Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

ΚΝΕ: Ο Έρωτας, η Σοκολάτα, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΕΒ

Ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την υποψηφιότητα του μνημονιακού γυρολόγου...

ΝΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: 14 κατά / 5 λευκά
ΝΕ ΜΕΣΗΝΙΑΣ: 25 κατά / 8 λευκά
ΝΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: 9 κατά / 4 λευκά
ΝΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Ομόφωνα κατά
ΝΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ: 14 υπέρ / 5 κατά / 8 λευκά / 1 παραίτηση, με την ΟΜ ΜΟΛΑΩΝ να διαφοροποιείται και να καταψηφίζει την υποψηφιότητα Βουδούρη.
Την κάθετη αντίθεσή τους στην υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη, εκφράζουν από κοινού οι Οργανώσεις Μελών της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου και συγκεκριμένα οι οργανώσεις Καλαμάτας, Κορίνθου, Άργους, Τρίπολης, Ξυλοκάστρου και Σπάρτης, χαρακτηρίζοντάς τον «πολιτικό γυρολόγο».
Ποιο ακριβώς θέμα έχει κλείσει, λοιπόν, Πάνο Σκουρλέτη;

Σταθάκης: Η Ελλάδα υποφέρει από λίγους φόρους

Κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Σταθάκη 
«Η Ελλάδα υποφέρει από λίγους φόρους» δήλωσε χθες ο βουλευτής της αντιπολίτευσης
Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη, σε εκδήλωση του TVXS.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, το πλήρες απόσπασμα της ομιλίας του κ. Σταθάκη είναι το ακόλουθο:

Δριβελέγκας: Μετά τις 17/02 οι εξελίξεις στο θέμα των χρεών του ΠΑΟΚ

Ο Γιάννης Δριβελέγκας αποκάλυψε πως μετά τις 17 Φλεβάρη, όταν και αναμένεται στη χώρα μας η τρόικα, θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις στο θέμα των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικό Metropolis» μίλησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δριβελέγκας, αποκαλύπτοντας πως μετά τις 17 Φλεβάρη, όταν και αναμένεται στη χώρα μας η τρόικα, θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις στο θέμα των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. 
Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά: πρόσκληση σε σύσκεψη

Η Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη απευθυνόμενη στο αγωνιστικό δυναμικό και τις πολιτικές δυνάμεις που βαδίσαμε μαζί στους κοινωνικούς αγώνες, για να συζητήσουμε την εκλογική παρέμβαση ενόψει των περιφερειακών εκλογών.
Συζητάμε γύρω από ένα περιεχόμενο με βάση το αναγκαίο πρόγραμμα ανατροπής της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής, ενάντια σε κυβέρνηση, Καλλικράτη, Μνημόνια και ΕΕ, την καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Η σύσκεψη θα γίνει το Σάββατο 15 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη, στο χώρο της ΕΔΟΘ, στις 3μμ. Θέματα της σύσκεψης: απολογισμός, τη διακήρυξη, ψηφοδέλτιο και επικεφαλής και την εκλογή γραμματείας. Σκοπός μας ένα σχήμα που θα λειτουργεί με τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας, της αιρετότητας και ανακλητότητας.

Περί χρεών ο λόγος...


ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ

Στο προαύλιο του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, λένε πως υπήρχε μία κρήνη, την οποία κοσμούσε η φράση "ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ", (δηλαδή: ‘’ξέπλυνε τις αμαρτίες σου και όχι μόνο το πρόσωπό σου’’).
Η φράση αυτή, αν αναγνωσθεί ανάποδα (από δεξιά προς τα αριστερά) αποδίδει τις ίδιες λέξεις και επομένως και το αυτό νόημα.
Αυτά μου έρχονται στο νου, κάθε φορά που ακούω για την περίφημη ‘’αμφίπλευρη διεύρυνση’’ του ΣΥΡΙΖΑ. Η φράση έγινε της μόδας με αφορμή την ανακοίνωση της πρότασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, για τους επικεφαλής υποψήφιους Περιφερειάρχες της (υπό αναμονή) κυβερνώσας αριστεράς.

Ο Τάσος Κανταράς στα μπλόκα των αγροτών

Ένα από τα μεγάλα μπλόκα των αγροτών του Νομού Χαλκιδικής, στα Ν. Μουδανιά, επισκέφτηκε ο Τάσος Κανταράς μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος για θέματα Αγροτικής Πολιτικής και υποψήφιος δήμαρχος Πολυγύρου
Στην συνάντηση οι εκπρόσωποι των αγροτών ενημέρωσαν διεξοδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έθεσαν υπ όψιν του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ τα θέματα των διεκδικήσεων τους. Τα γενικότερα και τα ειδικότερα της περιοχής. Ο Τάσος Κανταράς εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ στους μεγάλους αγώνες που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα, από τη μεριά των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Τρεις προσαγωγές πριν λίγο στο Χοντρό Δέντρο (Σκουριές, Χαλκιδική)

Η αστυνομία προχώρησε πριν λίγο σε τρεις προσαγωγές διαμαρτυρόμενων κατοίκων στο Χοντρό Δέντρο. Η μια από τις προσαγωγές πραγματοποιήθηκε κατά την αποχώρηση του πολίτη από το σημείο. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν πριν λίγη ώρα στην Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.
Οι κάτοικοι βρισκόταν στο σημείο από νωρίς, με το αίτημα να παραστεί εισαγγελέας προκειμένου να ελεγχθεί το είδος των υλικών που χρησιμοποιούνται για την ασφαλτόστρωση του δασικού δρόμου που οδηγεί στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, καθώς υπάρχουν αναλύσεις οι οποίες δείχνουν ότι το υλικό που χρησιμοποιείται περιέχει αυξημένες ποσότητες αρσενικού και άλλων βαρέων μετάλλων.

ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ"

Ο άνεργος κόσμος της ΒΑ Χαλκιδικής
θέλει να εργαστεί στα μεταλλεία
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Στο δρόμο έχουν βγει 50 περίπου άνεργοι, νέοι στην πλειοψηφία τους, που ζουν στα δημοτικά διαμερίσματα των Σταγείρων και της Στρατονίκης, του δήμου Αριστοτέλη. 
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες στήνουν καθημερινά «μπλόκο» διαμαρτυρίας, στην είσοδο της Στρατονίκης και έχουν αναρτήσει πανό στα οποία αναγράφονται συνθήματα υπέρ της απασχόλησής τους από την «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» που δραστηριοποιείται στην περιοχή. 

Δριβελέγκας: Επανεξέταση των κριτηρίων για τη χορήγηση της προνοιακής σύνταξης του Ο.Γ.Α

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς : Τον κ. Υπουργό Εργασίας
Θέμα : «Επανεξέταση των κριτηρίων για τη χορήγηση της προνοιακής σύνταξης του Ο.Γ.Α.».
κ. Υπουργέ
Όπως γνωρίζετε η εφαρμογή των προβλεπόμενων διατάξεων για τη χορήγηση της προνοιακής σύνταξης του Ο.Γ.Α., δηλ. είκοσι χρόνια παραμονής στη χώρα, μηδενικό εισόδημα κ.τ.λ., οδήγησαν στην αφαίρεση της προνοιακής σύνταξης από χιλιάδες δικαιούχους ακόμα κι αν είχαν έστω και πενήντα Ευρώ μηνιαίο εισόδημα.

ΣΥΝΕΠΕΣΤΑΤΟΣ...


Πολύγυρος: Έκθεση φωτογραφίας


Ο Σαμαράς στο Άγιο Όρος


Ο ΕΡΩΣ... ΜΕΤΡΑ ΔΕ ΚΟΙΤΑ!


Η Αμμουλιανή στην έκθεση Ηoliday & Spa της Βουλγαρίας!

Για δεύτερη χρονιά η Αμμουλιανή με δικό της περίπτερο στην έκθεση Ηoliday& Spa της Βουλγαρίας!
Η ιδιωτική πρωτοβουλία των επαγγελματιών του νησιού φαίνεται ότι έχει αποφέρει αποτελέσματα στην προσέλευση τουριστών από την γειτονική χώρα, γιαυτό και φέτος, πάλι αλλά πιο οργανωμένα και δυναμικά κάνουν αισθητή την παρουσία του νησιου εκεί. Η μεγάλη συμμετοχή του κοινού και φέτος στην έκθεση δίνει τα πρώτα ενθαρρυντικά μηνύματα για το τουρισμό από την πρώτη κιόλας μέρα.

Χαλκιδική και Τουριστική Ανάπτυξη

ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Ο φλεβάρης προχωρα γρήγορα στη χώρα του ΠΟΤΕ, της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης και πολλών άλλων «ωραίων» που μας εξασφάλισαν ΟΛΟΙ όσοι μέχρι σήμερα υποτίθεται ότι κυβέρνησαν τη χώρα.
Μνημόνια, Τρόικες, φορολογίες εξοντωτικές, και για ποιους;
ΟΧΙ για τους «έχοντες», αλλά για τους μη έχοντες.
Οι έχοντες σε αυτή τη χώρα άλλωστε, «συγκυβερνούν» με τις όποιες κυβερνήσεις και δε δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.
Δεν πληρώνουν, δεν, δεν, δεν.

Ο Δήμος Σιθωνίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Holidays and Spa, στη Σόφια.

Δυναμικά παρουσιάζεται η Σιθωνία στη φετινή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ηolidays and Spa στη Βουλγαρική πρωτεύουσα. Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της σήμερα και θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου.
Φέτος για πρώτη φορά ο Δήμος Σιθωνίας έχει ενισχύσει σημαντικά τους φορείς του Τουρισμού που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του και τους βοήθησε στο να εξασφαλίσουν συμμετοχή στην έκθεση της Σόφιας. Η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων καταλυμάτων Χαλκιδικής έχει νοικιάσει stand σε περίοπτη θέση και φιλοξενεί τους τουριστικούς φορείς της Σιθωνίας.

Σύλλογος Μεσιτών Χαλκιδικής

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση κοπής της πίτας για το έτος 2014.
Το ΄'τυχερό φλουρί", έτυχε στην Κα Ματσίγκου Αναστασία και τον Κο Κωνσταντίνου Παναγιώτη!
Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους καλή χρονιά με πολλές και καλές πωλήσεις!
ΤΟ Δ.Σ.