Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΟΣ, υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Αριστοτέλη: «Θέλω να είμαι δήμαρχος ενότητας όλων των δημοτών»

Ο Γιάννης Μίχος είναι ο υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη που αναδείχτηκε από το κίνημα της Χαλκιδικής το οποίο παλεύει ενάντια στα μεταλλεία μέσα από μια πλατιά κινητοποίηση των πολιτών. Γιος μεταλλωρύχου, με καταγωγή από τη Στρατονίκη, επιτυχημένος επιχειρηματίας στον τομέα της πληροφορικής, δηλώνει δεμένος με τον τόπο του, αν και δραστηριοποιείται επαγγελματικά μακριά του, και επιθυμεί να συνεισφέρει στην ενότητα και την ανάπτυξή του.
«Το τι θα γίνει με τα μεταλλεία δεν θα εξαρτηθεί από την επιλογή της δημοτικής αρχής. Θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον η δημοτική αρχή θα μπορέσει να δει την περιοχή και να αναπτύξει κι άλλα πράγματα
«Είπα δημοσίως ότι οι δημοτικές εκλογές δεν είναι δημοψήφισμα για τα μεταλλεία. Ο κόσμος δεν πρέπει να ψηφίσει με μια λογική υπέρ ή κατά των μεταλλείων
«Πιστεύω ότι σ’ αυτή την περιοχή αξίζει ένα μέλλον καλύτερο και όχι η αδικία που της επιφυλάσσει η μετατροπή της σε μια βαριά ζώνη βιομηχανικής εκμετάλλευσης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στη Νέλλη Ψαρρού (www.efsyn.gr)

Ανακοινώθηκαν έξι υποψηφιότητες από το ΣΥΡΙΖΑ

Τα ονόματα των έξι νέων υποψηφίων που θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές, ανακοίνωσε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.
Αυτοί θα είναι: ο δημοσιογράφος της Αυγής, Γιώργος Κυρίτσης, η πανεπιστημιακός Μαρία Καραμεσίνη (οι οποίοι ήταν στους επιλαχόντες για τους 34 που αποφασίστηκαν από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος), ο γενικός γραμματέας των «Γιατρών του Κόσμου» και γραμματέας της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Νικήτας Κανάκης, η πανεπιστημιακός Πέπη Ρηγοπούλου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης και ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών Κρίτωνας Αρσένης.

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Ευθ. Καρανάσιου

Ο βουλευτής Ευθύμης Καρανάσιος συνυπέγραψε ερώτηση που κατατέθηκε από βουλευτές της ΝΔ, στον υπουργό Παιδείας, με θέμα την εισαγωγή παιδιών πολύτεκνων οικογενειών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα καθ΄ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων.
Οι βουλευτές αναφέρονται στις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία έκρινε κατά πλειοψηφία αντισυνταγματικούς τους νόμους 4071/2012 και 3966/2011 που εισάγουν προνόμια για μέλη πολύτεκνων οικογενειών γιατί αυτά «αντίκεινται ευθέως στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας».

Βίκυ ...στη "Νέα Γενιά - Νέα Πορεία"


ΑΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Τον άλλο μήνα, θα επιδοθούμε στο «εθνικό μας σπορ», τις εκλογές.
Πλούσιο το «μενού», με αυτοδιοικητικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές, κάποιοι μάλιστα λένε ότι θα έχουμε ΚΑΙ εθνικές, σα να λέμε, τέσσερα σε ένα.
Παρακολουθώ την κίνηση στις «μικρές» κοινωνίες, στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Τις υποψηφιότητες, τους «συνδυασμούς» αλλά αυτό που μου κινεί περισσότερο την προσοχή δεν είναι οι υποψήφιοι, αλλά ΕΜΕΙΣ, το «εκλογικό σώμα» (έτσι δεν λένε οι μορφωμένοι;).

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΖΙΩΓΑ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Περιοδεία στον Πολύγυρο Χαλκιδικής πραγματοποίησε ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας με την Λαϊκή Συσπείρωση. Κατά την διάρκεια της περιοδείας επισκέφτηκε την τοπική αγορα τα γραφεία της αντιπεριφέρειας και το νοσοκομείο του δήμου. Μετά το πέρας της περιοδείας ο Γιάννης Ζιώγας δήλωσε τα εξής:
«Σ’ αυτές τις εκλογές ο λαός να καταδικάσει την πολιτική του ευρωμονοδρόμου που τον οδηγεί στην φτώχεια και στην εξαθλίωση. 
Να ενισχύσει στην ευρωβουλή το ΚΚΕ και στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές την Λαική Συσπείρωση.
Η υλοποίηση της πολιτικής τους ευρωμονόδρομου είχε και τις αρνητικές της επιπτώσεις και στο νομό της Χαλκιδικής.

Μία ανάρτηση, ένα τιτίβισμα, μία συνέντευξη και ...ο θεός βοηθός!


Δέσποινα Χαραλαμπίδου: Ο προεκλογικός καιροσκοπισμός του κ. Τζιτζικώστα δεν έχει τέλος

«Με έκπληξη είδα σήμερα τον εξαφανισμένο την προηγούμενη διετία στα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων (νερό, λιμάνι, αεροδρόμιο, σιδηρόδρομο) κ. Τζιτζικώστα να εμφανίζεται στη συνέντευξη τύπου των εργαζομένων στο λιμάνι και να μιλάει για αγώνα ενάντια στην πώληση. 

