Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

Κλειστή λόγω έργων την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014 η Χ. Τρικούπη από το Δημαρχείο έως την οδό Καραγκάνη

Από το Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι λόγω της εκτέλεσης έργων ύδρευσης κλειστό για οχήματα και πεζούς θα παραμείνει αύριο Τετάρτη 25 (από τις 7.00 π.μ.) και την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014 το οδικό τμήμα επί της Χαριλάου Τρικούπη από το Δημαρχείο έως τη συμβολή της με την οδό Καραγκάνη. 
Η διέλευση των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τη σχετική σήμανση.

Η συναυλία του Manu Chao έγινε διαδήλωση ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική

«Τέτοια νύχτα δεν έχει ξαναζήσει η Θεσσαλονίκη» κουβεντιάζανε ζωηρά παρέες μεταξύ τους τα ξημερώματα -κάθονταν οκλαδόν στο λιμάνι ανάμεσα σε τόνους από άδεια μπουκάλια μπύρας ή στις ουρές στα σουβλατζίδικα που ανταγωνίζονταν στα ίσια αυτές της Εφορίας.
Η αλήθεια είναι ότι τη χθεσινή νύχτα στη Θεσσαλονίκη θα τη ζήλευαν πολλές πόλεις. Η συναυλία του Manu Chao τα είχε όλα. Ήταν ένα ασταμάτητο πάρτι, ένα διαρκές μεθύσι, μια μεγάλη διαδήλωση και που και που μετατρεπόταν σε ρίνγκ.

Ξεκινάει άμεσα η εξατομικευμένη εκτίμηση της ζημιάς κάθε παραγωγού

Μετά την ενημέρωση που είχε από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Τενέδου και Ομάδα Παραγωγών του Αγ. Παντελεήμονα ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δριβελέγκας σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, έγινε άμεσα (χτες Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014) η επισήμανση των περιοχών που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση. 
Θα ξεκινήσει άμεσα η εξατομικευμένη εκτίμηση της ζημιάς κάθε παραγωγού.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Καλά λέγαν οι παλιοί, πως, «η μπόχα της σαπίλας δεν κρύβεται».
Έτσι είναι, όσο κι αν προσπαθήσεις, όλο και κάποια «μυρωδιά» θα πάρεις, μόνο που την μυρωδιά, την παίρνουν τα θύματα κατόπιν εορτής.
Η δυσοσμία λοιπόν βγαίνει μέσα από το υπουργείο υγείας, και ΔΕΝ είναι των πτωμάτων για τα οποία ευθύνονται οι διοικήσεις του.
Αυτή είναι άλλη, χειρότερη.

Με απόλυτη επιτυχία η αναβίωση του τοπικού εθίμου της Πιπερούς στην Ιερισσό

Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η αναβίωση του τοπικού εθίμου της Πιπερούς στην Ιερισσό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιερισσού «Ο Κλειγένης»
Το έθιμο έδωσε το μήνυμα για το πόσο σημαντική είναι η φύση με τα αγαθά της για τον άνθρωπο.
Συμμετείχαν τα Χάλκινα της Γουμένισσας και τα εξής χορευτικά συγκροτήματα:

Διαμαρτυρία απλήρωτων εργαζόμενων ΑΜΕΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής

Φωτογραφίες ντοκουμέντα: Ναζί "από κούνια" Μιχαλολιάκος - Παππάς. Αποδίδουν φόρο τιμής σε Χίτλερ - Μουσολίνι

Στα καρέ απεικονίζονται οι νεαροί τότε Ν. Μιχαλολιάκος και Χ.Παππάς με τη σημαία του στρατού κατοχής της Ελλάδας. Τα ντοκουμέντα βρέθηκαν στην κατοχή των ηγετικών στελεχών της Χ.Α. και καταδεικνύουν τη σχέση της με το ναζιστικό παρελθόν που προσπαθούν να αποποιηθούν με κάθε τρόπο.
Οι βουλευτές της Χ.Α. λένε σήμερα "δεν είμαστε ναζιστές, αλλά Έλληνες εθνικιστές", ωστόσο το υλικό μαρτυράει ότι η ηγεσία της οργάνωσης έχει βαθιές ναζιστικές ρίζες, ενώ οι τιμές σε Χίτλερ και Μουσολίνι φαίνονται ότι γίνονταν διαχρονικά και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΒΑΡΚΑΡΗ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Άκουγα χθες το ορχηστρικό του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ με τον παραπάνω τίτλο, και ταυτόχρονα διάβαζα κάποιες ειδήσεις οικονομικού περιεχομένου.
Βρισκόμαστε στην «κρίσιμη» περίοδο της υποβολής φορολογικών δηλώσεων, και στο αρμόδιο υπουργείο, εκτός του ότι ζουν στον κόσμο τους περιμένοντας να εισπράξουν (εδώ γελάμε) χρήματα από τους πολίτες, χρήματα από την φορολογία ακόμη και ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ, βγαίνουν και ανακοινώνουν τι;
πως ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ!
Ας δούμε την είδηση….

Προκήρυξη Σιθωνείων 2014

Ο Γυμναστικός Σύλλογος «Η ΣΙΘΩΝΙΑ», με την συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, με την στήριξη του Δήμου Σιθωνίας, και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ προκηρύσσουν και διοργανώνουν τη διεθνή συνάντση ρίψεων, «Σιθώνεια 2014», στη μνήμη του Κώστα Σπανίδη με τους εξής όρους
1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Παρασκευή 11/7/2014 (Απόγευμα)
2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : Δημοτικό Γήπεδο Νικήτης
3. ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ: