Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Συνέντευξη του Θανάση Αγαπητού, υπ. περιφερειάρχη με την "Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία" στο alterthess.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο πλαίσιο των κυβερνητικών σχεδιασμών η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Ποια είναι η στάση σας απέναντι σε αυτά τα σχέδια;
Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και  του λιμανιού, συνολικά με το πέρασμα σε ιδιώτες του δημόσιου και φυσικού πλούτου. Όχι μόνο γιατί είναι μύθος οι επενδύσεις, αφού κάποιοι ολιγάρχες δίνουν ψίχουλα και αποκτούν φυσικά μονοπώλια ή περιουσία που ο λαός δημιούργησε με κόπο και χρήμα.

Τσίγκας Αθανάσιος, υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος Χαλκιδικής


"ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" - Γιάννης Μίχος, Παρασκευή 16/5, Ομιλίες στη Στρατονίκη και την Ιερισσό


Απόλλων Αρναίας – Ολυμπιακός Γαλατάδων 1-0 (Αγώνας μπαράζ ανόδου στη Football League 2)

Συνέντευξη υπ. Δημάρχου Πολυγύρου Αστ. Ζωγράφου

Σήμερα (15/5) στις 10.30 μμ συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του υπ. Δημάρχου Πολυγύρου Α. Ζωγράφου στο Χαλκιδική TV και στην εκπομπή Λακωνίζειν.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ έδωσε ξεκάθαρη εντολή στον ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΟ!

Χθες Τετάρτη 14.05 η Μεγάλη Παναγία έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα νίκης για τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου. Σε μια πρωτοφανή εκδήλωση, οι δημότες της Μ. Παναγίας συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την ομιλία του Υπ. Δημάρχου κ. Γιάννη Μίχου, η οποία χαρακτηρίστηκε από απίστευτο πάθος, ενθουσιασμό και ένα μοναδικό κλίμα ενότητας που τόσο η Μ. Παναγία όσο και γενικότερα  ο Δήμος Αριστοτέλη έχει τόσο ανάγκη να βιώσει.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΑΝ.ΕΛ.

Γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης το 1965. 
Κατοικεί στο Ηράκλειο Κρήτης και η καταγωγή της είναι από το Λασίθι. Είναι παντρεμένη με τον Στυλιανό Σκορδίλη. Τελείωσε το Γενικό Λύκειο Νεαπόλεως Κρήτης. 
Σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και παράλληλα Χορογραφία και Ιστορία Τέχνης. Εργάστηκε ως Καθηγήτρια χορού και Χορογράφος, και στη συνέχεια ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια της αίθουσας τέχνης ‘’ΠΟΛΥΓΝΩΤΟΣ’’ ενώ είχε την Εικαστική επιμέλεια της διοργάνωσης εκθέσεων Έργων Τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκπροσωπεί τη Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος και διετέλεσε Πρόεδρος της Ζωόφιλης Δράσης Ηρακλείου.

Γεωργία Στεφανάκη, υπ. ευρωβουλευτής, Συνάντηση με την Ομάδα Πυροπροστασίας Εθελοντών Χαλκιδικής.

Η Υποψήφια Ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γεωργία Στεφανάκη, σήμερα Τετάρτη 14 Μαΐου 2014,συνεχίζοντας τις επαφές και επισκέψεις στο Ν. Χαλκιδικής, είχε συνάντηση με την Ομάδα Πυροπροστασίας Εθελοντών Χαλκιδικής.
Στον Όρμο Παναγίας στη Σιθωνία Χαλκιδικής η Ο.Π.Ε.Α.Ν. – ΙΤΑΜΟΣ δρα με άνω των 250 εκπαιδευμένων εθελοντών. Διαθέτει 10 πυροσβεστικά οχήματα και ο Πρόεδρος της κος Αθανάσιος Ευαγγελινός ,μαζί και με μέλη της Ομάδας, ενημέρωσαν την κα Στεφανάκη για το δύσκολο έργο τους. Σκοπός της Ο.Π.Ε.Α.Ν. – ΙΤΑΜΟΣ είναι η προστασία του ορεινού όγκου της Σιθωνίας Χαλκιδικής ενώ έχουν συμμετάσχει σε 80 πυρκαγιές. Η Ομάδα το 2008 βραβεύτηκε ως η καλύτερη εθελοντική ομάδα στη χώρα μας.

