Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Τι συμπλήρωσε ο Λαζάρου στο f/b

Η χθεσινή ανάρτηση του Λάζαρου Λαζάρου στο f/b
Δείτε τι συμπλήρωσε 9 ώρες μετά...

ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Στο κόκκινο Χαλκιδική και Σέιχ Σου

Στο κόκκινο για ενδεχόμενο κίνδυνο εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών βρίσκονται τα δάση της Χαλκιδικής, το Άγιον Όρος, το Σέιχ Σου, ο Όλυμπος, περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο της φετινής αντιπυρικής περιόδου, η οποία αρχίζει την 1η Μαΐου.
Ειδικά μέτρα προστασίας θα ληφθούν από την πυροσβεστική και για άλλες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, όπως αναφέρθηκε από το γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλο Γεωργιάδη σε χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (ΥΜΑ-Θ).

Η «Αλληλεγγύη» παρουσίασε τους υπ. Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ-  
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ - ΓΕΩΠΟΝΟΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ MASTER: "ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΕΙΦΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ"
ΑΛΕΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δ.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΟΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ Δ. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ 

Tο ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στην Χαλκιδική (για την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ :
ΣΜΥΡΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
Δάσκαλος, Μέλος του ΔΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α΄Βάθμιας Κεντρικής - Βόρειας Χαλκιδικής.
ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ Φοιτητής
ΜΩΥΣΙΑΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ  Ιδιωτική Υπάλληλος
ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑ Άνεργη
ΠΑΡΘΕΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ Άνεργος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πολυγύρου
ΠΑΡΘΕΝΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Φοιτητής
ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΑΝΘΗ Ιδιωτικός Υπάλληλος
και στην υπόλοιπη Κ. Μακεδονία:

Cafe - bar - bistro TIVERIOUS στον Πολύγυρο


Ενημερωτική παρέμβαση την Μεγάλη Πέμπτη

Και τη μεγάλη εβδομάδα είμαστε εδώ!
Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού διοργανώνει μια μεγάλη ενημερωτική παρέμβαση την
Μεγάλη Πέμπτη
στις 1:00μμ
Αριστοτέλους με Τσιμισκή
Συνεχίζοντας και δυναμώνοντας τον μεγάλο αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, βρισκόμαστε μέσα στον κόσμο κάθε στιγμή.
Την Μεγάλη Πέμπτη θα βρισκόμαστε στο κέντρο και μαζί με τα ενημερωτικά φυλλάδια θα μοιράζουμε πασχαλινά αυγά SOS Χαλκιδική, και άλλα στολίδια στο κλίμα των ημερών με το συγκεκριμένο μήνυμα.
Μαζί μας θα είναι η ομάδα κρουστών "Κρούση" για να μας ταρακουνήσει με τις μουσικές της
Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά σε αυτή μας την δράση.
Δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην καταστροφή του τόπου μας από τις πολυεθνικές και τους εθνικούς εργολάβους.

Συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών του γυμνασίου Ορμύλιας σε συνάντηση σχολικών αντιπροσωπειών στην πόλη Kosice της Σλοβακίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Δια Βίου Μάθηση / Comenius.

Την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Τρίτη 8-4-2014 έως το Σάββατο 12-4-2014, τρεις εκπαιδευτικοί και πέντε μαθητές (τρία κορίτσια και δύο αγόρια) του Γυμνασίου Ορμύλιας μετέβησαν στην πόλη Kosice της Σλοβακίας προκειμένου να παραστούν σε διεθνή εκπαιδευτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε εκεί, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών εκπαιδευτικών και μαθητών από επτά σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (από Σλοβακία, Ουγγαρία, Πολωνία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία και Ελλάδα) τα οποία συνεργάζονται σε σχολική σύμπραξη διετούς διάρκειας με θέμα: «Biodiversity ConservationThe Only Path To Our Survival», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Δια Βίου Μάθηση / Comenius. Η συνάντηση - η δεύτερη κατά σειρά από την έναρξη υλοποίησης της σύμπραξης - φιλοξενήθηκε από το Σλοβακικό σχολείο «Gymnázium Opatovská 7». Βασικοί σκοποί της συνάντησης ήταν:

Επίσκεψη Τάσου Κανταρά στην Παλαιόχωρα

Κλιμάκιο της Ενωτικής Κίνησης για την «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» στο Δήμο Πολυγύρου, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Τάσο Κανταρά, επισκέφτηκε την Παλαιόχωρα. Εκεί, περιόδευσε στα καταστήματα και είχε ανοιχτή συνάντηση-συζήτηση με κατοίκους σε κεντρικό καφενείο του χωριού.
Στη συνάντηση αναλύθηκαν από τον υποψήφιο δήμαρχο οι γενικοί στόχοι της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης, καθώς και το πώς αυτοί θα προωθηθούν στα πλαίσια του Δήμου, και ειδικότερα, στην πιο υποβαθμισμένη και ξεχασμένη περιοχή του Δήμου, τα Ζερβοχώρια.

Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης "Νέα Γενιά - Νέα Πορεία" στη Νέα Καλλικράτεια.

