Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

Επιθεωρητές Μεταλλείων: “Σταματήστε τις εργασίες στο Λάκκο Καρατζά”

Σύμφωνα με την Επιθεώρηση Μεταλλείων (1634/04-06-2014) οι εργασίες διάνοιξης δρόμου στο Λάκκο Καρατζά από την Ελληνικός Χρυσός δε διαθέτουν άδεια, είναι παράνομες και πρέπει να σταματήσουν άμεσα. Η εν λόγω απόφαση εκδόθηκε μετά από έντονες πιέσεις και καταγγελίες κατοίκων στη εισαγγελία, την αστυνομία, τους επιθεωρητές περιβάλλοντος και την επιθεώρηση μεταλλείων, που τελικά ανάγκασαν τους επιθεωρητές μεταλλείων να κάνουν αυτοψία στην περιοχή και να σταματήσουν τις εργασίες της εταιρείας.
Οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί αποφάνθηκαν, κι οι υπόλοιποι απομένουμε με εύλογα και ίσως ρητορικά ερωτήματα:

Το 34ο


"Κλειστόν λόγω ...ελλείμματος Δημοκρατίας"


ΟΥΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Καλοκαίρι (λέμε τώρα) στην Ελλάδα του 2014, την Ελλάδα τη διαλυμένη, του μνημονίου, την Ελλάδα, που στην πραγματικότητα ΤΙΠΟΤΑ δεν λειτουργεί.
Στη θεωρία, σκίζουμε, αλλά στην πράξη, είμαστε να μας κλαίνε οι ρέγκες που λέει και ο λαός.
Παρόλα τα μεγαλόπνοα σχέδια και τις μεταρρυθμίσεις, κάθε ενέργεια έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, και αυτό το πληρώνουμε εμείς, ο απλός λαός.

Στοιχεία των ευρωεκλογών για τους Χαλκιδικιώτες υποψήφιους

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου εσωτερικών και καταμετρημένο το 97,39% των εκλογικών τμημάτων της Επικράτειας και το 100% των εκλογικών τμημάτων της Χαλκιδικής διαπιστώνονται τα παρακάτω:
Ο Πολυγυρινός υποψήφιος της Ν.Δ. Τάσιος Γρηγόρης πήρε 20.200 ψήφους στην επικράτεια και καταλαμβάνει την 31η θέση του ψηφοδελτίου. Στη Χαλκιδική πήρε 7.151 ψήφους από τους 17.609 ψηφοφόρους που ψήφισαν Ν.Δ., τους περισσότερους απ' όλους τους υποψήφιους του ψηφοδελτίου της Ν.Δ.

Ο Μαρκογιαννάκης δεν ήξερε για το κλείσιμο της Βουλής, αλλά ο Μιχαλολιάκος ήξερε!

Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής και οι συνέπειές του σηκώνουν μεγάλη κουβέντα. Αλλά το πιο απίθανο ίσως κομμάτι αυτής της υπόθεσης είναι το ποιοι ήξεραν και ποιοι δεν ήξεραν ότι επρόκειτο να κλείσει την Τετάρτη η Βουλή.
Όταν ολοκληρώθηκε η χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής, για την άρση της ασυλίας των Μιχαλολιάκου, Λαγού και Παππά, ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης κήρυξε περαιωμένη τη συνεδρίαση, και αναφέρθηκε κανονικά στο πρόγραμμα της επόμενης ημέρας – προφανώς, μη γνωρίζοντας ότι είχε ήδη δρομολογηθεί το κλείσιμο της Βουλής.

Το χειροφίλημα της Χρυσής Αυγής

Αν αναρωτηθείτε για τη σημασία του χειροφιλήματος Μιχαλολιάκου στον βουλευτή Κουκούτση, που καλώς σε κάποιους θύμισε σκηνή από τον Νονό του Κόπολα, αναζητείστε την απάντηση στην ιεραρχία της μανιάτικης φαμίλιας. (Εφημερίδα των Συντακτών)

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ...


Από Χαλκιδική ως την Κρήτη Αγώνας για Ζωή Ενάντια στην Παράνοια!

Από το δάσος του Κακάβου στέλνουμε την αλληλεγγύη μας και τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς. Βαστάτε γερά το δίκιο είναι με το μέρος μας.
Επιτροπή Αγώνα Μ. Παναγίας

Το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Θεσσαλονίκης σε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Θεσσαλονίκης ήταν το μοναδικό θέμα της έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη.
«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καταθέσαμε ολοκληρωμένα τις απόψεις μας, ήδη από το πρώτο στάδιο της διαβούλευσης για το ρυθμιστικό σχέδιο και τονίσαμε ότι θα πρέπει να είναι ένα σχέδιο με στρατηγικό χαρακτήρα για την πόλη, αλλά και για ολόκληρη την Περιφέρειά μας. Το νέο ρυθμιστικό σχέδιο πρέπει να είναι ρεαλιστικό και επίκαιρο, προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και με ορίζοντα στο μέλλον, καθώς θα αποτελεί τον αναπτυξιακό χάρτη όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια.

«Όχι στην πώληση εκτάσεων της Αγροτικής Φυλακής Κασσάνδρας»

Να μην προχωρήσει η πώληση εκτάσεων «φιλέτα» της Αγροτική Φυλακής Κασσάνδρας στη Χαλκιδική ζητεί η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, υποστηρίζοντας ότι είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του ιδρύματος.
Όπως αναφέρουν «εδώ και πολλά χρόνια επιχειρηματικά και τουριστικά συμφέροντα εποφθαλμιούν τις συγκεκριμένες εκτάσεις, προκειμένου να τις ιδιοποιηθούν και να κερδοσκοπήσουν και τελικά τα κατάφεραν».

