Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

Δημήτρης Τζηρίτης και Γιάννης Γιώργος με το ψηφοδέλτιο του Τζιτζικώστα

Τα ονόματα των πρώτων 26 υποψηφίων του συνδυασμού του «Αλληλεγγύη: Σύγχρονη, Ανθρώπινη Μακεδονία» γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Μεταξύ αυτών οι Χαλκιδικιώτες: Δημήτρης Τζηρίτης και Γιάννης Γιώργος

"Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη"

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας κυκλοφορεί το βιβλίο του με τίτλο "Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη", με το οποίο αποκαλύπτει με λεπτομέρειες τη δράση της οργάνωσης τόσο σε οργανωτικό όσο και επιχειρησιακό επίπεδο.
Στο κείμενο του, το φυλακισμένο ηγετικό στέλεχος της 17 Ν, γράφει για την τρομοκρατική δράση της Οργάνωσης ενώ κάνει απολογισμό των πράξεων του μέχρι τη σύλληψη του.
Σε αυτό το βιβλίο, όπως λέει ο ίδιος, δίνει, "δίχως να απαρνηθεί την προσωπική του ιστορία", έναν πρώτο απολογισμό της πορείας του, μετά από "σαράντα χρόνια στο κίνημα (τέσσερα στο μαζικό, τέσσερα στο πολύμορφο, είκοσι στη 17 Ν, δώδεκα πολιτικός κρατούμενος)" και, μαζί, "μια συμβολή στην ιστορία του μεταπολιτευτικού κινήματος της ένοπλης κριτικής".

Τι ψυχή έχει ένα πεντάευρο;

Του Θανάση Καρτερού - ΑΥΓΗ
Ο Άδωνις έχει βραχνιάσει να το λέει: Ισχύει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ισχύσει, θα ισχύσει, αν ισχύσει, σε έξι μήνες και εν πάση περιπτώσει ισχύει γιατί είναι ρύθμιση του ΠΑΣΟΚ, αλλά μπορεί και να μην ισχύσει τελικώς γιατί σ' αυτό τον τόπο όλα γίνονται. Το ΠΑΣΟΚ έχει βγει από τα ρούχα του: Όχι και να μας φορτώνετε αυτό που δεν μπορεί να ισχύσει, ακόμα κι αν ισχύσει, πρέπει να μάθετε να συνεννοείστε πριν επιβάλετε μέτρα που ισχύουν, αλλά δεν μπορούν να ισχύσουν, και εν πάση περιπτώσει είναι αποκλειστικά δικά σας, είτε ισχύουν είτε όχι.

ΤΟ ΓΑΛΑ: ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Toυ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΠΟΥΡΗ*
Η παράταση των ημερών του φρέσκου γάλακτος έχει μακρά ιστορία! Κατά καιρούς έχουν γίνει προσπάθειες παράτασης των ημερών του από την πλευρά του Υπουργείου Ανάπτυξης και των κατά περιόδους διαφόρων υπουργών ή υφυπουργών του, οι οποίοι υπακούοντας στις επιθυμίες μερίδας των γαλακτοβιομήχανων υπήρξαν πρόθυμοι να υλοποιήσουν τις επιταγές τους με πρόσχημα τον ανταγωνισμό και τη μείωση των τιμών του καταναλωτή. Το ότι δεν υλοποιήθηκε μέχρι τώρα ως μέτρο «εξυγίανσης» και «εξισορρόπησης» της αγοράς ως πολιτική του «υγιούς» ανταγωνισμού οφείλεται στις αντιδράσεις του κτηνοτροφικού κόσμου. Οι κτηνοτρόφοι σύσσωμοι ,και όχι μόνο οι αγελαδοτρόφοι, αντιδρούν, το προτάσσουν, μαζί με τη φέτα, ως ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα και το θεωρούν «αιτία πολέμου». Μαζί τους μερίδα των εγχώριων γαλακτοβιομηχανιών, κυρίως των μικρών, οι οποίες κινδυνεύουν να εξαφανιστούν με την επικράτηση του μέτρου κι από κοντά τους, πιεζόμενη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία προασπίζεται, όχι τον κόσμο τον οποίο, υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, αλλά την πολιτική της παρουσία, την πολιτική της ύπαρξη και επιβίωση.

Οι Σταγώνες ανοίγουν στο κοινό: πρεμιέρα στη Χαλκιδική

ένα ντοκιμαντέρ για τις περιπέτειες του νερού στην Ελλάδα
Ύστερα από έναν κοπιαστικό και δημιουργικό χειμώνα οι Σταγώνες ανοίγουν στο κοινό με μια σειρά προβολών στα μέρη όπου γυρίστηκαν. Πρόκειται για προβολές στήριξης των περιοχών αυτών, ενημέρωσης του κόσμου αλλά και ενίσχυσης του ντοκιμαντέρ που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους πολίτες. Μέχρι στιγμής κινήματα και φίλοι από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη έχουν καλύψει το κόστος παραγωγής του ντοκιμαντέρ, και η τωρινή μας προσπάθεια γίνεται για την πληρωμή των συντελεστών που δούλεψαν γι' αυτό. Όπως υποσχεθήκαμε, μετά από τις προβολές αυτές θα οριστικοποιηθεί το μοντάζ και οι Σταγώνες θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο με ελεύθερη συνεισφορά. Να υπενθυμίσουμε οτι το ντοκιμαντέρ Σταγώνες είναι μια ανεξάρτητη προσπάθεια ενημέρωσης σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα.

