Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ για απολύσεις

H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της και αφού επανεκτίμησε τις τελευταίες εξελίξεις, αποφάσισε την τροποποίηση της προηγούμενης απόφασής της σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο Δημόσιο Τομέα και συγκεκριμένα κηρύσσει:
1. 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο Δημόσιο την Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014, ενάντια στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο «Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα – Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α 161) και λοιπές ρυθμίσεις», που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ για το Δήμο Αριστοτέλη


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Ζούμε σε μια χώρα που όταν οι «αρμόδιοι» μιλούν για ΥΓΕΙΑ, μόνο αυτό δεν εννοούν.
Όταν ανακοινώνουν «σχέδια» για την υγεία, τότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε μπας και μας λυπηθεί ο Θεός και δεν «ξεμποστανιάσουμε» από τα σχέδια αυτά.
Όλοι έχετε δει το μπάχαλο που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην υγεία, τα σχέδια επί σχεδίων, τις  μεταρρυθμίσεις, και όλα αυτά που κάνουν άνθρωποι ΑΣΧΕΤΟΙ με το αντικείμενο, και που έχουν ως αποτέλεσμα τόσο την ταλαιπωρία του κόσμου και ειδικά των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων (ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες κλπ) όσο και την απώλεια ζωών.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής : Νέα επιχείρηση τρομοκράτησης του κινήματος. Φτάνει πια !

Όλοι την Τρίτη , 11/3 στις 8.30 π.μ. στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, συμπαραστεκόμενοι στους συναγωνιστές μας
Ένα χρόνο μετά την εισβολή των ΜΑΤ στην Ιερισσό και την απαρχή της πολιτικής της έντασης της κρατικής καταστολής  στη Β.Α Χαλκιδική, 27 συμπολίτες μας καλούνται ξανά να δώσουν γενετικό υλικό για την υπόθεση του εμπρησμού στο εργοτάξιο στις Σκουριές. Μέσα στο γενικότερο κλίμα του αυταρχισμού , της καταστολής και του ολοκληρωτικού κατήφορου της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, δεν θα υπήρχε κάτι το περίεργο στις συγκεκριμένες κλήσεις, με τη διαφορά όμως ότι τα συγκεκριμένα άτομα θεωρούνται ύποπτα για άλλη υπόθεση που αφορά κινητοποιήσεις κατοίκων από το Μάιο έως τον Αύγουστο του 2013 !

"Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία" : Υποψήφιος περιφερειάρχης ο δάσκαλος Θανάσης Αγαπητός

Εγκρίθηκε η διακήρυξη της Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία 
Υποψήφιος περιφερειάρχης ο Θανάσης Αγαπητός
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη η ολομέλεια της περιφερειακής κίνησης Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία, όπου μετά από μια πλούσια συζήτηση εγκρίθηκε με ψηφοφορία η Διακήρυξη.
Υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας επιλέχτηκε μετά από σχετική ψηφοφορία ο συνδικαλιστής δάσκαλος Θανάσης Αγαπητός, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ. 

Αρναία: Ανάπλαση Πλατείας Πατριάρχου Βαρθολομαίου

===Εντάχθηκε στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα το έργο: “Ανάπλαση Πλατείας Πατριάρχου Βαρθολομαίου Α΄ και Παρακείμενων δρόμων Δ.Κ. Αρναίας ” 
===Χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ελλάδας 2007 -2013 με προϋπολογισμό 704.163,98€ 
Η πρόταση που υποβλήθηκε από το Δήμο Αριστοτέλη, για τη χρηματοδότηση του έργου, με τίτλο: «Ανάπλαση Πλατείας Πατριάρχου Βαρθολομαίου Ά και Παρακείμενων δρόμων Δ.Κ. Αρναίας», αξιολογήθηκε θετικά από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του Προγράμματος ”Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας” και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με προϋπολογισμό 704.163,98€.

Η τραγωδία συνεχίζεται! 14 χρόνια τα φουρνέλα ξεκληρίζουν τη Στρατονίκη


ΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ...


ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΑ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Λ.Τ ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ

Το Γυμνάσιο-Λ.Τ Σημάντρων παρουσιάζει μια πολύ αξιόλογη θεατρική παράσταση, το «ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ» το Σάββατο 14 Μαρτίου στις 7.00μμ στο Γ/σιο Σημάντρων. Σας αποστέλλουμε την αφίσα και το πρόγραμμα της παράστασης με την παράκληση να κοινοποιηθεί η προσπάθεια αυτή μια και είναι σημαντικό να στηρίζονται τέτοιου είδους δημιουργικές πρωτοβουλίες .

Το Porto Carras Grand Resort στην έκθεση ITB στο Βερολίνο

Το Porto Carras Grand Resort συμμετείχε στην διεθνή τουριστική έκθεση ITB στο Βερολίνο στις 5-9 Μαρτίου 2014. Η έκθεση αυτή αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς συμμετέχουν 190 χώρες, 11.000 εκθέτες σε 2.500 περίπτερα σε χώρο 160.000 τμ. και πάνω από 170.000 επισκέπτες.
Το stand του Porto Carras Grand Resort επισκέφτηκαν τόσο παλαιά παραδοσιακά τουριστικά πρακτορεία για αναβάθμιση των ήδη υφισταμένων συνεργασιών μας, όσο και νέα για νέες συνεργασίες, ενώ η παρουσία του Γερμανικού κοινού ήταν μεγάλη όπως και η αγάπη τους για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τη Χαλκιδική.

Έχουν τρελαθεί οι τροϊκανοί!

...κι αυτοί που τους προσκυνούν!

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ …ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝΕ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Αφήνω στους φίλους αναγνώστες να βάλουν στο «αρμένισμα» του τίτλου το γνωστό….
Και φυσικά, αναφέρομαι στους πολιτικούς που ζουν στην κοσμάρα τους, με «ελιές», «φιστικιές» και άλλα ξύλα απελέκητα που έχουν στο μυαλό κινήσεις όπως των 58, των 108, των 308 κλπ.
Ρε πάτε καλά;
Έχετε κάνει μια χώρα μπάχαλο, και το ζόρι σας είναι ποιο άλλο;
Οι εκλογές και οι καρέκλες, μη τυχόν και χάσετε το παραμικρό, και χαθεί η «κουτάλα» που έχετε και καταπίνετε (που στο λαιμό να σας κάτσουν).

ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ

Σκεπτόμενος Πολίτης
(Επιλέξτε από τα προτεινόμενα. Οι σωστές απαντήσεις στο τέλος της ανάρτησης. Ίσως δυσκολευθήκατε να βρείτε τις απαντήσεις ή απαντήσατε λάθος σε κάποιες ερωτήσεις;)
1. Λες και μάντευε τι θα γινόταν με την CATAPA και την επιδοτούμενη «εθελόντρια»
«...Το να δηλώνεις οικολόγος και οπαδός της προστασίας του περιβάλλοντος σήμερα δεν φθάνει. Όταν μάλιστα η οικολογία διαχωρίζεται από την πολιτική... Υπάρχουν οικολογικές κινήσεις και δραστηριότητες που είναι χρήσιμες και έχουν να επιδείξουν σημαντική δράση, έστω και αν αυτή δεν κατάφερε να συσπειρώσει για διάφορους λόγους ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις.