Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Αντισυνταγματικό το αυτόφωρο για χρέη στο δημόσιο


Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης, στις 2-3-2013, δικάζοντας επιχειρηματία που είχε συλληφθεί για οφειλές προς το Δημόσιο, έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η αυτόφωρη σύλληψη και διαδικασία και παρέπεμψε την εκδίκαση της υπόθεσης σε τακτική δικάσιμο για τον ερχόμενο Οκτώβριο.
 Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση που υπέβαλλε ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Μανώλης Παπάς, με την οποία ισχυρίσθηκε ότι οι σχετικές διατάξεις του ν. 3943/2011, που χαρακτηρίζουν διαρκές το αδίκημα μη καταβολής χρεών στο Δημόσιο, είναι αντίθετες στα άρθρα 2 παρ. 1 και 7 παρ. 1 του Συντάγματος, αλλά και σε θεμελιώδεις αρχές του Ποινικού Δικαίου.

Ιγγλέζη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει τις συμβάσεις για τις εξορύξεις χρυσού

ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Μπήκε και ο Φλεβάρης στη χώρα των μεταρρυθμίσεων και του «πρωτογενούς πλεονάσματος», στη χώρα των ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ  ΡΑΓΙΑΔΩΝ, στη χώρα της ΠΕΙΝΑΣ, της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, του ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ των κατοίκων της από τους υπηρέτες των ξένων, στη χώρα του ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ της υγείας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, στη χώρα των ΑΤΙΜΩΡΗΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ, στη χώρα…..
Πόσα ακόμα θα μπορούσα να αναφέρω;
Πάρα πολλά, ατελείωτα.

Το ΚΚΕ με τον Γιάννη Ζιώγα στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στις  Περιφερειακές εκλογές
Για την περιφέρεια Αττικής υποψήφιος είναι ο βουλευτής Επικρατείας Θανάσης Παφίλης 
Για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υποψήφιος είναι ο περιφερειακός σύμβουλος καθηγητής πανεπιστημίου Γιάννης Ζιώγας.
Στη Θεσσαλία ο περιφερειακός σύμβουλος, αγρότης Βαγγέλης Μπούτας.
Στην Δυτική Ελλάδα ο περιφερειακός σύμβουλος, βουλευτής Νίκος Καραθανασόπουλος.
Στην Στερεά Ελλάδα το μέλος του ΠΓ Γιώργος Μαρίνος.

Ετεροδημότες εναντίον πολιτικής αγυρτείας..

Ο ευρωπαίος νομοθέτης όρισε να γίνονται οι ευρωεκλογές μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές για λόγους οικονομίας. Σωστά.
     Ο έλλην μνημονιακός υπουργός όμως, όρισε οι ευρωεκλογές να συμπέσουν με την δεύτερη  Κυριακή,τις επαναληπτικές δηλαδή εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης όπου χρειαστεί, και έτσι να καταργήσει το πνεύμα του ευρωπαίου νομοθέτη!
     Γιατί απλούστατα μ' αυτόν τον τρόπο θα ξαναστηθούν κάλπες παντού σε όλη την επικράτεια και την ''δεύτερη'' Κυριακή, με το ανάλογο κόστος.
     Αν όμως οι ευρωεκλογές συνέπιπταν με την ''πρώτη'' Κυριακή των αυτοδιοικητικών, όπου θα είχε εκλεγεί δημοτική αρχή, δεν θα χρειαζότανε να ξαναστηθεί κάλπη και την επόμενη Κυριακή.
     Να η οικονομία που δεν γίνεται, και που δεν ενδιαφέρει καθόλου τους πολιτικούς απατεώνες, που κατά τ' άλλα βρίσκουν κάθε αθέμιτο μέσο υπερφορολόγησης και κλοπής του τελευταίου ευρώ του κοσμάκη για λόγους ''εθνικής οικονομίας''!

Οδυσσέας Βουδούρης: Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ και δεν μετανιώνω για το μνημόνιο

«Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ και δεν μετανιώνω που ψήφισα το μνημόνιο» δήλωσε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Οδυσσέας Βουδούρης, απαντώντας στις επικρίσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητά του. «Το ψηφοδέλτιο μου είναι ανεξάρτητο» τόνισε.
Την υποψηφιότητα Βουδούρη επέκρινε σκληρά η πλευρά Λαφαζάνη επισημαίνοντας ότι ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έχει ψηφίσει τα μνημόνια, αλλά και την προγραμματική συμφωνία

ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΞΕΜΟΥΔΙΑΣΩ...!