Στέργιος Κουτρένης, υπ. Τοπικός Σύμβουλος Πολυγύρου


Γεωργία Στεφανάκη, Επίσκεψη στις Σκουριές

Η Υποψήφια Ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, από την Κρήτη, Γεωργία Στεφανάκη, θα βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης 13 Μαΐου στο νομό Χαλκιδικής.
Μεταβαίνει εκεί, προκειμένου να γνωστοποιήσει στους κατοίκους όλες τις νομικές παρεμβάσεις που το κίνημα των ΑΝ.ΕΛ. και ο πρόεδρος του κινήματος κος Πάνος Καμμένος έχουν πραγματοποιήσει προκειμένου να ανακόψουν το τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα που συμβαίνει στη περιοχή .
Το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ξεκάθαρα και από την πρώτη στιγμή στέκεται στο πλευρό των κατοίκων που αντιστέκονται.

Ξάκης Ιωάννης, υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Πολυγύρου


Καραγιώρας Μιχάλης, υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Πολυγύρου


Κυριακή Μάλαμα, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλονίκης

Γρηγόρης Στιβαχτάρης, υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Πολυγύρου


Προεκλογικό πρόγραμμα του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και εκ νέου υποψήφιος Ιωάννης Γιώργος με το συνδυασμό "Αλληλεγγύη" θα παρευρεθεί απόψε στις 20:00 στην πασχαλινή εκδήλωση που διοργανώνει το ΚΑΠΗ Πολυγύρου στις Έξι Βρύσες και στις 22:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην TV SUPER.

Νίκος Παπαδόπουλος, υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Πολυγύρου


Η υποψήφια Ευρωβουλευτής ΑΝ.ΕΛ. Γεωργία Στεφανάκη περιοδεύει στο νομό Χαλκιδικής

«Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που «καταδίκασε» το ελληνικό μέλι.»

Η Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΑΝ.ΕΛ. Γεωργία Στεφανάκη ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 14 Μαΐου μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών στην Χαλκιδική. Στα πλαίσια αυτών επισκέφθηκε τον Πρότυπο και έναν από τους μεγαλύτερους στα Βαλκάνια, Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του, επί 38 χρόνια, κο Αχιλλέα Παπαστεργίου. Στη σημερινή επίσκεψη της, την συνόδευε η κα Άννα Χαλκιά Πολιτεύτρια ΑΝ.ΕΛ. Νομού Χαλκιδικής.

Δέσποινα Χαραλαμπίδου, υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας: «Ο κ. Τζιτζικώστας λειτούργησε σαν ελβετικό ρολόι για να υλοποιήσει τις μνημονιακές πολιτικές»

Επίθεση εναντίον του κ. Τζιτζικώστα και του κ. Ιωαννίδη λέγοντας ότι αποτελούν τις δυο πλευρές του ίδιου μνημονιακού νομίσματος εξαπέλυσε μέσα από την συχνότητα του Κόκκινου 93.4 η υποψήφια περιφερειάρχης Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Συνέντευξη του υπ. περιφ. συμβούλου Χαλκιδικής, της "Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία", Σάββα Τσελεπίδη (β' μέρος)

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Α. ΖΩΓΡΑΦΟΥ, υπ. Δημάρχου Συνδυασμού ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ προς τους κατοίκους της Ορμύλιας για τα ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ

Φίλες και φίλοι
Ήρθε, νομίζω, η ώρα να πούμε αλήθειες. Ήρθε η ώρα ο Λαός της Ορμύλιας να μάθει για το «παιχνίδι» που έστησαν στην πλάτη του κάποιοι με αφορμή το θέμα του μεταλλείου στις «Σκουριές».
Ένας ολόκληρος μηχανισμός καταστροφολογίας, παραπληροφόρησης, τρομολαγνείας και διασποράς του φόβου στήθηκε και λειτούργησε στην Ορμύλια με μοναδικό σκοπό κάποιοι να «ξανάρθουν στα πράγματα», κάποιοι να μοιράσουν τις καρέκλες του Δημαρχείου, άλλοι να αυξήσουν τα ποσοστά του κόμματος τους και άλλοι να ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία τους.
Μας έβρισαν χυδαία και μας προπηλάκισαν, ειδικά τους συμβούλους της Ορμύλιας, όταν πήραμε την ρεαλιστική, τολμηρή και γενναία απόφαση σαν Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα των μεταλλείων.