Γιορτή της Πεντηκοστής στη Γερακινή


Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Πολυγύρου: Επιστροφή Φ.Π.Α.

Από την Δευτέρα 9 Ιουνίου θα αποδίδεται η επιστροφή Φ.Π.Α στους παραγωγούς που κατέθεσαν τα τιμολόγια τους στον Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Πολυγύρου.
Τηλ. Επικοινωνίας 2371022364

Περί καταστροφής, νομιμότητας και δικαιοσύνης

Εκεί που το χέρι της κυβερνητικής νομιμότητας δε φτάνει, ο Κάκαβος καταστρέφεται στο όνομα του κέρδους μιας ιδιωτικής εταιρείας. Στο ρέμα Καρατζά – εκεί όπου σχεδιάζεται να κατασκευαστεί το φράγμα και το τέλμα αποβλήτων – και στις Σκουριές, η Ελληνικός Χρυσός έχει αποψιλώσει και εκχερσώσει χιλιάδες στρέμματα δάσους, εκτελεί χωματουργικές και τεχνικές εργασίες, διανοίγει δρόμους και υπόγεια στοά, καταστρέφει την γεωμορφολογία της περιοχής.

Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων από την Πυροσβεστική

Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου 2014 θα πραγματοποιηθεί διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων το Σάββατο 07-06-2014 και Ω/11:00΄- 13:00΄ σε κομβικά σημεία της Π.Ε. Χαλκιδικής, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών .
Η διανομή θα γίνει σε συνεργασία με Εθελοντικές Ομάδες της Χαλκιδικής.
Τα ενημερωτικά φυλλάδια μπορείτε να τα βρείτε κι ΕΔΩ σε ηλεκτρονική μορφή.

Σταυροδοσία ψηφοδελτίου "Λαϊκή Συσπείρωση" (Χριστιανού Αγγελική)

Σταυροδοσία ψηφοδελτίου "ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο ΔήμοΠολυγύρου" (Αναστάσιος Κανταράς)

Σταυροδοσία του ψηφοδελτίου "ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ" (Αστέριος Ζωγράφος)

Ο Πύρρος Δήμας ανάγκασε σε οπισθοχώρηση τον νεοναζί Μίχο...

Σε άτακτη οπισθοχώρηση ανάγκασε ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκο Μίχο που κινούνταν απειλητικά εναντίον του ανεξάρτητου βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου. 
Όπως φαίνεται και από φωτογραφικά στιγμιότυπα από την επεισοδιακή συνεδρίαση της Ολομέλειας ο  Μίχος είχε έντονο διάλογο με τον  Τατσόπουλο όταν ο δεύτερος τους αποκάλεσε φασίστες.

Αύριο θα ζητήσει και ο Μπέος

Καμπανάκια θα έπρεπε να βαράνε για τον ΣΥΡΙΖΑ με τον τρόπο που εξελίσσεται το αίσχος που ακούει στο όνομα "γήπεδο ΑΕΚ". Οι τραμπουκισμοί και οι απειλές είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη. Δεν είναι, όμως, η γενίκευση της "γηπεδοπολιτικής", που τη συναντάμε όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό μπροστά μας, είναι και τα θέματα που αφορούν την ουσία την υπόθεσης. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να δεχθεί να θυσιαστεί δημόσιος χώρος για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, που εγγράφονται μάλιστα στον τραμπουκισμό και στη διαπλοκή. Πολλώ δε μάλλον που, όπως αποδείχθηκε, στις εκλογές οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, δηλαδή οι δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας και οι φίλαθλοι της ΑΕΚ, δεν ψήφισαν με οπαδικά κριτήρια, αλλά το ακριβώς αντίθετο.

Δεν υπάρχει άλλος...

Όλα πράσινα και φέτος! Στην... κόλαση του ΟΑΚΑ, ο «αυτοκράτορας» Παναθηναϊκός επικράτησε σχετικά εύκολα του Ολυμπιακού με 82-71 και μέσα σε αποθέωση σήκωσε το 34ο πρωτάθλημα της ιστορίας του! 
Ακόμα έναν λόγο που αποκαλείται αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ έδωσε ο Παναθηναϊκός. 
Στον… τελικό των τελικών, οι πράσινοι ήταν πιο έτοιμοι (αγωνιστικά και ψυχολογικά) απ’ τον Ολυμπιακό και μπροστά στο «πάρτι» που έστησαν οι οπαδοί τους στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, κατέκτησαν το 34ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους και 15ο τα τελευταία 17 χρόνια, επικρατώντας 82-71 του αιωνίου αντιπάλου και κάνοντας ξανά νταμπλ (όπως και το 2013).

ΟΤΑΝ ΒΡΟΝΤΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Κυρίες και κύριοι χαίρετε από μια χώρα που είναι «πεδίο βολής», στο οποίο καθημερινά ακούγονται «ομοβροντίες» κανονιών.
Κανόνια σε επιχειρήσεις, κανόνια σε σπίτια, κανόνια γενικότερα.
Όσοι έφαγαν το κουτόχορτο του πλεονάσματος και της εξόδου μας στις αγορές, συνειδητοποιούν ΤΩΡΑ, πως τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά.
Διαβάστε απόσπασμα από ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που έχουν τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ.