Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

ΚΚΕ για τα 69 χρόνια από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών

Τιμάμε τα 69 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, απ’ την μέρα που η ναζιστική Γερμανία παραδόθηκε άνευ όρων στον Κόκκινο Στρατό. 
Τιμάμε όσους αγωνιστήκαν με το όπλο στο χέρι, όσους θυσιάστηκαν, όσους έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στο ναζιστικό – φασιστικό ιμπεριαλιστικό «Άξονα» Γερμανίας – Ιταλίας – Ιαπωνίας και των συμμάχων τους.
Εμπνεόμαστε απ’ την πρωτοπόρα δράση των Κομμουνιστικών Κομμάτων, των εθνικοαπελευθερωτικών και αντιφασιστικών κινημάτων.
Εμπνεόμαστε και είμαστε περήφανοι για τον ηρωικό αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και των άλλων ΕΑΜικών οργανώσεων που είχαν ψυχή, αιμοδότη και καθοδηγητή το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Το προεκλογικό πρόγραμμα του υπ. ευρωβουλευτή Γρηγόρη Τάσιου

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γρηγόρης Τάσιος αύριο θα εμφανιστεί στη Δημόσια Τηλεόραση 10:00 -12:00. 
Επίσης έχει προγραμματίσει επίσκεψη το Σάββατο στις Σέρρες και τη Δευτέρα στη Δράμα.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές - Ψηφοδέλτιο μάχης και ελπίδας για το λαό

Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τους αποκλειστικούς νοσηλευτές

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής συσπείρωσης Πολυγύρου με επικεφαλής την υπ. Δήμαρχο Αγγελική Χριστιανού πραγματοποίησε συνάντηση την Πέμπτη 8-05-2014 με εκπροσώπους των σωματείου εργαζόμενων αποκλειστικών νοσηλευτών και νοσηλευτριών Μακεδονίας.
Οι εργαζόμενοι έθεσαν, τα εργασιακά προβλήματά τους που πηγάζουν από την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εξέφρασε την συμπαράστασή της και ανέλυσε τις θέσεις της για τα εργασιακά ζητήματα των αποκλειστικών νοσηλευτών καθώς και για το πρόβλημα της εξυπηρέτησης των ασθενών.
Η μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού κυρίως προσωπικού από τα δημόσια Νοσοκομεία εδώ και χρόνια, έχει οδηγήσει στην ανάγκη πρόσθετης νοσηλευτικής φροντίδας από αποκλειστικούς νοσηλευτές-ιες 

Περιοδεία υπ. ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική

Στην Χαλκιδική θα βρεθούν και θα περιοδεύσουν το Σαββατοκύριακο τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 
Το πρωί του Σαββάτου 10/5, η Πέτη Πέρκα και ο Αλέξης Μπένος συνοδευόμενοι από μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ θα περιοδεύσουν σε Ιερισσό - Ουρανούπολη - Ν. Ρόδα και Μ. Παναγία ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συμμετέχουν σε ανοικτή συγκέντρωση στην Ιερισσό όπου και θα έχουν και επαφές με τους τοπικούς φορείς.
Την Κυριακή 11/5 στην ομάδα των υποψηφίων θα συμμετέχει και ο υποψήφιος Κώστας Χρυσόγονος σε πρωϊνή περιοδεία στην Ορμύλια και το απόγευμα στις 6 μ.μ. και οι τρεις θα συμμετέχουν στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο "Αγιονέρι" στον Πολύγυρο.

Εγκαίνια (πάρτι) Εκλογικού κέντρου Πολυγύρου "Ανατροπή στο Δήμο Πολυγύρου"


Ερώτημα Λαδόπουλου προς τους υποψήφιους περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας

N.Λαδόπουλος: Κύριοι βουλευτές (πρώην και νυν)- υποψήφιοι περιφερειάρχες που θα είστε την επομένη των εκλογών;
Το ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν όλοι οι υποψήφιοι για τις περιφερειακές εκλογές είναι ένα: Ποιά θα είναι η στάση τους την επόμενη ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης, ανεξαρτήτου αποτελέσματος; Θα είναι παρόντες, όλοι αυτοί, στο περιφερειακό συμβούλιο για να εργασθούν για τα σοβαρά προβλήματα της Περιφέρειας ή θα ασχοληθούν και πάλι με τις υποψηφιότητές τους για τις βουλευτικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες”.