Οι 101 υπογραφές της διακήρυξης του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις Ευρωεκλογές

101 προσωπικότητες υπογράφουν τη διακήρυξη του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις προσεχείς Ευρωεκλογές υπό τον τίτλο «ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία». Μεταξύ αυτών και ο πρώην Βουλευτής Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης.
Τη διακήρυξη υπογράφει και η νυν ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά η οποία πρόσφατα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ αλλά και οι Χάρης Καστανίδης και Πάνος Μπεγλίτης.
Ξεχωρίζουν επίσης οι υπογραφές του συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού, του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιάννη Δρόσου, ηθοποιού Στέλιου Μάινα, του πρώην υπουργού Αντώνη Μανιτάκη, του δημοσιογράφου Ριχάρδου Σωμερίτη και του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιώργου Σωτηρέλη. Αναλυτικά:

Αύριο ανακοινώνονται οι υποψήφιοι Δήμαρχοι του ΚΚΕ στη Χαλκιδική

Αύριο Πέμπτη 6/3/2014 στις 12:30 σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει η Τ.Ε. Χαλκιδικής στα γραφεία της,  στον Πολύγυρο (Πολυτεχνείου 17) με θέμα “οι θέσεις του ΚΚΕ για τις Εκλογές”, θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι του νομού Χαλκιδικής.
Να θυμίσουμε ότι ως τώρα έχουν ανακοινωθεί οι υποψήφιοι Δήμαρχοι των Δήμων Πολυγύρου και Ν. Προποντίδας (Χριστιανού - Ζαχαριάδης, αντίστοιχα).

Αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ

Έκλεισε σήμερα στις 18:00 η ψηφοφορία της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ για τις Δημοτικές εκλογές στο Δήμο Πολυγύρου, μία ψηφοφορία με τις γνωστές αδυναμίες όπως αυτές που γίνονται μέσα από το διαδίκτυο.
Ψήφισαν 726 αναγνώστες και τα αποτελέσματα είναι όπως αυτά φαίνονται στην εικόνα μας. Στις 18 του Μάη θα "δείξει" αν θα είναι κοντά στο αποτέλεσμα των εκλογών, βέβαια ως τότε θα ξανακάνουμε κι άλλη μέτρηση.
Το παρήγορο είναι πως τη μέτρηση αυτήν δεν μπόρεσαν να την "πειράξουν" οι "άγνωστοι(γνωστοί σε μας) κάφροι, όπως την προηγούμενη όπου και έβγαζαν το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα (!).
Αύριο θα συνεχίσουμε με ελεύθερη ψηφοφορία σχετική με το Δήμο Αριστοτέλη.

ΑΠΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ...


Εκδήλωση με τη Χορωδία Ορμύλιας


ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΕΙ... στο "ΠΟΤΑΜΙ"


Σεμινάρια Επαγγελματιών Δήμου Σιθωνίας

Ογδόντα οκτώ ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων επιμορφώθηκαν στα πρώτα καινοτόμα σεμινάρια για την «Εξυπηρέτηση Πελατών» που οργάνωσε ο Δήμος Σιθωνίας. Οι επαγγελματίες των τουριστικών καταλυμάτων προετοιμάζονται για να εξυπηρετήσουν τους φετινούς επισκέπτες του Δήμου. 
   Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου. Η θεματολογία των σεμιναρίων είναι: νομοθεσία, κοστολόγηση, τουριστική συνείδηση επαγγελματιών, διαχείριση κρίσεων, πρότυπη βιτρίνα- επιχείρηση. Εκπαιδευόμενοι μπορούν να είναι όσοι διατηρούν επιχείρηση, όσοι σκεφτονται να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στο Δήμο, όσοι εργάζονται σε οικογενειακές επιχειρήσεις (σύζυγοι, παιδιά, πωλητές, συνεργάτες).

Βενιζέλος και Σαμαράς με το ακροδεξιό καθεστώς του Κιέβου

Η επίσκεψη Βενιζέλου στην Ουκρανία με πρόσχημα την υπεράσπιση των Ελλήνων της περιοχής και η συνάντησή του με τον Oleksandr Turchynov εκλεκτό της Ε.Ε και των ΗΠΑ, δέν θα έπρεπε να καθησυχάζει κανένα εκτός απο τα Αμερικανικά και Ευρωπαϊκά γεράκια του πολέμου τα οποία επιχειρούν να στήσουν ένα πολιτικό και διπλωματικό δίχτυ προστασίας στη νέα κυβέρνηση, που επέβαλαν, με τη συμμετοχή ναζιστών, ακροδεξιών, νεοφιλελεύθερων και αντικομουνιστών.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΑΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Δείτε και το πρόγραμμα της ημερίδας, στη συνέχεια της ανάρτησης...

Πραγματοποιήθηκε το κορυφαίο αποκριάτικο γεγονός του Δήμου Ν.Προποντίδας στα Σήμαντρα.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστήριο σε όλους τους ανθρώπους που στήριξαν, βοήθησαν και προσπάθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη εκδήλωση του Δήμου Ν.Προποντίδας στα Σημάντρα.
Το 43o καρναβάλι Σημαντρων κράτησε 12 μέρες στα Σήμαντρα χαρίζοντας χαρά σε μικρούς και μεγάλους, από την Τσικνοπέμπτη έως και την Καθαρά Δευτέρα, την Παρασκευή προσφέραμε ένα πλούσιο πρόγραμμα για τους μικρούς μας φίλους διασκεδάζοντας για αρκετές ώρες, έγινε επίδειξη από την σχολή χορού Free your spirit της Κ. Χατζηευθυμίου και επίδειξη χορού από τη σχολή Dance Academy Σημάντρων. Face painting για παιδιά και μαμάδες με την συμμετοχή του Ι.Ε.Κ Ξυνή Ν. Μουδανιών.

Και το όνομα αυτού...

...Στυλιανός Βαλιάνος!
Δικηγόρος από την Αρναία και Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής!
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Ιωαννίδη.