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο Πολυγύρου

Με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους μπορούν οι πολίτες να ρυθμίσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δήμο Πολυγύρου, που έχουν βεβαιωθεί από 01/01/2010, μετά την πρόσφατη ψήφιση και δημοσίευση του Ν. 4257/2014 (ΦΕΚ 93/14-04-2014).
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2371350789 (Πανταζή Άννα) και 2371350741 (Ξανθοπούλου Αντιγόνη).
Αναλυτικά:

Stoa bar στον Πολύγυρο


Κ. Ιγγλέζη: Το ΥΠΕΚΑ υποτιμά τη νοημοσύνη μας

Στις 13 Μαρτίου, η βουλευτίνα Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη, μαζί με 29 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν ερώτηση προς το ΥΠΕΚΑ, σχετικά με την αποστράγγιση και την ποιότητα των υδάτων στη Β.Α. Χαλκιδική λόγω των δραστηριοτήτων της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. (http://www.parliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/8376289.pdf)
Ειδικότερα το ΥΠΕΚΑ ρωτήθηκε:

Συμβαίνει τώρα...

Στο καφέ-ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ απολαμβάνει το τσιπουράκι του, με νηστίσιμα εδέσματα, κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Κεντρικής Μακεδονίας και Πολυγύρου αποτελούμενο από: τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γ. Ζιώγα, τον υπ. αντιπεριφερειάρχη Νίκο Σμυρλή, την υπ. Δήμαρχο Πολυγύρου Χριστιανού Αγγελική και στελέχη της παράταξης. 

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΑΒ-ΓΑΒ

Του Θ.ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
Αφού με πάαααρα πολύ προσεκτικό τρόπο, μη σκιστεί κανένα κομματικό καλτσόν, πήρε αποστάσεις από τα τσογλάνια της Κανέλη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας το γύρισε προχτές το φύλλο. Και μιλώντας στην αστική- πολύ αστική- Καθημερινή, χαρακτήρισε το Τσίπρα σκυλάκι. Και μάλιστα, όχι σκυλάκι ότι νάναι, αλλά του καναπέ.
Προσθέτοντας έτσι άλλη μια λαμπρή σελίδα στην κατά το σημερινό ΚΚΕ σκληρή και ανελέητη ταξική πάλη με όλους τους αριστερούς της διπλανής πόρτας- και με τ τσογλάνια, και με τα σκυλάκια, και με τα ότι ήθελε προκύψει στη συνέχεια.
Αρχηγός κόμματος είναι ο Κουτσούμπας, λέει μια κουβέντα παραπάνω, θα πείτε. Έστω παραβιάζοντας την παλιά αρχή του ΚΚΕ να μη χρησιμοποιεί βρισιές και προσωπικούς χαρακτηρισμούς για τους αντιπάλους του, αλλά να μένει στην πολιτική κριτική ή και πολεμική.

Ανακοίνωση κατά Ζαγοράκη

Μακροσκελή ανακοίνωση με αφορμή την υποψηφιότητα του Θόδωρου Ζαγοράκη στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές, εξέδωσαν εφτά οργανωμένοι σύνδεσμοι. 
Η ανακοίνωση των: Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. ΠΑΝΝΕΛΗΝΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ, ΣΕΡΡΩΝ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ           ΕΔΩ

Μπόλαρης κατά Τζιτζικώστα για «υπόγειες» σχέσεις με τη ΧΑ

Υποστηρίζει ότι ο συνυποψήφιός του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει αρνηθεί να καταδικάσει τη δράση του φιλοναζιστικού μορφώματος
Για «επικίνδυνα παιχνίδια με τη Δημοκρατία» και υπόγειες σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή καταγγέλλει ο Μάρκος Μπόλαρης το συνυποψήφιό του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.
Ο κ. Μπόλαρης υποστηρίζει ότι ο συνυποψήφιός του έχει αρνηθεί να καταδικάσει τη δράση του φιλοναζιστικού μορφώματος, ενώ επιτίθεται και στη Βούλα Πατουλίδου, υποψήφια αντιπεριφερειάρχη με τον κ. Τζιτζικώστα, λόγω του γεγονότος ότι, σε παλαιότερη τηλεοπτική της εμφάνιση, υπερασπίστηκε τους διωκόμενους βουλευτές της ΧΑ.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Μπόλαρη έχει ως εξής:

Σήμερα στην "Εφημερίδα των Συντακτών"...


Δικοί τους το λένε...


Ιωαννίδης - Βαλιάνος στη Ν. Καλλικράτεια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννη Ιωαννίδη και του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Στυλιανού Βαλιάνου στη Ν. Καλλικράτεια το πρωϊ της Μ. Τρίτης .
Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Κ.Υ Αστικού Τύπου όπου μετά από συνάντηση που είχαν με την προϊσταμένη κ. Ρενα Οικονομιδου , από την οποία ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του απεφάνθησαν ότι η δομή λειτουργεί πολύ καλά και αντιμετωπίζει με επάρκεια περίπου 40.000 περιστατικά το χρόνο. Ωστόσο υπάρχουν πολλά περιθώρια για ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση της λειτουργίας του Κ.Υ στη λογική του ότι πρέπει να ενισχυθεί η πύλη εισόδου της Χαλκιδικής.