Πρόγραμμα Μάρκου Μπόλαρη για την Παρασκευή 9 Μαΐου, στη Χαλκιδική

10:00 Δημαρχείο Πολύγυρου 
11:30 Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84
12:00 Πρώην νομαρχία Χαλκιδικής 
13:00 Νοσοκομείο Πολύγυρου 
14:00 Ορμύλια Χαλκιδικής 
14:00 Νικήτη 
18:00 Νέος Μαρμαράς 
19:30 Άγιος Νικόλαος 
21:00 Συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού TVX

ΜΕ ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΕΣ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Όσο κοντεύει η μέρα των εκλογών, τόσο και νέα πυροτεχνήματα εκτοξεύονται από την υποτιθέμενη «κυβέρνηση» των δούλων.
Μέρα με τη μέρα ο Έλληνας χρεώνεται όλο και περισσότερο, και φτάσαμε στο σημείο να είναι χρεωμένα τα παιδιά, τα εγγόνια, και τα δισέγγονα μας.
Αυτό που κάποιοι έλεγαν πως «όποιο παιδί γεννιέται χρεωστάει 30,000 ευρώ», τελικά δεν είναι υπερβολή.

Συμμετοχή του υπ. Δημάρχου Ν. Προποντίδας με το συνδυασμό "Νέα Γενιά - Νέα Πορεία" Δημήτρη Τσούφη στη χθεσινή ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Καλλικράτεια.

Προάγγελο της επερχόμενης νίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές για το συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Νέας Προποντίδας κ. Δημήτρη Τσούφη «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» και για τον ίδιο αποτέλεσε η χθεσινή ημερίδα που έλαβε χώρα στη Νέα Καλλικράτεια με πρωτοβουλία του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, παρουσία όλων των υπολοίπων αρχηγών των συνδυασμών που κατέρχονται στις δημοτικές εκλογές και πλήθους κόσμου.

Κοινωνικό μέρισμα...


Τρεμόπουλος: συζήτηση με την Επιτροπή αγώνα στην Ιερισσό - Εναλλακτική μοντέλο ανάπτυξης στην Χαλκιδική

Το αναλυτικό πρόγραμμα και το εναλλακτικό μοντέλο που προτείνει η "Οικολογία –Αλληλεγγύη" για την ανάπτυξη της Χαλκιδικής, θα παρουσιάσει την Παρασκευή 9/5 στην Ιερισσό, ο επικεφαλής της και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Τρεμόπουλος, μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Τάσο Μπόγρη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ, στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κλειγένης», με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Επιτροπής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Δ. Χαραλαμπίδου : «Στις 18 Μαΐου ανατρέπουμε τους εκλεκτούς της Νέας Δημοκρατίας»

Μήνυμα νίκης της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας στις εκλογές της 18ης Μαΐου για την Περιφέρεια, έστειλε η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε την Πέμπτη 8 Μαΐου στους δημοσιογράφους Γ. Καμπουράκη και Γ. Οικονομέα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega η Δέσποινα Χαραλαμπίδου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το σχήμα θα περάσει στο δεύτερο γύρο και οι πολίτες με την ψήφο τους θα «γκρεμίσουν το μνημονιακό κάστρο της Κ. Μακεδονίας».

Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία : Ποιοι είμαστε - ποιοι δεν είμαστε


Οι ετεροδημότες του Δήμου Αριστοτέλη έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ΝΙΚΗΣ για το Γιάννη Μίχο

Χθες Τετάρτη, 7 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, στη Θεσσαλονίκη, η κεντρική προεκλογική ομιλία του Υποψηφίου Δημάρχου Αριστοτέλη κ. Γιάννη Μίχου προς τους ετεροδημότες του δήμου.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα, παρευρέθηκαν πάνω από 500 ετεροδημότες  σε μια ομιλία με πάθος και παλμό ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί ετεροδημότες παρακολούθησαν όρθιοι την ομιλία, λόγω του αδιαχώρητου που επικράτησε.
Ο κ. Μίχος δήλωσε συγκινημένος για την ανταπόκριση των ετεροδημοτών στο κάλεσμα για μια διαφορετική ανάπτυξη παρουσιάζοντας συγκεκριμένες προτάσεις που θα ενώσουν τους πολίτες, θα δώσουν μια νέα πνοή στην περιοχή και θα κάνουν υπερήφανους τους ετεροδημότες για τον τόπο καταγωγής τους.