Το Σάββατο 12 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν ο αγιασμός και τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δημοτικής παράταξης «Νέα Γενιά – Νέα Πορεία» στη Νέα Καλλικράτεια. Ήταν μία εκδήλωση δυναμική και γεμάτη ζωντάνια, αφού πλήθος κόσμου δημιούργησε μία ελπιδοφόρα ατμόσφαιρα. 
Στην ομιλία του ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Δημήτρης Τσούφης, τόνισε την ανάγκη ρήξης με το κατεστημένο που κρατά τον τόπο στάσιμο και την ανάγκη να εξαλειφθούν φαινόμενα όπως αυτό των χαμένων μελετών, που χρόνια τώρα επιβαρύνουν τον τόπο και τους πολίτες.

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας

Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης: Λάζαρος Τόσκας
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής τον Απρίλιο του 1958.
Σπούδασε στη Σχολή Τεχνολόγων Μηχανικών Θεσσαλονίκης και διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Χαλκιδικής. Ιδρυτικό μέλος και για πολλά χρόνια Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάλης Παναγίας.
Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ 1982-84. Το 1985 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ. Υποψήφιος βουλευτής συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ τον Μάιο του 1985. Υποψήφιος βουλευτής με τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου το 1989, 1990 & 1993.
Ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Παναγίας το 1998 (49,5%) και το 2002. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παναγίας το 2007-2008.

Υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Γρηγόρης Τάσιος

Ο Πολυγυρινός Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος των ξενοδόχων Χαλκιδικής, θα είναι υποψήφιος για την ευρωβουλή με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. το οποίο ανακοινώνεται αύριο.
Να θυμίσουμε ότι είναι ο δεύτερος Πολυγυρινός υποψήφιος ευρωβουλευτής, έχει ανακοινωθεί ήδη η υποψηφιότητα του Αργύρη Λαφαζάνη (ΔΗΜ.ΑΡ).
Επίσης έχουμε και τρίτο υποψήφιο ο οποίος δραστηριοποιείται στον Πολύγυρο, τον Δημήτρη Βαρνάβα οφθαλμίατρο στο Γ.Ν.Πολυγύρου και πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ευρωλίστα της Ν.Δ. ... όπως σύνθεση ποδοσφαιρικής ομάδας!


ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρώτοι 34 υποψήφιοι για το ευρωψηφοδέλτιο

Το ψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις ευρωεκλογές θα αποτελείται από 21 στελέχη του κόμματος και 21 προσωπικότητες που προέρχονται από την κοινωνία. Δείτε τους πρώτους 34 υποψηφίους που εξέλεξε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Ύστερα από ψηφοφορία που έληξε τις πρώτες πρωινές ώρες, εξελέγησαν από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ οι πρώτοι 34 υποψήφιοι να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος στις επερχόμενες ευρωεκλογές.
Μεταξύ των υποψηφιοτήτων η Κωνσταντίνα Κούνεβα, η συνδικαλίστρια στον χώρο των καθαριστριών που έπεσε θύμα εργοδοτικής επίθεσης τον Δεκέμβριο του 2008.

Το πριν και το μετά τις εκλογές (Παλιά μου τέχνη κόσκινο...)


Από τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, του Στ. Βαλιάνου, στον Πολύγυρο.

Με τη φράση «δώστε μας την ευκαιρία! Ανανεώστε το στελεχιακό δυναμικό της Χαλκιδικής» ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Στυλιανός Βαλιάνος, με το συνδυασμό «Περιφέρεια- Πρωταθλήτρια» έδωσε μήνυμα νίκης κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού, στον Πολύγυρο, το βράδυ της Κυριακής των Βαίων. Παρών ήταν και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Ιωαννίδης ο οποίος παρότρυνε τους Χαλκιδικιώτες να στηρίξουν «τον εξαίρετο νέο και ανερχόμενο Αυτοδιοικητικό» όπως χαρακτήρισε τον Στυλιανό Βαλιάνο.
Τόσο ο Βουλευτής της ΝΔ Ευθύμιος Καρανάσιος όσο και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Ιωαννίδης, τόνισαν ότι η στήριξη του συνδυασμού «Περιφέρεια – Πρωταθλήτρια» είναι τώρα περισσότερο αναγκαία από ποτέ καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια «κομματικών πειραματισμών» όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν. 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την εντός έδρας νίκη επι του Ηρακλή Κοζάνης με 81-65 συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' εθνικής και διατήρησε ελάχιστες πιθανότητες να πλασαριστεί μέσα στη τετράδα. Στο ημίχρονο του αγώνα τιμήθηκε ο Δημήτρης Ντισλής που αγωνίστηκε στην ομάδα μας για 6 χρόνια.Οι παίκτες του Δημήτρη Μύθου έκαναν μέτριο ξεκίνημα αλλά στη συνέχεια πήραν το προβάδισμα μέχρι και 19 πόντους 54-35(25'). Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι αθλητές μας χαλάρωσαν και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν μέχρι 8 πόντους(65-57 στο 35') για να φτάσουμε στο τελικό 81-65. Επόμενος αγώνας τη Κυριακή του Θωμά(27/4,17.00) στη Λιβαδειά, όπου οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά τη συμμετοχή στο μπαράζ της ανόδου. Η διοίκηση, ο προπονητής και οι αθλητές του Σ.Α. Στρατωνίου εύχονται καλή ανάσταση σε όλο το κόσμο με υγεία. Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα: