Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014

Δίψα για χρυσό...

Να θυμηθούμε τι θέλουν να φτιάξουν στο τόπο που νιώθουμε και ονομάζουμε πατρίδα! Δώστε λίγη ώρα από τον χρόνο σας να δείτε το συγκλονιστικό αυτό ντοκιμαντέρ:
Pascua Lama: Περιοχή των Άνδεων στα σύνορα Χιλής-Αργεντινής όπου βρίσκετε ένα από τα μεγαλύτερα ορυχεία open pit του κόσμου για την παραγωγή Χρυσού - Χαλκού.

Από την εξόρυξη έχει καταστραφεί μέρος των παγετώνων οι οποίοι τροφοδοτούν με πόσιμο νερό μεγάλο μέρος της Αργεντινής και της Χιλής με αποτέλεσμα πολλές χιλιάδες κατοίκων και στις δύο χώρες να στερούνται το βασικότερο αγαθό της ζωής,το νερό.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΚΙΑΖΕΙ Η ΦΟΒΕΡΑ

Σκεπτόμενος Πολίτης
Έφτασε στο απροχώρητο η ιστορία με τον εκφοβισμό των δημόσιων λειτουργών και του επιστημονικού κόσμου, που ασκεί ο αυτό-αποκαλούμενος ΣΥΡΙΖ«Α» και οι «οικολόγοι». Αφορμή για την ανάρτηση αυτή αποτέλεσαν οι καταγγελίες και οι φοβέρες προς πάσα κατεύθυνση που εξαπολύουν οι μπαμπούλες του ΣΥΡΙΖ«Α», για δήθεν παράνομες εργασίες στο βουνό. Η άλλη αφορμή δόθηκε με την προσπάθεια απάντησης (ουσιαστικά σκωπτική λασπολογία εναντίον συναδέλφων του) του γνωστού μεταλλειόφοβου, ομότιμου πανεπιστημιακού καθηγητή Γεωλογίας,

Ιδιοκτήτης οικοπέδου στη Χαλκιδική "βάφτισε" ιδιωτική την παραλία και την περιέφραξε!

Μεγάλο θράσος είχε ιδιοκτήτητ οικοπέδου στη Χαλκιδική, καθώς όπως καταγγέλουν οι λουόμενοι δεν του έφτανε το οικόπεδο, ήθελε με το 'έτσι θέλω' να κάνει δική του και την... παραλία!
Ο εν λόγω ιδιοκτήτης του παραθαλάσσιου οικοπέδου φύτεψε κάκτους και φραγκοσυκιές με αρδευτική εγκατάσταση μπροστά στο οικόπεδο του στην παραλία (Καναπίτσα) του Παλιουρίου, Κασσάνδρας.

Φωτιά στη Σιθωνία

Κατακαίει μη προσβάσιμη περιοχή με πεύκα - Επιχειρούν πυροσβέστες και αεροσκάφη
Δασική περιοχή με πεύκα κατακαίει η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Αρμενιστής στη Σιθωνία της Χαλκιδικής. 
Στο σημείο επιχειρούν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη, 13 οχήματα με 26 πυροσβέστες και επιπλέον 26 άτομα πεζοπόρου τμήματος.

Τιμές Μαϊάμι και Χαβάης στα πεντάστερα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής!

Μπορεί η Χαλκιδική να μην βρίσκεται μέσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων να έχουν τιμές παρόμοιες με μέρη όπως η Χαβάη, το Μαϊάμι και το Μπαλί!
Από μία ενδεικτική σύγκριση τιμών στην ιστοσελίδα online κρατήσεωνbooking.com, προκύπτει πως για να μείνει κάποιος σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στη Χαλκιδική θα πληρώσει περίπου τα ίδια χρήματα με όσα θα έδινε σε ένα αντίστοιχης κατηγορίας ξενοδοχείο στη Χονολουλού και στην παραλία του Μαϊάμι.

Ο ανασχηματισμός

Η θερινή σύναξη των συριζοφυλάκων

Ποια είναι η νέα κόκκινη γραμμή για τον ΣΥΡΙΖΑ; Πότε θα έρθει το «ως εδώ και μη παρέκει», η στιγμή που θα χτυπήσει π.χ. ο Τσίπρας το χέρι στο τραπέζι και θα πει ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω, να βάλει κι άλλο νερό στο κρασί του, προκειμένου να ενισχύσει την κυβερνητική του προοπτική;
Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κόκκινες γραμμές ξεπλύθηκαν κι άλλο και έχουν γίνει ακόμα πιο ροζ, με μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων να υιοθετεί το δόγμα «κυβέρνηση πάση θυσία» - ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει τα πάντα προκειμένου να γίνει κυβέρνηση και να μην αφήσει τις αριστερές-αριστερίστικες καταβολές και ευαισθησίες να σταθούν εμπόδιο.

Ενότητα των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς

Άγγελος Χάγιος
Η εκλογική πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σημαντικό στοιχείο των ευρωεκλογικών αποτελεσμάτων. Εξασφαλίστηκε ωστόσο όχι σε συνθήκες ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μαζικής καταδίκης των αστικών κομμάτων εξουσίας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.
 
Το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «πρώτη φορά Αριστερά» δεν απέδειξε την ικανότητά του να διεμβολίζει τη συντηρητική παράταξη. Είχε μια προπαγανδιστική χρησιμότητα ως συμβολισμός και ως πίεση στην υπόλοιπη Αριστερά, ειδικά την αντικαπιταλιστική. Αυτό, δυστυχώς, συνδυάζεται με την επιδίωξη «αυτοδυναμίας» όχι με όρους κοινωνικής πλειοψηφίας, αλλά με το μπόνους των 50 εδρών. Με την αναζήτηση στηριγμάτων μέχρι και τη λεγόμενη πεφωτισμένη Δεξιά. Με τον εφησυχασμό του λαού για την επερχόμενη όξυνση της ταξικής πάλης και την επιχειρούμενη ανασυγκρότηση του αστικού συνασπισμού εξουσίας.