Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014

"Αριστοτέλεια Γη": Ένα μεγάλο στοίχημα για τη Β.Α. Χαλκιδική

- Εγκαινιάστηκε πρώτη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση στο Δήμο Αριστοτέλη, με στόχο την αξιοποίηση και την προώθηση των τοπικών προϊόντων
Μια νέα αρχή έγινε στην Ιερισσό για την αξιοποίηση και προώθηση των τοπικών προϊόντων, με τη σύσταση της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, με την επωνυμία "Αριστοτέλεια Γη", της οποίας το κατάστημα εγκαινιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου. Ωστόσο, δεν πρόκειται για ένα κατάστημα εμπορίας απλώς τοπικών προϊόντων, αλλάπεριλαμβάνει την παρασκευή τους, τη συσκευασία τους και στη συνέχεια τη προώθησή τους, καλύπτοντας ένα κενό, αφού δεν υπάρχει άλλη τέτοιου είδους επιχείρηση στην περιοχή. Στα εγκαίναι παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Βουλευτής Κατερίνα Ιγγλέζη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κατερίνα Ζωγράφου και Λάζαρος Τόσκας και ο Δημοτικός Σύμβουλος με τη νέα Δημοτική Αρχή, Αργύρης Τσακνής.

Ο ΤΑΜΗΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ...


Η "Αριστοτέλεια Πολιτεία" και το χωροταξικό για την ανάπτυξη του Τουρισμού στη Β.Α. Χαλκιδική

- Παρουσιάστηκε από την Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής η μελέτη που αφορά την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής
Την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής και την αξιοποίησή τους μέσω παρεμβάσεων, περιελάμβανε η μελέτη του Προγράμματος Ήπιας Τουριστικής, Πολιτισμικής, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Χωρικής Οργάνωσης στη Β.Α. Χαλκιδική, που εκπόνησε η εταιρεία Alpha Mentor για την Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και παρουσιάστηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση την Παρασκευή, στο Ξενοδοχείο "Alexandros Palace", στην Ουρανούπολη.

Ιγγλέζη: Προβλήματα με το Ε.Κ.Α.Β. και τα διαθέσιμα ασθενοφόρα στη Χαλκιδική

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη που αφορά το Ε.Κ.Α.Β. και τα ασθενοφόρα στο νομό Χαλκιδικής.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
Τους θερινούς μήνες ο πληθυσμός της Χαλκιδικής αυξάνεται δραματικά, αγγίζοντας μέγεθος αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης. Παρά τις αυξημένες ανάγκες κατά την τουριστική περίοδο, ο αριθμός των διαθέσιμων ασθενοφόρων παραμένει εγκληματικά μικρός, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις και καταγγελίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν μέχρι στιγμής εκπονήσει μελέτη κάλυψης της περιοχής με ασθενοφόρα, και ουδέποτε έχει γίνει επίσημος απολογισμός σχετικά με τη συνολική πραγματική δύναμη διασωστών στη Χαλκιδική.