Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014

Ελεύθερα έξι άτομα που κατηγορούνται για επεισόδια

Ελεύθερα αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Πολυγύρου, έξι από τα συνολικά 29 άτομα, που κατηγορούνται για σειρά από επεισόδια που έλαβαν χώρα πέρσι στην βορειοανατολική Χαλκιδική, συνδεόμενα με τις αντιδράσεις για την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή.
Αίσθηση προκάλεσαν στους υπερασπιστές όσων απολογήθηκαν σήμερα οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν σε τέσσερις εκ των κατηγορουμένων.

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ...


1η Γιορτή Οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας στη Νικήτη

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σιθωνίας σε συνεργασία με Παραγωγούς βιολογικών προϊόντων διοργανώνει την 1η Γιορτή Οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας, στο Λιμάνι της Νικήτης από 11 έως 13 Ιουλίου 2014.
Σ΄αυτή τη συνάντηση καλλιεργητές και χειροτέχνες από όλη την Ελλάδα θα εκθέσουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Παράλληλα οι επισκέπτες της 1ης Γιορτής Οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν μουσική, να διασκεδάσουν και να χαρούν, να μάθουν να φτιάχνουν μόνοι τους διάφορα χειροτεχνήματα, όπως φυσικά σαπούνια, κηραλοιφές με θεραπευτικά βότανα, κοσμήματα, κ.α. 
Η Γιορτή αυτή ωστόσο αποτελεί και μια συνάντηση για να μοιραστούμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας γύρω από τον οικολογικό τρόπο καλλιέργειας και ζωής σαν μια εναλλακτική πρόταση, που απαντάει στα περισσότερα αδιέξοδα του σημερινού τρόπου ζωής.

Απάντηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε σχόλιο του γραφείου τύπου της ΝΔ για την επίθεση σε Μαραντζίδη

Με αφορμή σχόλιο του γραφείου τύπου της ΝΔ που συσχετίζει την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α με την επίθεση στον Μαραντζίδη oφείλουμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα:
Το ιδεολογικό χάσμα που μας χωρίζει με τον υμνητή των μνημονίων, απολογητή των ταγμάτων ασφαλείας και των δοσίλογων της κατοχής, Μαραντζίδη είναι τεράστιο. Όμως εμείς τις μάχες τις δίνουμε ανοιχτά, μαζικά και πολιτικά. Αυτό το ξέρει ο κόσμος του αγώνα στον οποίο και μόνο oφείλουμε να απολογηθούμε.

Καταγγελία Οµοσπονδίας Τουριστικών Καταλυµάτων Χαλκιδικής

Η Οµοσπονδία Τουριστικών Καταλυµάτων Χαλκιδικής βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλει προς κάθε κατεύθυνση µεθοδεύσεις και προθέσεις παραγόντων του τουρισµού και της κυβέρνησης για υποβάθµιση και διάλυση του κλάδου των ενοικιαζοµένων δωµατίων και διαµερισµάτων της χώρας. 
 Είµαστε ο κλάδος των επιχειρήσεων που εκπροσωπεί το 50% του δυναµικού των παραθεριστικών κλινών της χώρας, ο κλάδος που οι προηγούµενοι υπουργοί τουρισµού Αβραµόπουλος και Πετραλιά µας χαρακτήρισαν ραχοκοκαλιά του Ελληνικού τουρισµού και στυλοβάτες της τοπικής οικονοµίας. Αυτοί µας µετέφεραν µε νόµους του κράτους αρµοδιότητες του ΕΟΤ και εµείς ανταποκρινόµενοι µε αίσθηµα ευθύνης οργανώσαµε τις επιχειρήσεις µας ανεβάζοντας το επίπεδο παροχής υπηρεσιών και κατ επέκταση το τουριστικό προϊόν της χώρας. 

Παρουσίαση του προγράμματος «Ήπιας Τουριστικής, Πολιτισμικής, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Χωρικής Οργάνωσης στη Β.Α. Χαλκιδική»

Το Πρόγραμμα «Ήπιας Τουριστικής, Πολιτισμικής, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Χωρικής Οργάνωσης στη Β.Α. Χαλκιδική» παρουσιάστηκε από την Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, μετά την αποδοχή του στο Δ.Σ. του,  σε ένα ζωντανό και μεγάλο ακροατήριο εκπροσώπων φορέων της Χαλκιδικής, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση της, στο Ξενοδοχείο "Alexandros Palace", στην Ουρανούπολη, που ευγενικά παραχωρήθηκε για τον σκοπό αυτό.

Δομές Παιδικών Σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αριστοτέλη «Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ».

Έναρξη υποβολής αιτήσεων από γυναίκες του Δήμου για τη συμμετοχή των παιδιών τους σε δομές Παιδικών Σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αριστοτέλη «Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ».
Μετά την υποβολή προτάσεων και την έγκριση συνέχισης λειτουργίας εννέα Δομών (πέντε Παιδικών Σταθμών και τεσσάρων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) του Δήμου Αριστοτέλη, ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων, μετά από Πρόσκληση του ενδιάμεσου φορά που είναι η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.).
Η Πρόσκληση αφορά