Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014

Εμείς επιμένουμε

Κήρυξη περιοχών Δήμων Πολυγύρου και Νέας Προποντίδας σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής δια των υπηρεσιών της και ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν κοντά στους πληγέντες από τις ισχυρές βροχοπτώσεις συνοδεία ισχυρών ανέμων που έπληξαν πολλές περιοχές των Δήμων Πολυγύρου και Νέας Προποντίδας την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014.
Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες υπηρεσιακές διεργασίες και στάλθηκε το υπ. αριθμ. Φ.311/276/29-5-2014 προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας & προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη ζητώντας να κηρυχτούν περιοχές των Δήμων Πολυγύρου και Νέας Προποντίδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

In Colors

"Όχι" του ΣτΕ για τη δημιουργία βουδιστικού ναού στον Χολομώντα

Με την σφραγίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν επιτρέπεται η ίδρυση και λειτουργία βουδιστικού ναού, αλλά και οργανωμένου βουδιστικού κοινόβιου στην περιοχή Τραπέζι του Χολομώντα του Δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής. 
Οι σύμβουλοι Επικρατείας με οριστική και αμετάκλητη απόφασή τους απέρριψαν την προσφυγή 19 βουδιστών που προσπάθησαν χωρίς πολεοδομική άδεια να μετατρέψουν κτίριο κατοικιών σε θρησκευτικό χώρο.
Ναι μεν κατά το Σύνταγμα και τη διεθνή νομοθεσία είναι ελεύθερη και επιβεβλημένη η άσκηση της θρησκευτικής λατρείας, ξεκαθαρίζουν οι δικαστές, αλλά υπό την βασική προϋπόθεση ότι θα εφαρμόζονται και θα τηρούνται απαρέγκλιτα οι νομοθετικοί κανόνες σε όλους τους τομείς (δημόσια ασφάλεια, υγεία, κ.λπ.).