Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Προθεσμία πήραν 15 κάτοικοι που κατηγορούνται για την επίθεση στις Σκουριές

Προθεσμία να απολογηθούν τμηματικά στις 16 και 17 Ιουνίου ζήτησαν και πήραν 15 κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση, τον περυσινό Φεβρουάριο, στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.
Για την υπόθεση κατηγορούνται 22 κάτοικοι, από τους οποίους τέσσερις κρίθηκαν αρχικά προσωρινά κρατούμενοι, αλλά στη συνέχεια αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους. Η ανακρίτρια Πολυγύρου που χειρίζεται τη δικογραφία των Σκουριών, προσέθεσε το τελευταίο διάστημα άλλα δύο άτομα στον κατάλογο των κατηγορουμένων.

Χρυσό μετάλλιο για το Rosé Porto Carras

Tο Κτήμα Πόρτο Καρράς απέσπασε το Χρυσό Μετάλλιο για το Rosé Porto Carras, στον 14ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης.
Μετά από δεκατρείς επιτυχημένες διοργανώσεις, ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης συνεχίζει την ανοδική πορεία του με τη συμμετοχή οίνων από όλο τον κόσμο και οι οποίοι δοκιμάζονται από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους γευσιγνώστες.
Κύριοι στόχοι των διοργανωτών παραμένουν η παρουσίαση και προβολή της ελληνικής και διεθνούς οινοπαραγωγής στο καταναλωτικό και το εμπορικό κοινό.

Τρίτη Ιππική Συνάντηση, Αρναία Χαλκιδικής 14 & 15 Ιουνίου

Το Σάββατο στις 14 Ιουνίου και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί ελεύθερη ιππασία 25 χλμ στο Όρος Χολομώντα, με την συμμετοχή φίλων του αλόγου και άλλων Ιππικών Συλλόγων. 
Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα όσοι διαθέτουν άλογο. 
Στις 21:30 θα ακολουθήσει λαϊκή βραδιά στο άλσος της Αγίας Παρασκευής, με την ορχήστρα "Τα Αλάνια" και φωνή την Έλσα Πάζη. Ζωντανή μουσική για όλους, με φαγητό και ποτό. 

ΝΑ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ...

 1 . Κάνουμε έκκληση σε όλους τους πολιτικούς αυτής της χώρας, να σταματήσουν τώρα την εξόρυξη χρυσού!!!
Απαιτούμε την άμεση παρέμβασή τους, στα κέντρα αποφάσεων για την οριστική διακοπή των εργασιών στις Σκουριές τώρα, διαφορετικά τους καθιστούμε υπεύθυνους για τις παράνομες εργασίες και τις μη αναστρέψιμες βλάβες που προκαλεί στο Δάσος, στα υδατορέματα και στους υδροφόρους ορίζοντες, η Καναδέζικη εταιρείαELDORADO GOLD,  που ανεξέλεγκτα  συνεχίζει το ληστρικό της έργο.
Αυτοί επέλεξαν για το τόπο μας την εξόρυξη μέσα στο αρχέγονο δάσος του Κάκκαβου, στη Β. Χαλκιδική, πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα, παράλογα σκόπιμη και εγκληματικά καταστροφική, φαραωνικού τύπου, βαριάς βιομηχανίας από τη πιο ρυπογόνο του κόσμου.

Πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης Δήμου Αριστοτέλη

==Διοργάνωση εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη για την οικιακή κομποστοποίηση. 
==Παρουσίαση της μεθόδου οικιακής κομποστοποίησης σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη (Πέμπτη 12-6-2014 Μ. Παναγία, ώρα:18:00-Αρναία, ώρα 20:00, Παρασκευή 13-6-2014 Ιερισσό, ώρα 18:00-Στρατώνι, ώρα 20:00). 
Ο Δήμος Αριστοτέλη ξεκίνησε την προώθηση του προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης, το οποίο περιλαμβάνει την δωρεάν παροχή 1.500 κάδων κομποστοποίησης βιοαποδομήσιμων απορριμμάτων στο 25% των νοικοκυριών του Δήμου.

Ρ.Α.Ε. για το ρυθμιστικό Θεσσαλονίκης

Η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συνεδρίου για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης (Ρ.Σ.Θ.) ενόψει της κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, ανέδειξε, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, τη σοβαρότητα του θέματος. 
Η σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου (Π.Σ.) έγινε εκτάκτως ύστερα από την έντονη πίεση που άσκησε η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα.

Τι θα κάνουμε τώρα χωρίς Θεοχάρη;