακολουθώντας πορεία δεξιά πάει Πολύγυρο (σωστή). Αντικρίζει επίσης πινακίδα που δείχνει πορεία αριστερά για ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ...σωστή;

Ιερισσός: Έκθεση φωτογραφίας


Πρατήριο υγραερίου στον Πολύγυρο


ΕΡΠΕΤΑ...


Πολύγυρος: Παρουσίαση των προγραμμάτων «Γαλάζιων Σημαιών»

Από τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής & Marketing νομού Χαλκιδικής θα γίνει παρουσίαση των προγραμμάτων «Γαλάζιων Σημαιών» (“BLUE FLAG”) και “Green Key”, από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014 και ώρα 12:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής (ισόγειο διοικητηρίου).
Με το πέρας της παρουσίασης των προγραμμάτων θα ακολουθήσει ενημέρωση για την σκανδιναβική τουριστική αγορά από την εταιρία “North Events”.

ΝΙΚΗ Πολυγύρου: Έκλεισαν Αγγελής και Ασλανίδης!

Παίχτες της Νίκης είναι εδώ και λίγη ώρα ο Γιώργος Ασλανίδης (δεξιά) και ο Γιώργος Αγγελής (αριστερά) καθώς ολοκληρώθηκαν το απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου οι μεταγραφές τους από Ηρακλή Ν. Φώκαιας και Ελπίς Βραστάμων αντίστοιχα. Μια συνάντηση (παρουσία του προπονητή) την προηγούμενη εβδομάδα με τον καθένα ξεχωριστά ήταν αρκετή ώστε η διοίκηση να συμφωνήσει σε όλα με τους δύο ποδοσφαιριστές.

Τζιτζικώστας για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργούν οι εμπορικές επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη και τις 52 Κυριακές το χρόνο:
«Η απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και τις 52 Κυριακές το χρόνο είναι αυθαίρετη, πρόχειρη και εντελώς αβάσιμη. Για ακόμα μία φορά, μετά και την πρόσφατη κατάργηση της αργίας του Αγίου Πνεύματος, η κυβέρνηση αντί για τον γόνιμο διάλογο και τη συνεννόηση, επέλεξε την τακτική του αιφνιδιασμού, όταν μάλιστα έχουν προηγηθεί ήδη οι αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών για το άνοιγμα των καταστημάτων συγκεκριμένες Κυριακές, με βάση τον πρόσφατο νόμο που ισχύει μέχρι και σήμερα και με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας.

Υπουργείο Ανάπτυξης: Ανοικτά τα μαγαζιά όλες τις Κυριακές του χρόνου σε Χαλκιδική-Θεσσαλονίκη

Ορίστηκαν οι περιοχές της χώρας στις οποίες θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους και τις Κυριακές οι καταναλωτές με βάση την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης, στις περιοχές που θα είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου είναι τα ιστορικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και οι περιοχές Πικερμίου και Ραφήνας, Χαλκιδικής, Ρόδου, Κω, Σύρου, Μυκόνου και Σαντορίνης.
Υπενθυμίζεται ότι στο μνημόνιο αναφέρεται πως η σχετική υπουργική απόφαση, που όπως είχε προαναγγελθεί, θα έπρεπε να εκδοθεί μέχρι σήμερα 7η Ιουλίου 2014 και σύμφωνα με την οποία προβλέπει σε ποιές περιοχές θα μπορούν να λειτουργούν προαιρετικά όλα τα καταστήματα, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρίς να απαιτείται απόφαση του οικείου αντιπεριφερειάρχη, είναι προαπαιτούμενη δράση για τον επόμενο έλεγχο της τρόικας. 

ΚΚΕ για την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Με την υπουργική απόφαση για την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στα εμπορικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε ορισμένες περιοχές που τις χαρακτηρίζουν τουριστικές, η κυβέρνηση, παρά την εκφρασμένη αντίθεση εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων, προχωράει σε ένα ακόμα βήμα στην πορεία για την οριστική κατάργηση της αργίας της Κυριακής παντού. 
Πρόκειται για μέτρο που εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τις απαιτήσεις των μονοπωλιακών επιχειρήσεων του εμπορίου, που επιδιώκουν να αποσπάσουν και το τελευταίο κομμάτι της αγοράς που σήμερα καταλαμβάνουν οι μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις.