Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

...νέο δάνειο !

Ο Άνθιμος απειλεί με μηνύσεις τους ΡΑΔΙΟ-ΑΡΒΥΛΑ

Το επίμαχο βίντεο των «Ράδιο Αρβύλα» που εξόργισε τον Άνθιμο στη συνέχεια

Δ. Χαραλαμπίδου: "Πέντε άξονες για την Κεντρική Μακεδονία"

Η βουλευτής και υποψήφια στη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, μιλά στο Κόκκινο για τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στη περιοχή. 

"Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμπυκνώνονται όλα όσα απασχολούν την Ελληνική κοινωνία: Είναι η πρώτη περιφέρεια σε αποβιομηχάνιση, είναι η δεύτερη με τα μεγαλύτερα ποσοστά μετανάστευσης, κλείνουν τα καταστήματα καθημερινά ενώ υπάρχει έντονος και μεγάλος αγροτικός πληθυσμός ο οποίος ήδη προετοιμάζεται για κινητοποιήσεις" δηλώνει η Δ. Χαραλαμπίδου σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης στο Δήμο Σιθωνίας

O Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος στο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Δήμου Σιθωνίας παρέδωσε σήμερα τις βεβαιώσεις παρακολούθησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε όσους παρακολούθησαν τα προγράμματα την προηγούμενη περίοδο.
Ο κ.Τζίτζιος υπογράμμισε ότι ο Δήμος Σιθωνίας συνεχίζει τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης γιατί στοχεύει στη συνδρομή και προώθηση της δημιουργικότητας, της ανταγωνιστικότητας, της απασχολησιμότητας και της επιχειρηματικότητας, ιδίως στους δημότες

Οταν ο Σύριζα ξεπλένει μνημονιακά καθίκια

Του Γιώργου Αλεξάτου

Ποιος είναι αυτός ο κλαρινογαμπρός που κυνηγάει από τα νοσοκομεία "λαθρομετανάστες", λυπάται γιατί φυλακίστηκαν οι ναζί και δίνει βήμα στην εκπομπή του στον Κασιδιάρη;
Πόση αγωνία έχουν κάποιοι για να ξεπλύνουν μνημονιακά καθίκια που τα έπαιρνε ο κόσμος στο κυνήγι στους δρόμους της Καλαμάτας και φασιστοειδή που θα φάνε πολλές κλοτσιές έτσι και εμφανιστούν δημοσίως να ζητήσουν την ψήφο των αριστερών...
Μην αρχίσουν διάφοροι απίθανοι τις νουθεσίες για την ανάγκη συμμαχιών. Ας σκεφτούν και λίγο μήπως η ανάγκη αυτή δεν σημαίνει συνεργασία με μνημονιακούς και φασιστοειδή. Γιατί, αν ήταν έτσι, ενάντια σε ποιον στρέφονται αυτές οι συμμαχίες;

Οδ. Βουδούρης: Ανεύθυνη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την υποψηφιότητα αυτού του μνημονιακού, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου!!!

Πολιτικό-Πολιτιστικό στέκι "ΙΣΚΡΑ"


Παρουσίαση έργων Δήμου Σιθωνίας μέσω του ΕΠΠΕΡΑΑ

Τα έργα του Δήμου Σιθωνίας που έχουν κατασκευαστεί ή κατασκευάζονται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) παρουσίασε ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος στην ημερίδα που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για την προβολή των έργων του ΕΠΠΕΡΑΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Παρουσία του υπουργού Αναπληρωτή ΠΕΚΑ, Στ. Καλαφάτη, ο κ.Τζίτζιος παρουσίασε τέσσερα σημαντικά έργα που υλοποιούνται στο Δήμο Σιθωνίας μέσω του ΕΠΠΕΡΑΑ, συνολικού προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. 
Πρόκειται για τα εξής έργα:

Απόβαση Ρώσων επενδυτών στη Χαλκιδική

Η αξιοποίηση οικοπέδων - «φιλέτων» σ' έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, τη Χαλκιδική, με το ενδιαφέρον των επενδυτών, Ελλήνων αλλά επίσης Ρώσων και Βούλγαρων, να «χτυπάει κόκκινο», δείχνει ότι η φετινή σεζόν, τόσο σε αφίξεις ξένων τουριστών όσο και σε επενδύσεις, θα είναι ιδιαίτερα δραστήρια.
Ηδη, τον επόμενο μήνα αρχίζουν οι εργασίες μιας μεγάλης επένδυσης στη θέση Θέρμες Κάνιστρο, στο Παλιούρι Κασσάνδρας. Η επένδυση, που θα αξιοποιηθεί από εταιρία ελληνικών συμφερόντων, με τη συμμετοχή Ρώσων μετόχων, αφορά τη δημιουργία συγκροτήματος που θα περιλαμβάνει πεντάστερο ξενοδοχείο 640 κλινών, ένα χωριό με παραθεριστικές κατοικίες και μια μαρίνα 90 θέσεων.

Κινδυνεύουν οι συνταξιούχοι....

...με τόσες προσλήψεις να τους (ξανα)προσλάβουν!!!

Δεν ...μπορώ να το πιστέψω!!!

...Αν είναι δυνατόν!!!

Κάλεσμα - Διακήρυξη για τη συγκρότηση Δημοτικής Ριζοσπαστικής Κίνησης στο Δήμο Ν. Προποντίδας

1. Η συγκυρία των εκλογών
Δημότες/σσες του Δήμου Νέας Προποντίδας, οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν σε μια συγκυρία κατά την οποία αμφισβητείται ο ρόλος της Τ.Α. με πρωτοφανή συρρίκνωση της δημόσιας χρηματοδότησης, απολύσεις εργαζομένων και ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας. Πρώτο θύμα της μνημονιακής πολιτικής είναι η ουσιαστική κατάργηση των κοινωνικών υπηρεσιών των ΟΤΑ και η μετατροπή των ΟΤΑ σε γραφεία που απλά εκδίδουν πιστοποιητικά. Ο Καλλικράτης εφαρμόστηκε μεταφέροντας αρμοδιότητες χωρίς όμως τους αντίστοιχους πόρους ώστε να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις λειτουργίες, δημιουργώντας τεράστιους γεωγραφικά δήμους όπου ο δημότης απομακρύνθηκε από τη διοίκηση. Η οικονομική επιτροπεία καταργεί την αυτονομία των ΟΤΑ και οδηγεί στην επιβολή τοπικών φόρων σε βάρος των δημοτών.

"...ένα παλικάρι από τη Χαλκιδική, 35άρη, ονόματι Απόστολο Πάνα."

Από την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" και τη στήλη του Γ. Παπαχρήστου "Στίγμα", 4-2-2014, σχετικά με τις υποψηφιότητες ΠΑΣΟΚ στις περιφέρειες!

ΤΩΝ ΚΕΠΑ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Καθημερινά λαμβάνω mails από άτομα με αναπηρίες, άλλα με σοβαρότατες, και άλλα με λιγότερο σοβαρές που περιγράφουν καταστάσεις τριτοκοσμικές (το λιγότερο).
Είναι δύσκολο φίλοι μου να κατανοήσουμε τα τεράστια προβλήματα αυτών των ανθρώπων που γίνονται ακόμα πιο μεγάλα από την «κρατική σκουριασμένη μηχανή».
Ακούμε, και βλέπουμε άτομα με προβλήματα όρασης, βάδισης, ακρωτηριασμένα, κλπ, και σταυροκοπιόμαστε λέγοντας «μακριά από εμάς», μόνο που κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα του ξημερώσει η επόμενη μέρα, τι του επιφυλάσσει η επόμενη ώρα.
Καλοτυχίζουμε τους εαυτούς μας που δεν είμαστε στη θέση αυτών των ατόμων τόσο εμείς όσο και κάποιος δικός μας, η κάποιος γνωστός μας.

Απεργία εργαζομένων στην "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε."

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014
Συγκέντρωση 10π.μ. στο κατάστημα της Κ.Ντηλ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η κατάσταση που βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους μήνες στα καταστήματα είναι γνωστή. Τα ράφια αδειάζουν μέρα με τη μέρα, δεν αναπληρώνονται τα προϊόντα, οι εταιρείες δεν προμηθεύουν τα καταστήματα ακόμα και με βασικά προϊόντα όπως το γάλα. Ο εργοδότης μας από την άλλη αυθαιρετεί, απειλεί και εκβιάζει, δίνει ανέξοδες υποσχέσεις, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να διασπάσει τους εργαζόμενους.