Προεκλογική δραστηριότητα Δημήτρη Τσούφη

Σειρά επισκέψεων στα Νέα Μουδανιά πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 14 Μαΐου ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Προποντίδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Γενιά – Νέα Πορεία» Δημήτρης Τσούφης.
Αρχικά, ο κ. Τσούφης επισκέφθηκε το Αμαξοστάσιο, όπου συζήτησε με εργαζομένους του Δήμου και το Λιμάνι της πόλης, όπου και συζήτησε με τους λιμενεργάτες τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το δημοτικό παιδικό σταθμό, το Κ.Ε.Π. και τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ανοιχτή ομιλία Αστέριου Ζωγράφου στη Γαλάτιστα


Προεκλογική ομιλία Ιωάννη Τζίτζιου στη Σάρτη

Προεκλογική ομιλία στη Σάρτη με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων πραγματοποίησε την Τετάρτη το απόγευμα  ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυνατή Σιθωνία».
   Ο κ.Τζίτζιος αναφέρθηκε στο έργο που υλοποιήθηκε κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο και τόνισε ότι η Σάρτη μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο, ευρωπαϊκό οικισμό. Παράλληλα ανέπτυξε το πρόγραμμα που έχει εκπονήσει ο συνδυασμός «Δυνατή Σιθωνία» για την επόμενη δημοτική περίοδο. 

Κεντρική Ομιλία του υπ. Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Στ. Βαλιάνου στον Πολύγυρο

Μήνυμα υπεροχής και ΝΙΚΗΣ του συνδυασμού "Περιφέρεια - Πρωταθλήτρια" έδωσε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Στυλιανός Βαλιάνος στην κεντρική πολιτική ομιλία του στον Πολύγυρο το απόγευμα της Τετάρτης. Το πολυπληθές ακροατήριο που έσπευσε να παρακολουθήσει την ομιλία έδωσε παλμό και μήνυμα ότι ο συνδυασμός του Γιάννη Ιωαννίδη αποτελεί τη σίγουρη λύση για τα προβλήματα και τα ζητήματα της Χαλκιδικής και εν γένει της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο κ. Βαλιάνος ανέφερε:

Νεκροί Τούρκοι εργάτες στον βωμό του κέρδους, η ELDORADO και η Χαλκιδική

Στην Ελλάδα ένας μεγαλοεπιχειρηματίας έχει «καλές» σχέσεις με την Ελληνική κυβέρνηση.
Ο παραπάνω έχει σημαντικό μέρος μετοχών της Eldorado Gold που προσπαθεί να μετατρέψει σε ένα απέραντο μεταλλείο χρυσού
 α) την περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής (Κάκαβος κλπ),
β) την περιοχή του Παγγαίου(μεταξύ Καβάλας - Δράμας)

Ομιλία υπ. Δημάρχου Ν. Προποντίδας Δημήτρη Τσούφη στη Ν. Καλλικράτεια


Τι έγινε στις Κάννες, παιδιά;

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος 
Είναι αδιανόητο! Βγήκαν οι «Financial Times» κι έγραψαν ότι τον Νοέμβρη του 2011 στις Κάννες οι καλοί μας εταίροι είπαν στον Παπανδρέου «κάτσε στ’ αυγά σου» - κι αυτός έκατσε! Ότι οι καλοί μας εταίροι είπαν στον Βενιζέλο να ακολουθήσει αυτή και όχι την άλλη πολιτική γραμμή – κι αυτός την ακολούθησε! Ότι οι καλοί μας εταίροι ζήτησαν από τον Σαμαρά να κάνει ετούτο κι εκείνο – κι αυτός έκανε κι ετούτο κι εκείνο! Α, ναι: Οι καλοί μας εταίροι στις Κάννες μας βρήκαν και πρωθυπουργό! Τον Παπαδήμο…
«Που είναι το αδιανόητο;», θα πείτε.

