Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Τρία προβλήματα γύρω από το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα

Η έκδοση του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα σίγουρα αποτελεί αφορμή να αναδειχθούν προβλήματα – κανένα από τα οποία, όμως, δεν είναι η συγγραφή του βιβλίου καθαυτή ή η απόφαση ενός οίκου να το εκδώσει, κι ακόμη λιγότερο βέβαια η απόφαση ενός ανθρώπου να το προλογίσει…
Είναι προφανές ότι η καταγραφή της ιστορίας της 17 Νοέμβρη από έναν από τους πρωτεργάτες της είναι θέμα εξόχως ενδιαφέρον. Εκτός από ενδιαφέρον, είναι και χρήσιμο για καθέναν που ενδιαφέρεται για την πολιτική και την ιστορία.

Συνέντευξη τύπου του ΚΚΕ στον Πολύγυρο. Ανακοινώθηκαν υποψήφιοι Δήμαρχοι και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης (6/3/2014)

Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Σήμερα σας παρουσιάζουμε ορισμένες από τις θέσεις του Κόμματος μας για την τριπλή εκλογική μάχη του Μάη και ταυτόχρονα δίνουμε στην δημοσιότητα τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης που θα στηρίξει το ΚΚΕ στις Περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, στον νομό Χαλκιδικής.
Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, η συμπόρευση μαζί του και στις ευρωεκλογές και στις περιφέρειες και στους δήμους, θα δυναμώσει τη φωνή των εργαζομένων, θα γίνει ικανό να αποκαλύπτει από καλύτερες θέσεις τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς τους, να αποτρέπουμε αντιλαϊκά μέτρα, να προωθούμε την κοινωνική Λαϊκή Συμμαχία, που θα ανοίξει το δρόμο για συνολικότερες αλλαγές και ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας.

Ελεύθερη ψηφοφορία στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ (Δήμος Αριστοτέλη)

Μέχρι τις 18 του Μάη, ημέρα των Δημοτικών εκλογών, λίγες μέρες έμειναν.
Στο Δήμο Αριστοτέλη υπάρχουν 3 δηλωμένες υποψηφιότητες μέχρι τώρα: του Γιάννη Μίχου που εκφράζει το αντιμεταλλευτικό μπλοκ του Δήμου Αριστοτέλη, του Γιώργου Λαμπράκη για τον οποίο δεν εκφράστηκε στήριξη από κάποιον πολιτικό ή άλλον φορέα και του Γιάννη Τρικαλιώτη ο οποίος θα στηριχθεί από το ΚΚΕ.
Ορατές (;) είναι και άλλες 2 υποψηφιότητες: του εν ενεργεία Δημάρχου Χρήστου Πάχτα και του πρώην Δημάρχου Αρναίας Λάζαρου Λαζάρου.
Σήμερα η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ, καλεί τους αναγνώστες της να πάρουν μέρος στην ελεύθερη ψηφοφορία και να απαντήσουν στο ερώτημα: "Ποιος πιστεύεις ότι θα εκλεγεί Δήμαρχος στο Δήμο Αριστοτέλη;"
Η ψηφοφορία θα αναρτηθεί στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ περίπου στις 8:00 το βράδυ και θα κλείσει στις 10/3/2014.

Και όμως... το ΣτΕ αποφάσισε την κανονική συνέχιση των έργων στις Σκουριές

Κανονικά θα συνεχιστούν τα έργα έδρασης του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού που εξυπηρετεί τις ανάγκες των εγκαταστάσεων των μεταλλείων χρυσού στις Σκουρίες Χαλκιδικής, σύμφωνα με απόφαση του Ε' Τμηματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Στο ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής και η Ανώνυμη Εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», ζητώντας να ακυρωθεί η από 10.6.2013 απόφαση της Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη με την οποία διατάχθηκε η διακοπή των εργασιών στις Σκουριές.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : ΜΑΤ και απαγορεύσεις δεν σταματούν τους αγώνες

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την βάρβαρη αστυνομική τρομοκρατία κατά εργατικών διαδηλώσεων σήμερα Πέμπτη 6 Μάρτη. Η κυβέρνηση απέκλεισε ξανά το κέντρο της Αθήνας και προχώρησε στην προκλητικά αντιδημοκρατική απαγόρευση των διαδηλώσεων, θέλοντας έτσι να εμπεδώσει το κλίμα κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού και να παρουσιάσει εικόνα «νόμου και τάξης» στον Πρόεδρο της Γερμανίας.
Οι ορδές των δυνάμεων καταστολής κτύπησαν καταρχήν με τον πιο ωμό τρόπο (με χρήση χημικών αλλά και κλομπ) διαδηλωτές πρωτοβάθμιων σωματείων της Αθήνας (Συνδικάτο Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργίας κ.ά.), που διεκδικούσαν μέτρα υπέρ των ανέργων. Μεταξύ των διαδηλωτών κτυπήθηκε και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης.

