Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

"Aρκετοί στον χώρο γύρω από την Ιερισσό θέλουν την φίμωση και περιθωριοποίηση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης"

Δεν είναι μονάχα οι φασίστες και οι νεοναζί της χρυσής αυγής που θέλουν την φίμωση και περιθωριοποίηση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, αλλά είναι και αρκετοί άλλοι στον χώρο γύρω από την Ιερισσό που θέλουν και επιδιώκουν κάτι τέτοιο. 
Αυτό βεβαίως δεν αφορά το σύνολο των κατοίκων της περιοχής που είναι δημοκράτες και είναι υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και της πολιτικής επιλογής, αλλά αφορά συγκεκριμένα άτομα και ομάδες.
     Αυτοί λοιπόν οι υποτιθέμενοι δημοκράτες εδώ και αρκετό διάστημα και όσο πλησιάζουμε στις εκλογές αδίστακτα και ανερυθρίαστα κατακρεουργώντας και τσαλαπατώντας τις έννοιες της Δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης, επιδίδονται σε ένα μπαράζ επιθέσεων σε βάρος των Κομουνιστών και των ανθρώπων  της Λαϊκής Συσπείρωσης.
     Με κάθε είδος μέσο, με πίεσης, με απειλές, με βρισιές και με άλλου είδος εκβιασμούς ακόμα και προπηλακισμούς ατόμων της Λ Σ προσπαθούν να μας κάνουν να αναδιπλωθούμε και να μη συμμετέχουμε σαν Λ Σ στις επικείμενες εκλογές στον Δήμο Αριστοτέλη.

Βιβλίο Κουφοντίνα: Free ή our thinking zone;

Πριν έρθω να μιλήσω στην εκδήλωση (*) αυτή έψαξα πρόχειρα τη βιβλιοθήκη μου για να βρω βιβλία των οποίων οι συγγραφείς βαρύνονται με εγκλήματα. Κι όχι όποια κι όποια αλλά με τα πιο απεχθή και κυρίως αυτά της ανθρωποκτονίας, γενοκτονίας, παιδεραστίας. 
Βρήκα βιβλία εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου, από το Ζακ Μεσρίν, (νούμερο ένα δημόσιο κίνδυνο σε τρεις χώρες και ήρωα εκπληκτικής ομώνυμης ταινίας προ τετραετίας), ένα βιβλίο που είχα αγοράσει μια φορά στο Μοναστηράκι από τον ίδιο τον Κοεμτζή, λίγα χρόνια προτού πεθάνει, και μια συλλογή αυτοβιογραφικών σημειωμάτων των μεγαλύτερων μαφιόζων του 20ου αιώνα.

FAST TRACK ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ;

Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης

Κάτοικοι της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης κλήθηκαν από την ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής στις 10 και 11-3-2014 να δώσουν γενετικό υλικό για άλλη δικαστική υπόθεση στην οποία δεν έχουν καμία εμπλοκή, την υπόθεση του εμπρησμού του εργοταξίου στις Σκουριές τον περασμένο Φεβρουάριο. Πρόκειται κατά πολλούς για μία πρωτοφανή κίνηση που ποινικοποιεί το φρόνημα των κατοίκων που εναντιώνονται στις εξορύξεις χρυσού καθώς το μόνο «ενοχοποιητικό στοιχείο» (;!) με το οποίο καλούνται να δώσουν γενετικό υλικό είναι η στάση τους, η αντίθεση και το φρόνημά τους απέναντι στα σχέδια της Ελντοράντο να καταστρέψει το δάσος Κάκαβος και κατ’επέκταση την ευρύτερη περιοχή στην Β.Α Χαλκιδική.

