Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

Συμπαράσταση στον υποψήφιο περιφερειάρχη με την κίνηση «Αντικαπιταλιστική Αριστερά – Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία» Θανάση Αγαπητό

Η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον υποψήφιο περιφερειάρχη με την κίνηση «Αντικαπιταλιστική Αριστερά – Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία» Θανάση Αγαπητό και στους δύο εργαζόμενους των ΟΤΑ οι οποίοι δικάζονται εκ νέου την Τετάρτη 2 Απρίλη. Οι τρεις αγωνιστές εργαζόμενοι είχαν συλληφθεί μετά την περσινή διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη του εντεταλμένου της γερμανικής κυβέρνησης, Φούχτελ.

Πολύγυρος 4/4


Ήταν μεγάλη η σημερινή...


Πρόταση δυσπιστίας κατά του Γ. Στουρνάρα κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ψήφισμα Διημερίδας "Η Μεταλλεία Χρυσού σε περίοδο οικονομικής κρίσης-επιπτώσεις στο περιβάλλον"

Ολοκληρώθηκε σήμερα το διήμερο ενημέρωσης-δράσης στην Ιερισσό της Χαλκιδικής που οργανώθηκε από το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), τις «Επιτροπές αγώνα κατά της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας» και το ''Σύλλογο Φίλων Περιβάλλοντος Ιερισσού''
Το θέμα του διημέρου ήταν:
«Η Μεταλλεία χρυσού σε περίοδο οικονομικής κρίσης- επιπτώσεις στο περιβάλλον»,

ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΟΝΕΙΡΑ...

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Και μάλιστα αυτός ο κάποιος είναι πρωθυπουργός μιας χώρας, και τα όνειρα του έχουν να κάνουν με τη χώρα την οποία κυβερνά, τότε τα πράγματα η είναι πολύ ξεκάθαρα, η πολύ μπερδεμένα.
Στην παρούσα φάση, ο ονειροπόλος πρωθυπουργός, είναι ο δικός μας.
Τώρα το αν είναι «ξεκάθαρα η μπερδεμένα» τα πράγματα, θα το κρίνουν οι απλοί πολίτες.
ΝΑ λοιπόν η είδηση.
«Σαμαράς: Διώξαμε τον εφιάλτη. Χτίζουμε τη Νέα Ελλάδα
Την προοπτική μιας καλύτερης επόμενης μέρας για την Ελλάδα, παρουσιάζει ο Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του στην εφημερίδα “Real News”.

Δέσποινα Χαραλαμπίδου, στη Βουλή, για το πολυνομοσχέδιο

Το ευρωψηφοδέλτιο της "Ελιάς"

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ελιάς είναι:
Πασχάλης Αγανίδης
Γεννήθηκε το 1981 και μεγάλωσε στην Ορεστιάδα. Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεσμών και Οικονομικής Επιστήμης στην ιδιωτική εκπαίδευση. Υπήρξε μέλος και εκπρόσωπος της κίνησης «Η Γενιά των 700ευρώ», που κατάφερε το 2008 να αποσπάσει το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη.

Στο πλευρό των κατοίκων που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές ο Πρύτανης του ΑΠΘ

Μήνυμα κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές έστειλε ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μυλόπουλος,  στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων που διοργανώνουν το Σαββατοκύριακο στη Χαλκιδική περιβαλλοντικές οργανώσεις.
 Το μήνυμα που αναγνώστηκε στη διάρκεια των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
 «Το ΑΠΘ, δια του Συμβουλίου Περιβάλλοντός του, στο οποίο εκπροσωπούνται όλες οι σχολές και οι ακαδημαϊκές του μονάδες, έχοντας μελετήσει σε βάθος τα διαθέσιμα στοιχεία, γνωμοδότησε ότι η επένδυση της Εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στη βόρεια Χαλκιδική, με τον τρόπο που σχεδιάστηκε και υλοποιείται, είναι καταστροφική για το περιβάλλον, την οικονομία, αλλά και την κοινωνία στην ευρύτερη περιοχή.

Η μέτρηση της ALCO για την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας


H δημοσκόπηση της ALCO στο "Πρώτο Θέμα"


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 9ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΕΣ
Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ κατά πλειοψηφία και ακολούθησε η ΑΔΕΔΥ. Δυστυχώς, όμως, για μία ακόμα φορά παρατηρούμε τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ να μην οργανώνουν την κινητοποίηση. Και δε σταματούν εδώ: πεισμωμένοι για το ότι η απόφαση για απεργία πάρθηκε από τις υπόλοιπες παρατάξεις, αμφισβητούν ανοικτά και δημόσια τη χρησιμότητά της, φτάνοντας στο σημείο να ποντάρουν στην αποτυχία της.