Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014

Την ατυχία μας!

Εσύ λείπεις,... θα έδενε το γλυκό!

Είναι τρελοί!!!


ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΚΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην ομιλία του την Κυριακή (22/06) στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Μετά την ιστορική πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι ένα άνοιγμα στην Κεντροαριστερά οποιασδήποτε μορφής και παραλλαγής αλλά μια δεύτερη ριζοσπαστικοποίηση, μια αριστερή αντεπίθεση και ένα νέο μεγάλο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και τα προβλήματα της.
Η Κεντροαριστερά ως πολιτικό –ιδεολογικός χώρος και σε όλες τις εκδοχές της δεν είναι, στην πραγματικότητα, τίποτα άλλο παρά η άλλη όψη της μεταλλαγμένης νεοφιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατίας.

Παγανιά... μέρα μεσημέρι!


ΟΙ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Η Αριστερή Πλατφόρμα κατέθεσε στην κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ (21-22/06) δύο τροπολογίες που αφορούν τις πολιτικές συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη ανασυγκρότησης και δημοκρατικής-συλλογικής λειτουργίας του κόμματος, ενώ κατέθεσε και κείμενο συμβολής στις συζητήσεις της ΚΕ.
Η Αριστερή Πλατφόρμα με την τροπολογία της για τις πολιτικές συμμαχίες επιμένει στην ανάγκη συνεργασίας των αριστερών δυνάμεων σκιαγραφώντας, ταυτόχρονα και την αφετηριακή προγραμματική βάση μιας τέτοιας συνεργασίας.
Ταυτόχρονα η Αριστερή Πλατφόρμα υπογραμμίζει την πλήρη αντίθεση της στη συνεργασία με δυνάμεις της Κεντροαριστεράς κάθε απόχρωσης, οι οποίες συνιστούν το άλλο όνομα της νεοφιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατίας.

Της παράκαμψης το μπάχαλο!

Έργα βελτίωσης του επιπέδου οδικής ασφάλειας στο οδικό τμήμα Γαλάτιστας - Θέρμης γίνονται όπως είναι γνωστό σε όλους όσους χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο. 
Τους δύο, τουλάχιστον, τελευταίους μήνες έχει κλείσει ο δρόμος στο ύψος της Αγίας Αναστασίας και δημιουργήθηκε παράκαμψη
Η διαπλάτυνση, και ότι άλλο γίνεται σ' αυτό το τμήμα του δρόμου, έχει καθυστερήσει απαράδεκτα, κατά γενική ομολογία, και δυσκολεύει αφάνταστα τους οδηγούς βαρέων οχημάτων (Φορτηγά, λεωφορεία) αλλά και των υπόλοιπων επιβατικών σε μικρότερο βαθμό.

Αυτό που απέμεινε

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΧΟΡΟΥ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Σάββατο βράδυ, βρέθηκα στο κλειστό θέατρο του Δήμου Μουδανιών για να παρακολουθήσω την εκδήλωση του Κέντρου Τέχνης Σύνθεση, την «ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΧΟΡΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ».
Ήταν κάτι το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, και ο κόσμος που γέμισε ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ το θέατρο, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει κάτι το τελείως διαφορετικό στα δρώμενα της πόλης.
Το έχω ξαναγράψει, αλλά θα το επαναλάβω ξανά και ξανά και ξανά.
Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ προσφέρει ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ σε αυτό τον τόπο.

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην εφημερίδα REAL NEWS

Εκτιμάτε ότι η κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό διαθέτει περισσότερες πιθανότητες να εξαντλήσει την τετραετία;
Η εξάντληση ή όχι της τετραετίας από την κυβέρνηση δε μπορεί να συνδεθεί στενά με την πρόσφατη αλλαγή του κυβερνητικού επιτελείου, που θα υλοποιήσει βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική είτε με σχετική σταθεροποίηση της οικονομίας είτε με κάποια ανάκαμψη. Η διενέργεια των εκλογών θα είναι αποτέλεσμα γενικότερων εξελίξεων εντός και εκτός της χώρας.

Ο ΕΛΓΑ να κινηθεί γρήγορα για τις ζημίες από τις χαλαζόπτωση.

Μετά τη χτεσινή συνάντηση με παραγωγούς ελιάς, φιστικιού, λαχανικών και την αυτοψία στις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές της κεντρικής και νοτιοδυτικής Χαλκιδικής, ο βουλευτής Ευθύμης Καρανάσιος επικοινώνησε για το θέμα, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Καρασμάνη. 
Ο βουλευτής Χαλκιδικής ενημέρωσε τον κύριο Καρασμάνη, για το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η χαλαζόπτωση στις εποχιακές καλλιέργειες και κυρίως σε ελαιώνες, η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι ολική, με αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή των αγροτών μας.

Μια ρεσπέντζα και μια παράγκα

Του Νίκου Ξυδάκη  
Εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" 22/6/2014
Ξεκινήσαμε πρωί για τη Χαλκιδική. Ηταν ένα ζεστό υγρό πρωινό στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Στο αυτοκίνητο πυκνή συζήτηση, σε χαλαρό ρυθμό· μια-δυο διακοπές μόνο για συνομιλίες με ραδιοφωνικούς σταθμούς. Αν εξαιρούσες αυτές τις εισβολές της συγκυρίας, θα υπέθετες ότι πηγαίναμε για μπάνιο.

Στα Μουδανιά με περίμεναν ο Χρήστος και ο Δημήτρης, μ’ έβαλαν στο δικό τους αυτοκίνητο. Πρώτος σταθμός, Ορμύλια, στη Μονή Ευαγγελισμού. Εκεί μας περίμενε ο Γιώργος Ε., κι όλους μαζί μας υποδέχτηκε ο πατέρας Σεραπίων Σιμωνοπετρίτης. Κέρασμα, συστάσεις, αναμίξεις, ζωηρές συζητήσεις, γνωριμία με τον Σιατίστης Παύλο, τον γενναίο ιεράρχη που τα έβαλε πρώτος με τους νεοναζιστές.
Προς τον Πολύγυρο, με τον μηχανικό Γιώργο. Μου εξηγεί την εξαίσια Χαλκιδική, τα δάση, τους ελαιώνες, το οδικό δίκτυο, τον φυσικό πλούτο και το παραγωγικό δυναμικό· ο Γιώργος και ο Χρήστος είναι το δυναμικό της Ελλάδας, σκέφτομαι ακαριαία.
Ξεπεζεύουμε στη Ρεσπέντζα. Εχω ακούσει ήδη πολλά, από φίλους που εκτιμώ τη γνώμη τους. Είναι καφενείο και μπλογκ ― μοναδικός συνδυασμός, με πολιτική επιρροή σε όλο τον νομό Πρέπει να περάσω οπωσδήποτε. Με υποδέχονται οι οικοδεσπότες, ένας ναυτικός κι ένας δάσκαλος· μου εξηγούν τι εστί ρεσπέντζα στη γλώσσα των θαλασσινών: το πρόχειρο κουζινάκι στο πλοίο, στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι, αξιωματικοί και κατώτερο πλήρωμα. Ενας χώρος ισηγορίας και ισοπολιτείας λοιπόν, μια μικροδημοκρατία βγαλμένη από τον Καββαδία.