Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Να δυναμώσουν οι αγώνες της αγροτιάς Να ανατραπεί η αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις της φτωχομεσαίας αγροτιάς που ξεκίνησαν και συνεχίζονται τις μέρες αυτές.
Οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες της χώρας μας δίνουν ένα αγώνα επιβίωσης ενάντια σε μια πολιτική που με δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια, λεηλατεί το εισόδημά τους, φέρνει φτώχεια και εξαθλίωση στα χωριά, τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα.

Σουτ, μη μιλάς...


Η ιστορία ΕΔΩ

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Στο δρόμο του μαζικού οργανωμένου ανυποχώρητου αγώνα

Συναγωνιστές, συναγωνίστριες
Ο αγώνας μας έχει αναδειχθεί σε μια απ’ τις σημαντικότερες εστίες αντίστασης του λαού μας. Με πρωτοφανή αντοχή στο χρόνο και τις προσπάθειες καταστολής, φίμωσης συκοφάντησης και υπονόμευσής του. Έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες ανθρώπους, όχι μόνο στη Χαλκιδική αλλά και πανελλαδικά. Είναι χαρακτηριστικές οι πρόσφατες αγωνιστικές εκδηλώσεις των πολλών χιλιάδων στη Θεσσαλονίκη αλλά και αλλού. Έχει ακόμα κερδίσει την «επίσημη αναγνώριση» απ’ τους πολέμιους του, ότι αποτελεί πλέον υπολογίσιμο αντίπαλο, τον οποίο πρέπει να παίρνουν σοβαρά υπόψη στους σχεδιασμούς του. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι αναφορές στον αγώνα μας του πρωθυπουργού Σαμαρά, καθώς επίσης και οι προσπάθειες αισχρής συκοφάντησης των αγωνιστών σαν «ακραίων», «παράνομων» και «μελών εγκληματικών οργανώσεων». 

Το «κούρεμα», η διαγραφή του χρέους και το απεχθές χρέος

Με αφορμή τον αντιπερισπασμό του Γ. Σταθάκη στον… ΣΥΡΙΖΑ
Ύστερα από τον εξαιρετικά αποτελεσματικό αντιπερισπασμό του Γιώργου Σταθάκη απέναντι στον… ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις για το ζήτημα του «επαχθούς» χρέους (που στην πραγματικότητα είναι «απεχθές»…), την μετ’ αγαλλιάσεως αξιοποίησή τους από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τον εξαναγκασμό του ΣΥΡΙΖΑ σε έκδοση διευκρινιστικής ανακοίνωσης, το συμπέρασμα που βγάζει κάθε καλόπιστος παρατηρητής είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ούτε συγκεκριμένη ούτε ενιαία θέση για τα ζητήματα του κρατικού χρέους. Και δεν μιλάμε εδώ για τις διαφορετικές θέσεις για το χρέος που έχουν κατατεθεί εσωκομματικά από την Αριστερά Πλατφόρμα στο πρόσφατο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ούτε για τις τρισκατάρατες συνιστώσες που δεν αυτοδιαλύονται, αλλά για τον «επίσημο» ΣΥΡΙΖΑ, για τις επίσημες θέσεις, όπως αυτές διακονούνται από στελέχη κεντρικούς υπεύθυνους τομέων δουλειάς του ΣΥΡΙΖΑ που μάλιστα έχουν ντε φάκτο τη δημόσια καταγραφή «εν αναμονή υπουργών».

Σκουριές 13 και 20 Ιανουαρίου 2014

Στιγμιότυπα από τις συνεχιζόμενες εδώ και καιρό, ειρηνικές διαμαρτυρίες των κατοίκων, που πραγματοποιήθηκαν στις 13 και 20 Ιανουαρίου 2014. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση ρυπογόνων μεταλλείων χρυσού από την Καναδική πολυεθνική εταιρεία El Dorado Gold. Μια σειρά από γεγονότα που συνέβησαν – αποκαλύφθηκαν - έχουν ενισχύσει το φόβο των πολιτών ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος στο γιγαντιαίων διαστάσεων μεταλλευτικό σχέδιο (με ότι αυτό συνεπάγεται -τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα- για την υγεία αλλά και τις υπόλοιπες δραστηριότητες των κατοίκων ).

ΝΑ ΒΙΑΣΤΟΥΜΕ...


ΤΤ...


Με τη ΝΙΚΗ για τη νίκη, Κυριακή 26/1/2014