Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Δήμος Πολυγύρου: Αυξάνεται το ποσοστό συμμετοχής στα ΤΕΣΤ ΠΑΠ

Επόμενη εξέταση: Βράσταμα, 18-3-2014
Αυξημένος κατά 20% περίπου σε σύγκριση με πέρυσι είναι ο αριθμός των γυναικών, που υποβλήθηκαν σήμερα σε δωρεάν ΤΕΣΤ-ΠΑΠ στον Ταξιάρχη στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος, που υλοποιεί ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου.
Γυναίκες από κάθε ηλικιακή ομάδα προσήλθαν στο Αγροτικό Ιατρείο του Ταξιάρχη και εξετάστηκαν δωρεάν αναγνωρίζοντας την σπουδαία σημασία της πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

ΚΚΕ για τον τεμαχισμό της ΔΕΗ

Η ιδιωτικοποίηση των δικτύων μεταφοράς και ο τεμαχισμός του ομίλου της ΔΕΗ ΑΕ αποτελούν δύο νέους κρίκους στη μακριά αλυσίδα των αντιλαϊκών μέτρων προώθησης της «απελευθέρωσης» του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ, που αποδέχονται όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Αυτός ο δρόμος οδηγεί σε επιδείνωση της κατάστασης για τη λαϊκή κατανάλωση, για τους εργαζόμενους του κλάδου, καθώς και για την αξιοποίηση των εγχώριων πηγών ενέργειας.

Συλλογή και μεταφορά λυμάτων Μ. Παναγίας Δήμου Αριστοτέλη

===Υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου : «Συλλογή και μεταφορά λυμάτων Μ. Παναγίας Δήμου Αριστοτέλη» προϋπολογισμού: 1.828.442,08. 
===H εκτέλεση των εργασιών αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. 
Υπογράφτηκε η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αριστοτέλη και της αναδόχου τεχνικής εταιρείας, για την εκτέλεση του έργου «Συλλογή και μεταφορά λυμάτων Μ. Παναγίας Δήμου Αριστοτέλη προϋπολογισμού 1.82.442,08€ με το Φ.Π.Α.». Πρόκειται για το πρώτο υποέργο του έργου :Συλλογή, Μεταφορά, Επεξεργασία και διάθεση λυμάτων Μ. Παναγίας Δήμου Αριστοτέλη. Η εκτέλεση των εργασιών του έργου αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. 

Ομιλία με θέμα “Άγχος – Φοβίες” από το Σύλλογο Γυναικών Πολυγύρου

Ο Σύλλογος Γυναικών Πολυγύρου διοργανώνει την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 ομιλία με θέμα “Άγχος - Φοβίες”. Εισηγητής θα είναι ο κ. Αριστοτέλης Καραμπατζιάς, σύμβουλος ψυχικής υγείας.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή ως προς τη συμμετοχή και θα πραγματοποιηθεί στις 6.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου.
Θα ακολουθήσουν και άλλες ομιλίες, μία κάθε μήνα, με θέματα, για τα οποία έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον.

Η Χαλκιδική στην ΙΤΒ Βερολίνου

Με αύξηση 10% των προκρατήσεων από τη Γερμανική αγορά και ολική επαναφορά των Γερμανών Tour Operators επέστρεψε η Χαλκιδική από την έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου. Το θετικό κλίμα που περιέβαλλε όλη τη χώρα, αγκάλιασε και τη Χαλκιδική η οποία βλέπει την παραδοσιακή της αγορά να ισχυροποιείται.
Η φετινή ΙΤΒ του Βερολίνου είχε το άρωμα της επιτυχίας για την Ελλάδα. Η Χαλκιδική συμμετείχε μέσω τουstand της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με μια αποστολή εκπροσώπων του Τουριστικού της Οργανισμού, ξενοδόχων και Τουριστικών γραφείων που ξεπερνούσε τα 30 άτομα.

Αναφορά Κουφοντίνα στον "ηρωικό αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής" ...Εντυπωσιακή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει η Κωνσταντοπούλου

Για εντυπωσιακή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές, τις δημοτικές και τις ευρωεκλογές μίλησε η βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε εκδήλωση του κόμματος, στην οποία χαιρέτισαν η υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.
Με αφορμή τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σημείωσε πως οι δυνάμεις καταγράφονται στις εκλογές και όχι στις δημοσκοπήσεις και πρόσθεσε: 

''ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ''...


Η Ιγγλέζη σε εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας

Την Κυριακή 9 Μαρτίου, η βουλευτίνα Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, παραβρέθηκε σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής με θέμα “Γυναίκες και οικονομία”.

Στο χαιρετισμό της η Κ. Ιγγλέζη, αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή στα γεγονότα που ενέπνευσαν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της οικονομικές κρίσης, της οποίας πρώτα θύματα είναι οι γυναίκες.

ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την εντός έδρας νίκη επί της Χ.Α.Ν.Θ. με το εμφατικό 86-61 συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' εθνικής σε μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσης του και κράτησε διαφορά ασφαλείας από τις θέσεις του υποβιβασμού,ενώ στις επόμενες αγωνιστικές θα μπορέσει να διεκδικήσει μέχρικαιτη 3η θέση.Οι αθλητές του Δημήτρη Μύθου έκαναν καταπληκτικό 1ο ημίχρονο(16-9 στο 5',28-16 στο 9',45-31 στο 19') αλλά στα 5 πρώτα λεπτα της επανάληψης γκρέμισαν ότι έχτισαν και έτσι οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 48-47. Από εκείνο το σημείο οι αθλητές μας είχαν μεγάλο πάθος στην άμυνα και καλές επιλογές στην επίθεση και σταδιακά μεγάλωσαν(64-50 στο 32') τη διαφορά για το τελικό 86-61. Επόμενος αγώνας τη Κυριακή(16/3,17.00) στη Καλαμαριά με το τοπικό Αργοναύτη. Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα:

Eναρκτήρια πολιτική εκδήλωση της "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ"

Στην πρώτη σειρά και ο πρώην βουλευτής Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης.