Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ

Σκεπτόμενος Πολίτης
«Επιθυμούμε να έχουμε την πλήρη συνεισφορά μας στην διατήρηση της κοινής κληρονομιάς μας, της Γης. Ωστόσο, όντας στην αυγή του 210υ αιώνα, ανησυχούμε για την εμφάνιση μιάς παράλογης ιδεολογίας, η οποία αντιτίθεται στην επιστημονική και βιομηχανική πρόοδο και εμποδίζει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.
Υποστηρίζουμε ότι μια Πολιτεία της Φύσης-εξιδανικευμένη μερικές φορές από κινήματα που έχουν την τάση να κοιτούν στο παρελθόν-δεν υπάρχει και πιθανόν δεν υπήρξε ποτέ από την εποχή της πρώτης εμφάνισης του ανθρώπου στη βιόσφαιρα, στο βαθμό που η ανθρωπότητα πάντοτε εξελισσόταν χρησιμοποιώντας τη Φύση για τις ανάγκες της και όχι το αντίστροφο.

ΘΑ ΦΑΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΦΡΙΚΗ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Για να χρησιμοποιήσω και την «σύγχρονη» γλώσσα μας, να είμαι όπως λένε και οι γραμματιζούμενοι…. «in», ΑΔΕΛΦΙΑ, θα φάμε ΝΕΑ ΦΡΙΚΗ με αυτά που μας ετοιμάζουν οι κολλήγοι των Ευρωπαίων, που θέλουν να λέγονται «Ελληνική Κυβέρνηση».
Από μεθαύριο, έρχονται τα καλοκαιρινά «δώρα» για όλους μας.
Ανεβαίνει το ηλεκτρικό (η μήπως δεν είναι έτσι;), οι σφαλιάρες σε μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ είναι απανωτες, μετά την «παράταση» που έδωσαν για την υποβολή των δηλώσεων θα έρθουν και τα «ραβασάκια», και πόσα άλλα κρυφά;
Ένας Θεός ξέρει.

Μεσαίωνας ...


Οικονομική φρίκη...