Συλλογή, μεταφορά, και διάθεση λυμάτων οικισμών Αρναίας - Παλαιοχωρίου του Δήμου Αριστοτέλη

===Υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου : «Συλλογή, μεταφορά, και διάθεση λυμάτων οικισμών Αρναίας - Παλαιοχωρίου του Δήμου Αριστοτέλη» προϋπολογισμού 7.740.000€ με το Φ.Π.Α. 
Υπογράφτηκε η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αριστοτέλη και της αναδόχου τεχνικής εταιρείας, για την εκτέλεση του έργου «Συλλογή, μεταφορά, και διάθεση λυμάτων οικισμών Αρναίας - Παλαιοχωρίου του Δήμου Αριστοτέλη» με τελικό ποσό 4.375.612,26€ με το Φ.Π.Α. 
Αποτελεί υποέργο του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ έργου: “Συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση λυμάτων Αρναίας- Παλαιοχωρίου με προϋπολογισμό 11.370.843,00€”.

Εκδήλωση τριτέκνων Δήμου Πολυγύρου


ΣΥΡΙΖΑ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος βρίσκεται πλέον στα όρια της επιβίωσης. Αντί να αποτελέσει το μοχλό της εθνικής οικονομίας και τη βάση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας οδηγείται, ως συνειδητή πολιτική επιλογή, στη συρρίκνωση και εξαφάνιση του, υπό το βάρος της κατάρρευσης των τιμών παραγωγού, της υπερφορολόγησης, της πιστωτικής ασφυξίας και των κόκκινων τραπεζικών δανείων. 
Τούτο συμβαίνει καθώς προωθείται συστηματικά η εξαφάνιση της μικρομεσαίας αγροτικής εκμετάλλευσης, προκειμένου να συγκεντρωθεί η αγροτική γη σε λίγα χέρια, να δημιουργηθούν ολιγοπώλια και τραστ που θα ελέγχουν τα παραγωγικά μέσα, την πρωτογενή παραγωγή και τις τιμές.

Σκουριές και ρέματα Καρατζά - Λοτσάνικο, 22-01-2014

Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: ο Βουδούρης και η «αλληλουχία των νοημάτων»…

Η διήμερη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αυτό το Σαββατοκύριακο έγινε σε πραγματικά συγκρουσιακή ατμόσφαιρα. Η νέα «μεγάλη αφήγηση» κεντρικών στελεχών του τελευταίου διαστήματος (που συνιστά αποφασιστική στροφή δεξιά), κάποιες από τις προτάσεις για υποψήφιους περιφερειάρχες με ισχυρό πολιτικό συμβολισμό, αλλά και η διαδικασία μέσα από την οποία προέκυψαν αυτές οι προτάσεις, υπήρξαν αντικείμενο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς σηματοδοτούν μια νέα -και άκρως επικίνδυνη- φάση της πορείας δεξιάς προσαρμογής του ΣΥΡΙΖΑ στην παραμονή σημαντικών πολιτικών εξελίξεων. Η Αριστερή Πλατφόρμα (Αριστερό Ρεύμα και ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΙΚΤΥΟ) έδωσε μάχη και στα τρία αυτά «μέτωπα», αναδεικνύοντας μέσα απ’ όλα αυτά την «αλληλουχία των νοημάτων» που σηματοδοτεί ακριβώς τη νέα αυτή φάση δεξιάς προσαρμογής.

ΤΡΙΤΗ ΣΕΡΙ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα από τους Μαχητές Δόξας Πεύκων,που αγωνίστηκαν χωρίς 3 βασικούς παίκτες, με 56-65 συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' εθνικής, διατηρώντας την παράδοση να μην έχει τελειώσει μια περίοδο στις εθνικές κατηγορίες αήττητο στην έδρα του. Οι αθλητές του Δημήτρη Μύθου μετά το ''διάλλειμα'' της προηγούμενης αγωνιστικής επανήλθαν σε υπνωτισμένο ξεκίνημα(2-9 στο 4') και παρά την προσωρινή αναλαμπή(26-18 στο 15'),οι Μαχητές πήραν το προβάδισμα μεχρι και 12 πόντους(34-46 στο 23'). Στην τελευταία περίοδο οι αθλητές μας κράτησαν τους φιλοξενούμενους άποντους για 5' και μετέτρεψαν το 43-54 σε 52-54,αλλά από εκείνο το σημείο οι τραγικές επιλογές στην επίθεση με πληθώρα άστοχων μακρινών σουτ έδωσαν τη δικαιότατη νίκη στους φιλοξενούμενους με 56-65.