ΑΠΟ ΤΥΧΗ... ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ


ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο γιατρός Γιάννης Κούτρας

 Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη η ολομέλεια της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη της ανατροπής», όπου μετά από μια πλούσια συζήτηση αποφασίστηκε η μετονομασία της κίνησης σε «Ανταρσία για τη Θεσσαλονίκη της ανατροπής». Η διακήρυξη του σχήματος, που εγκρίθηκε ομόφωνα, θέτει ως βασικούς πολιτικούς στόχους την αποφασιστική καταδίκη της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και του Καλλικράτη, των υποψηφίων που τη στηρίζουν (Μπουτάρης, Καλαφάτης), καθώς και του ναζιστή υποψήφιου της Χρυσής Αυγής Α. Ματθαιόπουλου.

ΠΑΜΕ: Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα

Άλλο ένα χαράτσι καλείται να πληρώσει ο λαός στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ. Πρόκειται για άθλια απόφαση του υπουργού υγείας και της κυβέρνησης που γίνεται στο όνομα των ανασφάλιστων. 
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι είναι θύματα της ίδιας πολιτικής, των συνεχόμενων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Η φοροληστεία, η ακρίβεια και τα χαράτσια δεν αφήνουν κανέναν έξω.

ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - 9η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

Κάτι άλλο θα βρουν να "μαγειρέψουν"...


Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Αφού η «κυβέρνηση» έλυσε ΟΛΑ τα προβλήματα της χώρας δεν άφησε κανένα κενό, έψαξε να βρει ΤΙ ξέχασε από νόμους, νομοσχέδια, σχέδια, κλπ προκειμένου να τα θέσει σε λειτουργία (όσα δεν λειτουργούν) μη τυχόν και μας αποχαρακτηρίσουν τα αφεντικά μας και μας κάνουν ντα!
Θα πρέπει να της το αναγνωρίσουμε της παρ… της κυβέρνησης θέλω να πω ότι νοιάζεται για την υγεία μας (γι αυτό άλλωστε φρόντισε να ξεμποστανιάζουν όσο γίνεται και πιο πολλοί για να μην «κολλήσουν» οι άλλοι) αφού έφερε «νόμο» αντικαπνιστικό πριν κάτι χρόνια, τον άφησε να σιτέψει λίγο, να τον μελετήσουν οι σχεδιαστές καλύτερα, και τώρα, έδωσε διαταγή στον Άρειο Πάγο να μπει ΑΜΕΣΑ ο αντικαπνιστικός νόμος σε εφαρμογή.

Ο αγώνας των φίλων μας στο Ρέθυμνο.

Στην αρχή ήσαν δυο τρεις σε μια απόμακρη βουνοκορφή. Τους βλέπαμε από μακριά κι αναρωτιόμαστε ήντα ΄ναι τούτοι οι σβούροι που <<φύτρωσαν>> στα μουλωχτά και χρόνο με τον χρόνο γίνονται περισσότεροι. Κι έπειτα, μάθαμε πως οι εταιρείες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας έχουν <<καπαρώσει>> περισσότερες από 300 περιοχές της Κρήτης για να εγκαταστήσουν αιολικά πάρκα με πέντε, δέκα, είκοσι και περισσότερες ανεμογεννήτριες το καθένα.
Στο νομό Ρεθύμνου, έχουν κατατεθεί αιτήσεις στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για πάνω από 70 περιοχές και στις περισσότερες από αυτές, οι αιολικές εταιρείες έχουν ήδη πάρει άδεια παραγωγής.
Ο Ψηλορείτης, ο Κέδρος, ο Σιδέρωτας, η Κουρούπα, ο Βρύσινας, ο Τσιλίβδικας, ο Κρυονερίτης, το Αρκάδι, ακόμα και λοφίσκοι όπως η Βίγλα δίπλα στην εθνική οδό στον ποταμό Πετρέ, πρόκειται να καταληφθούν από γιγάντιες ανεμογεννήτριες με ύψος μέχρι και 180 μέτρα. Οι εταιρείες ΑΠΕ ισχυρίζονται ότι οι ανεμογεννήτριες συντελούν στην μείωση των <<ρυπογόνων>> εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι μαρτυρίες των ελεύθερων πολιορκημένων κατοίκων της Ιερισσού, νίκησαν τη λάσπη

)

Εκδήλωση-συζήτηση στην Ουρανούπολη: Καταστολή και Κοινωνικές αντιστάσεις