Δήμος Ν. Προποντίδας: Προεκλογική δραστηριότητα Μ. Σαρίδου

Σε ανοικτή εκδήλωση που διοργάνωσαν οι "Ενεργοί Πολίτες Ν. Καλλικράτειας", όπου προσκλήθηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ν. Προποντίδας, παρευρέθηκε χθες η υποψήφια δήμαρχος Σαρίδου Μαρία του συνδυασμού "Ανθρώπων Δήμος" συνοδευόμενη από υποψήφιους και μέλη του συνδυασμού της.
Η υποψήφια δήμαρχος στην δική της τοποθέτηση εξέφρασε την συνολική άποψη του συνδυασμού για την τοπική αυτοδιοίκηση, την διαφορετικότητα από τους άλλους συνδυασμούς στην ιεράρχηση των προβλημάτων με πρώτη προτεραιότητα την άμεση στήριξη της κοινωνίας και των ευπαθών δημοτών μας, των δομών υγείας και παιδείας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων, την ανάπτυξη του τουρισμού, την προστασία του περιβάλλοντος, την στήριξη του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Χαραλαμπίδου: 10 μέρες πριν την κάλπη συνεχίζουν να αρνούνται τον διάλογο

«Έχουν ήδη περάσει 24 μέρες από τις 14 Απριλίου που καλέσαμε τους υποψηφίους Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας σε ζωντανό διάλογο. Σήμερα μόλις 11 μέρες πριν από τις εκλογές της 18ης Μαΐου, οι κύριοι Τζιτζικώστας και Ιωαννίδης συνεχίζουν να αποφεύγουν την ζωντανή αντιπαράθεση θέσεων, κρυπτόμενοι πίσω από εκπομπές με συνεντεύξεις πορτραίτα.
Τους καλούμε έστω και τώρα, να ανταποκριθούν στην πρόσκληση για διάλογο με όλους τους υποψηφίους εκτός από τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.» 

Ομιλία του Γ. Μίχου σήμερα στη Βαρβάρα


Δημήτρης Τσούφης, "Νέα Γενιά - Νέα Πορεία": Ομιλίες σε Ελαιοχώρια και Νέα Σύλλατα

Όλο και πιο ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνει η «Νέα Γενιά- Νέα Πορεία» καθώς βαδίζουμε προς τις εκλογές της 18ης Μαΐου.
Χθες Τετάρτη 7 Μαΐου, ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Δημήτρης Τσούφης πραγματοποίησε τις κεντρικές του ομιλίες στα Ελαιοχώρια και τα Νέα Σύλλατα.
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις ομιλίες, στέλνοντας το μήνυμα πως η μετάβαση της Νέας Προποντίδας σε μία νέα εποχή προόδου και ανάπτυξης είναι πλέον ζήτημα χρόνου. Με όραμα, αρχές, αξιοκρατία και ενότητα ο Δήμος μας θα κερδίσει τη θέση που του αξίζει.

Δήμος Σιθωνίας: Κόντρες για θέματα εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων στο Δήμο

Για άλλη μια φορά, ο Δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Τζίτζιος και μέλη του συνδυασμού του « Δυνατή Σιθωνία» , δείχνοντας το επίπεδο της ηθικής αλλά και της πολιτικής που τους χαρακτηρίζει, διαδίδουν ψευδώς ότι έχω προβεί σε καταγγελία εις βάρος των εργαζομένων του Δήμου Σιθωνίας για θέματα που αφορούν τις εργασιακές τους σχέσεις.
Δηλώνω ότι ουδεμία σχέση έχω με την παρούσα καταγγελία και καλώ οποιονδήποτε έχει στοιχεία που τεκμηριώνουν το αντίθετο να τα δημοσιοποιήσει. Δηλώνω ακόμη ότι θα προβώ σε μηνύσεις σε όσους συνεχίζουν να αμαυρώνουν το όνομά μου και να απειλούν του υποψηφίους του συνδυασμού «Ανάπτυξη για τη Σιθωνία».

Δημήτρης Μάντσιος, υπ. Δημοτικός Σύμβουλος ΣιθωνίαςΚαραγιώρας Μιχάλης, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πολυγύρου


"ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο Δήμο Πολυγύρου" : Εγκαίνια εκλογικού κέντρου Ορμύλιας

Πρόγραμμα επισκέψεων υπ. Περιφερειάρχη Μάρκου Μπόλαρη στη Χαλκιδική

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΥΘΥΜΙΟ ΤΟΝ ΝΕΟ


Πρόγραμμα επισκέψεων Στ. Βαλιάνου

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Στυλιανός Θ. Βαλιάνος έχει προγραμματίσει σειρά επισκέψεων την Πέμπτη 8 Μαϊου 2014 στις εξής περιοχές:
Άγιος Παύλος 11.00, Σωζόπολη 13.30,Κελί 17.30, Πλανά 18.00, Άγιος Νικόλαος 19.00 , Μεταγγίτσι 20.00.

Ο κύριος Βαλιάνος συναντά εκπροσώπους Φορέων και κατοίκους της Χαλκιδικής και συζητά μαζί τους τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Εγκαίνια (πάρτι) Εκλογικού κέντρου Πολυγύρου "Ανατροπή στο Δήμο Πολυγύρου"