Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Η «ΠΙΠΕΡΟΥ» ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιερισσού “Ο Κλειγένης”, αναβιώνει την Κυριακή 22 Ιουνίου το πανάρχαιο έθιμο της «Πιπερούς». Ένα έθιμο που αναδεικνύει την σχέση του ανθρώπου με την φύση, την αγωνία των προγόνων μας για την γονιμότητα και ευκαρπία των φυτών και την αμφίδρομη σχέση που υπάρχει πάντοτε με το οικοσύστημα που μας περιβάλλει.
Σε μία εποχή όπου η σχέση ανθρώπου περιβάλλοντος έχει διαρραγεί σε τόσο μεγάλο βαθμό, το βαθύ νόημα του εθίμου της «Πιπερούς», είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Έτσι η πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ο Κλειγένης”, πέρα από τον προφανή σκοπό της αναβίωσης ενός σημαντικού Ιερισσιώτικου εθίμου, εμπεριέχει και το μήνυμα επανασύνδεσης του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον του.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΗΝΥΜΑ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος, έπιασε σχεδόν το ποσοστό του, η Ν.Δ έπεσε, η ΕΛΙΑ διασώθηκε, η ΧΑ αύξησε το κασέ της κατά 100.000 ψήφους, οι ΑΝΕΛ ψυχορραγούν και η ΔΗΜΑΡ τελείωσε. Το ΠΟΤΑΜΙ έκανε μια καλή είσοδο, κατώτερη των αρχικών προσδοκιών και το ΚΚΕ υπάρχει ακόμα.
Υπάρχει πολιτικό συμπέρασμα;
Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ψήφισαν "σοφά". Κόντυναν τη ΝΔ εκδικούμενοι για τις πολιτικές της,αλλά δεν τραυμάτισαν σοβαρά την πολιτική σταθερότητα της χώρας. Γιατί φρόντισαν να κρατήσουν και την ΕΛΙΑ στο παιχνίδι.

Κουίζ...

Τέσσερις μέρες μετά τις εκλογές και  νεοεκλεγείς (όχι επανεκλεγείς) Δήμαρχος παραθαλάσσιου Δήμου, αύριο Πέμπτη 29/5/2014, "παιανίζει" στο Δικαστικό Μέγαρο για υπόθεση που αφορά τον νεοεκλεγέντα, ως βασικό παράγοντα της διοίκησης του Δήμου, και συνεργάτες του σε προηγούμενη διοικητική πράξη!
Ποιος είναι;
-Αφορά υπόθεση διαγραφής χρεών δημοτών προς τον συγκεκριμένο Δήμο.

Οι παραλίες της Χαλκιδικής στις οποίες έβαλε πωλητήριο το ΤΑΙΠΕΔ


Παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης

Ο Φώτης Κουβέλης στην επιστολή παραίτησής του στην Κ.Ε. και το Συνέδριο του κόμματος αναφέρει τα εξής:
«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.
Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας.

Μπορεί να είναι αδιαφορία, μπορεί να είναι αμέλεια, μπορεί πολιτική ανωριμότητα ... ότι και να είναι, είναι επικίνδυνη συμπεριφορά!

Από την Δευτέρα 26 Μαΐου έχει καταγγελθεί επίθεση από χρυσαυγίτες στον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Φραγκίσκο Ρηγόπουλο!
Δυστυχώς, αυτά που ακούμε και διαβάζουμε, για τις συμπεριφορές μελών της μορφώματος της Χ.Α., αυτά που γίνονται σε μεγάλα αστικά κέντρα, παρόμοια περιστατικά παρουσιάζονται και σε μικρές κοινωνίες όπως αυτές του Πολυγύρου, δυστυχώς!
Μετά την επίθεση αυτή και τη γνωστοποίηση αυτού του περιστατικού βίας θα περίμενε κανείς (και τουλάχιστον εμείς το περιμέναμε) από τις πολιτικές οργανώσεις του νομού, από τους υποψήφιους των εκλογών της 18ης και 25ης Μαΐου, όλους αυτούς που θεωρούν εαυτούς εντός του "συνταγματικού" τόξου να πουν μία κουβέντα, μία λέξη συμπαράστασης, καταδίκης, κάτι, κάτι τέλος πάντων!

Έκθεση ζωγραφικής στον Πολύγυρο


ΤIVERIΟUS στον Πολύγυρο


Στα δίχτυα του ψαρά...

...πιάστηκε χθες το βράδυ η χελώνα καρέτα-καρέτα της φωτογραφίας μας, στην περιοχή ΟρμύλιαςΣήμερα το πρωί ο ψαράς την παρέδωσε στο λιμεναρχείο Ν. Μουδανιών.

ΔΗΜΑΡ...


Στ. Βαλιάνος για το αποτέλεσμα των εκλογών

Μετά την εκλογική μάχη της Κυριακής 25 Μαΐου, και αφού το αποτέλεσμα ανέδειξε νικητή τον Απόστολο Τζιτζικώστα και την παράταξη «Αλληλεγγύη», ο Στυλιανός Βαλιάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Στο τέλος αυτής της διαδρομής, θα ήθελα από καρδιάς να πω 17.507 "ευχαριστώ" , όσα και οι συμπολίτες μου , που εμπιστεύθηκαν με τη ψήφο τους ένα νέο άνθρωπο που κατέθεσε την πολιτική του πρόταση στη Χαλκιδική. Μη γελιέστε. Το νούμερο δεν είναι μικρό για κάποιο πρωτοεμφανιζόμενο , χωρίς μηχανισμό και χωρίς να κατέχει τη διοίκηση στα χέρια του. Ο αγώνας μας θα μείνει μνημείο κρυστάλλινης καθαρότητας.

Θεσσαλονίκη, Παρουσίαση βιβλίου


Κυκλοφόρησε το ένατο τεύχος του “Κυττάρου”!

Το ένατο τεύχος περιέχει:
==Φωτογραφικό υλικό και μνήμες από την Ιερισσό 
==Αναμνήσεις και ιστορικά στοιχεία από το πρόσφατο παρελθόν 
==Προβληματισμούς της σύγχρονης κοινωνίας μας 
==Αναφορές και εκδρομές στην ιδιαίτερα όμορφη ορεινή ενδοχώρα
Θα το βρείτε σε πολλά, κεντρικά σημεία στην Ιερισσό.
Επίσης μπορείτε να το διαβάσετε και στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kyttaro.eu.
Για να “κατεβάσετε” το ένατο τεύχος πατήστε τον ακόλουθο δεσμό:

http://www.kyttaro.eu/uploads/media/kyttaro09.pdf