Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

Συνέντευξη τύπου για την παράνομη και αναγκαστική λήψη DNA από πολίτες της Χαλκιδικής

Άρχισαν τα προεκλογικά "γαλάζια μαχαιρώματα" στην Θεσσαλονίκη

Να τηρήσει τους κανόνες της διαφάνειας ο Απόστολος Τζιτζικώστας και να ξεκαθαρίσει πότε λειτουργεί ως εν ενεργεία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πότε ως υποψήφιος περιφερειάρχης, διότι αυτά τα δύο είναι μπερδεμένα, ζήτησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Ιωαννίδης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όπως είπε δεν το κάνει αυτό για να χτυπήσει τον κ. Τζιτζικώστα, αλλά για να τον «προφυλάξει» ώστε να μην δίνεται η εντύπωση στον κόσμο ότι «κάνει προεκλογική εκστρατεία με χρήματα της Περιφέρειας ή με χρήματα που σχετίζονται με την Περιφέρεια», λέγοντας πως η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει όχι μόνο να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια. 

Χασάπηδες της κοινωνίας!

"...Οι τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις του μνημονίου και οι υπουργοί, πρωθυπουργοί στην πραγματικότητα λειτούργησαν ως χασάπηδες. 
Όπως ο χασάπης παίρνει το χασαπομάχαιρο και κόβει και βάζει τα υπολείμματα στην κρεατομηχανή, έτσι και αυτοί". 
(Τσίπρας από ομιλία στην Αλεξανδρούπολη)

Ανάγκη ανατρεπτικής Αριστεράς, όχι δορυφόρων του ΣΥΡΙΖΑ

Υποστηρίζουμε πως προϋπόθεση για να υπάρξει μια στροφή στην Ελλάδα υπέρ των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και των νέων και πολύ περισσότερο μια ανατροπή υπέρ τους, αποτελεί η ύπαρξη μιας ισχυρής αντικαπιταλιστικής αντιΕΕ Αριστεράς, με επαναστατική λογική και κομμουνιστική απελευθερωτική προοπτική. Εκφραστής αυτού του ρεύματος σήμερα, όχι χωρίς αντιφάσεις και αδυναμίες, είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με την αντικαπιταλιστική πολιτική γραμμή, την επιδίωξη του αντικαπιταλιστικού πόλου της Αριστεράς και της μετωπικής συμπόρευσης σε ένα πρόγραμμα ρήξης και ανατροπής. Η αποφασιστική ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελεί όρο για να πάνε τα πράγματα αλλιώς.

Ξεκίνησαν τα πρώτα σεμινάρια για το 2014 του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Δήμου Πολυγύρου

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Πολυγύρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (δια της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης) συνεχίζει τα προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ...


Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την αποστράγγιση και την ποιότητα υδάτων στη Β.Α. Χαλκιδική

Ερώτηση
Προς: Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής
Θέμα: Αποστράγγιση και ποιότητα υδάτων στη Β.Α. Χαλκιδική
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. εντάσσεται και η κατασκευή συνδετήριας στοάς Μαντέμ Λάκου – Ολυμπιάδας, μήκους 8.800 μέτρων. Η εν λόγω στοά διαπερνά το Στρατωνικό Όρος που ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000. Οι εργασίες διάνοιξης της στοάς έχουν, εδώ και λίγο καιρό, σταματήσει λόγω έκλυσης υδάτων, που σύμφωνα με πληροφορίες φτάνει και τα 300 κυβικά την ώρα, φαινόμενο που η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. αδυνατεί να αντιμετωπίσει. Η εξέλιξη αυτή συνεπάγεται την ταχύτατη και άμεση αποστράγγιση του ορεινού όγκου του Στρατωνικού, που όπως προαναφέρθηκε, εντάσσεται σε ειδικό καθεστώς προστασίας.

«Παιχνιδοκαμώματα» ...στη Νικήτη

Το παιδικό έργο «Παιχνιδοκαμώματα», από το Πολυθέαμα για Παιδιά, παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Σιθωνίας, το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 και ώρα 18:00, στο Δημοτικό Σχολείο Νικήτης. 
ΤΟ ΕΡΓΟ:

“Να ανατρέψουμε την κατάσταση” – Τηλεοπτική συνέντευξη της υπ. δημάρχου Ν.Προποντίδας, Σαρίδου Μαρίας

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής του συνδυασμού «Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία»

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής του συνδυασμού «Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία» στις Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου, θα είναι ο Φραγκίσκος Ρηγόπουλος, Μεταλλειολόγος Μηχανικός, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Κ. Μακεδονίας και του Συλλόγου Διπλωματούχων Μεταλλειολόγων. 
Ζει στον Πολύγυρο και είναι ενεργό μέλος του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Εδώ και χρόνια γίνονται συζητήσεις για τις «Γερμανικές Αποζημιώσεις», για τα «κατοχικά» που έχουμε σαν χώρα να παίρνουμε από τον σύγχρονο κατακτητή της Ευρώπης, και της Ελλάδας.
Έχουν ειπωθεί κατά καιρούς τα μύρια όσα από ειδικούς, ιστορικούς, αναλυτές, Έλληνες και ξένους, έχουν γίνει πολλές ερωτήσεις στις κατά καιρούς Ελληνικές «κυβερνήσεις», και όπως είναι φυσικό, ΠΟΤΕ δεν δόθηκε από αυτές μια ξεκάθαρη απάντηση.

Παρουσίαση βιβλίου στο "Μικρό Θέατρο Πολυγύρου"


Συνέντευξη Δριβελέγκα στο ΧTV

Ο πρώην Νομάρχης Βασίλης Βασιλάκης για τον τουρισμό στη Χαλκιδική

Για ποιο πλεόνασμα μιλάς βρε Αντώνη καραμήτρο!


Πρώτο κόμμα, η αδιευκρίνιστη ψήφος !