Αλέκος Αλαβάνος για τις αποκαλύψεις FT και Geitner: «Περιοδεύων θίασος η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας»

Οι αποκαλύψεις FT και του πρώην υπουργού οικονομικών των ΗΠΑ μας προσφέρουν μια ιδιαίτερα χρήσιμη συμβολή για το σήμερα.
1] Μέχρι το τέλος του 2011 στην ηγεσία της ΕΕ επικρατούσε πανικός στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να προχωρήσει σε παύση πληρωμών ή να αποχωρήσει από το ευρώ. Μέχρι τότε υπήρχε ενδεχομένως η δυνατότητα διαπραγμάτευσης εάν είχαμε μια κυβέρνηση με τόλμη και σταθερή πλεύση. Αυτό δυστυχώς δεν συνέβαινε. Η δυνατότητα διαπραγμάτευσης μέσα στην ευρωζώνη ουσιαστικά έχει κλείσει από τις αρχές του 2012 με το PSI.
2] Το 2010 -11 η πολιτική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίστηκε από αίσθημα υποτέλειας, σπασμωδικότητας, έλλειψη εναλλακτικού σχεδίου και προσωπικές φιλοδοξίες. Απο το τέλος του 2011 στο χορό μπήκε και η ηγεσία της ΝΔ που εγκατέλειψε ολα τα κηρύγματα περί ανάπτυξης και αντίθεσης στα μνημόνια για χάρη της πρωθυπουργικής καρέκλας.

Δ. Χαραλαμπίδου: «Σήμερα γιορτάζουμε, την Κυριακή τους ανατρέπουμε»

Ιστορικό ραντεβού για τη μεγάλη ανατροπή στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, χαρακτήρισε τις κάλπες στις 18 και 25 Μαΐου, η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου στην ομιλία της στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 14 Μαίου στην Αποθήκη Γ΄ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
«Θέλω να σας κλείσω από τώρα ραντεβού για την ερχόμενη εβδομάδα. Ένα ιστορικό ραντεβού, γιατί η Αριστερά στην Κεντρική Μακεδονία θα βρίσκεται για πρώτη φορά στον δεύτερο γύρο των εκλογών, διεκδικώντας την μεγάλη ανατροπή. Σήμερα γιορτάζουμε στις 18 και στις 25 τους ανατρέπουμε. Και για τις επόμενες 90 ώρες σας καλώ να ξεχυθούμε ώστε το μήνυμα της νίκης και της ανατροπής να φτάσει σε κάθε περιοχή, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι της Περιφέρειας», τόνισε η Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Τάσος Κανταράς, Ανοιχτή ομιλία στην ΟΡΜΥΛΙΑ πλατεία Βασίλα στις 8 μ.μ


"ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" - Γιάννης Μίχος, Ανοιχτή συγκέντρωση στην Αρναία, 15/5


Θέμα Περιφέρειας: Νερό

Σε πολλές περιοχές του Ν.Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Χώρας, η Άρδευση και η Ύδρευση αποτελούν προβλήματα που "καίνε" και φυσικά, για άλλη μια φορά, αποσιωπούνται προεκλογικά. Η λύση του προβλήματος, δεν είναι μόνο θέμα επιβίωσης των κατοίκων και των απογόνων τους, αλλά και της χλωρίδας και της πανίδας αυτού του τόπου!
Καταρχήν, για να μην είναι τα άρθρα μακροσκελή και δεν τα διαβάζετε, σήμερα θα σας περιγράψω πως έχω καταλάβει το θέμα της Άρδευσης (με τη βοήθεια των φίλων μου και του Internet):
1. Επειδή το "ταμείον είναι μείον" εδώ και πολλά χρόνια, κανένα έργο δεν γίνεται με ίδιους πόρους, δηλαδή με δικά μας λεφτά.

Σωτήρης Σακελλάρης, υπ. περιφερειακός σύμβουλος Χαλκιδικής για τον συνδυασμό "Πολίτες Μπροστά"

Μωυσής Μωυσίδης, υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Προποντίδας