Συνέντευξη του Χαλκιδικιώτη Παραολυμπιονίκη Μαρίνου Φυλακτού

ΚΚΕ για την επίσκεψη του Γερμανού προέδρου

Οι επισκέψεις του Γερμανού προέδρου σε μαρτυρικούς τόπους και οι φόροι τιμής στα θύματα των ναζιστικών θηριωδιών δε μπορούν να κρύψουν ούτε τον πραγματικό στόχο της επίσκεψης στην Ελλάδα, που είναι η στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής και η προώθηση των συμφερόντων των γερμανικών μονοπωλίων, ούτε τη συνεχιζόμενη άρνηση της Γερμανίας σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο. Από αυτήν την άποψη το ΚΚΕ καταδικάζει τόσο την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που έρχεται να στηρίξει ο Γερμανός πρόεδρος, όσο και την κυβερνητική απόφαση να απαγορεύσει για πολλοστή φορά τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Σήμερα: "Τα παιδάκια με τα ροπαλάκια" σε δράση κατά του ΠΑΜΕ

Η Χαλκιδική πρώτος προορισμός για τους Σέρβους στην Ελλάδα

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και άλλους φορείς του νομού συμμετείχε από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITTFA του Βελιγραδίου.
Σε αυτόνομο περίπτερο 60 τ.μ., σε περίοπτη θέση, δόθηκε η δυνατότητα στους επισκέπτες και πράκτορες να πληροφορηθούν για τις ομορφιές και τις τουριστικές υποδομές του προορισμού. Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία πολλών τουριστικών γραφείων μελών του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής (FILOS Holidays & Travel, BROS Travel, MELITOURS, MOUZENIDIS Group κ.α.) τα οποία έχουν βοηθήσει τα μέγιστα -τα τελευταία χρόνια- στην καθιέρωση της Χαλκιδικής ως πρώτη επιλογή του Σέρβου τουρίστα. Το 2014 προβλέπεται μία αύξηση από τη Σερβία +5% σε σχέση με το 2013.

Ποιος θα είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική;

Πολιτική εκδήλωση της "Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας", της υποψήφιας για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινας Χαραλαμπίδου, έγινε χθες στη Θεσσαλονίκη όπου και η υποψήφια Περιφερειάρχης παρουσίασε τη διακήρυξη αρχών του συνδυασμού.
Μεταξύ των παρευρισκομένων στην εκδήλωση ήταν και δύο πολιτικά πρόσωπα της Χαλκιδικής (απ' όσα διακρίναμε). Το πρώτο, Κυριακή Μάλαμα, στον συντονισμό της εκδήλωσης και το δεύτερο, Τόσκας Λάζαρος, στο βήμα του ομιλητή.
Δεν είμαστε σίγουροι αλλά και τα δύο αυτά πρόσωπα θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής.

Προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση με τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή Κ. Αρσένη

"Αγώνας για τη Ζωή"
Την Κυριακή 9/3 οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού μαζί με τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή, Κρίτωνα Αρσένη, σας προσκαλούν στην παρουσίαση και πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ 
“Σκουριές: παλεύοντας για το νερό, τον αέρα και το δάσος στην Ελλάδα της κρίσης’’
Το ντοκιμαντέρ για τις Σκουριές γυρίστηκε από τον Κρίτωνα Αρσένη, σε μια ένδειξη συμπαράστασης στους κατοίκους της Χαλκιδικής, που αγωνίζονται για το δάσος, το νερό και τον αέρα τους αλλά και σε μια απάντηση στη «λάσπη» και τη δυσφήμιση που δέχονται από την κυβέρνηση και μερίδα του Τύπου.
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα ‘’Αγώνας για τη ζωή’’. Στη συζήτηση οι κάτοικοι θα μιλήσουν για τα κίνητρα του αγώνα που δίνουν για τον τόπο και το μέλλον τους. 

Σωκράτης Μάλαμας - Ο χάρτης

Ο Σωκράτης Μάλαμας παρουσιάζει τον πιο ολοκληρωμένο και μεστό δίσκο του με επίσημη προσκεκλημένη του την Ελένη Βιτάλη.
«Ο ΧΑΡΤΗΣ» ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ
Ο πιο ολοκληρωμένος και μεστός δίσκος του αγαπημένου έλληνα τραγουδοποιού, του Σωκράτη Μάλαμα.
Δεκατρία τραγούδια σε μουσικές...

Υποψήφιοι Δήμαρχοι με τη στήριξη του ΚΚΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι υποψήφιοι Δήμαρχοι που θα στηριχθούν από το ΚΚΕ στο Δήμο Κασσάνδρας και στο Δήμο Αριστοτέλη είναι οι: 
Ποτίογλου Μάκης, για το Δήμο Κασσάνδρας και 
Τρικαλιώτης Γιάννης, για το Δήμο Αριστοτέλη.
Δεν έχει αποφασιστεί, προς το παρόν, για την υποψηφιότητα στο Δήμο Σιθωνίας.

"Επιδημία" κλοπών στον Πολύγυρο!

Έχουν ξεφύγει εντελώς τα πράγματα στην πόλη του Πολύγυρου!!!
Καθημερινά γίνονται κλοπές σε τρία - τέσσερα σπίτια, τον τελευταίο καιρό! Οι Πολυγυρινοί δεν τολμούν να φύγουν ούτε λεπτό από το σπίτι τους!
Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις όπου οι γονείς πήγαν τα παιδιά στο Γυμναστήριο και μέχρι να γυρίσουν απ' αυτό τους άδειασαν το σπίτι ή την ώρα που η σπιτονοικοκυρά έπινε καφέ με τη γειτόνισσα στο διπλανό διαμέρισμα οι κλέφτες έκαναν τη "δουλειά" τους στο δικό της διαμέρισμα!
-Έχουν αποθρασυνθεί εντελώς, κάτι πρέπει να γίνει! 

Η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής στην Διεθνή Έκθεση της Σόφιας


Η Χαλκιδική στο ...Βελιγράδι


''ΓΙΑΤΡΕ'' ΜΟΥ...


Αυτό το μπου&^%λο κράτος πάντα το χαρακτήριζε η ταχύτητά του...


Δημοσκόπηση με ..."Το ποτάμι"