Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

"Στην υγειά μας ρε παιδιά..."


Τα τραπεζικά σκάνδαλα στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση του Αλ. Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με θέμα τα τραπεζικά σκάνδαλα.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
Επίκαιρη Ερώτηση
Προς τον κ. Πρωθυπουργό
Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2014
Θέμα: «Τραπεζικά σκάνδαλα»
Το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έφερε στην επιφάνεια για άλλη μία φορά το αμαρτωλό τρίγωνο «τράπεζες - κόμματα εξουσίας - επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα». Αυτό το τρίγωνο της διαπλοκής έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία της χώρας προς τη χρεοκοπία.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την παράδοση των πετρελαϊκών κοιτασμάτων του Πρίνου στην ΒP

Η σύμβαση, με την οποία παραδίδονται προς εκμετάλλευση στο βρετανικό μονοπώλιο BP τα πετρελαϊκά κοιτάσματα της περιοχής Πρίνου-Καβάλας, αποδεικνύει το πώς εννοεί η κυβέρνηση, αλλά και τα άλλα κόμματα του συστήματος, την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, την οποία διαφημίζει και στα πλαίσια των προτεραιοτήτων της ελληνικής προεδρίας. 

Από τη συμφωνία αυτή κερδισμένοι θα βγουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, εγχώριοι και ξένοι, που θα εκμεταλλευτούν τα συγκεκριμένα κοιτάσματα, ενώ θα ενισχυθούν οι ήδη οξυμένοι ανταγωνισμοί μονοπωλίων και ιμπεριαλιστικών κέντρων στην περιοχή για τον έλεγχο των πηγών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και των δρόμων μεταφοράς.

Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπλαση για την Τοπική Κοινότητα του Παλαιοχωρίου Δήμου Αριστοτέλη

===Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Μακεδονία-Θράκη 2007-2013” το έργο: «Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπλαση για την Τοπική Κοινότητα του Παλαιοχωρίου» 
===Διασφαλίζονται οι απαραίτητοι πόροι για την ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων του οικισμού του Παλαιοχωρίου και χρηματοδοτούνται, με αρχικό προϋπολογισμό 774.016,02 €. 
Η πρόταση που υποβλήθηκε από το Δήμο Αριστοτέλη για την υλοποίηση του έργου: Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπλαση για την Τοπική Κοινότητα του Παλαιοχωρίου, αξιολογήθηκε θετικά.

"Δεν είστε κυβέρνηση αλλά ... ".

Υποδοχή του Άδωνι στο νοσοκομείο "Αγία Όλγα"

Καταργούνται οι δύο πρώτες ώρες στα σχολεία!

Με τη μικρή προοσθήκη ενός φραπέ στα χέρια των μαθητών,
πρόκειται να εμπλουτσιτούν οι νέες σχολικές πινακίδες
Τη μείωση της σχολικής ημέρας κατά 2-3 ώρες αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Παιδείας, μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Καφετεριών και Αιθουσών Αναψυχής, προκειμένου να τονωθεί η κίνηση των καταστημάτων τους!
Το λεγόμενο Coffee Break, το διάλειμμα δηλαδή που είναι συνδεδεμένο με ολιγόωρες αποδράσεις για καφέ και κουβέντα, θα αποκτήσουν επιτέλους και τα ελληνικά σχολεία, όπως συμβαίνει σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες!
Η απόφαση ελήφθη ύστερα από «Εντολή Σαμαρά» και μεταβιβάστηκε στις αρμόδιες επιτροπές του Υπουργείου Παιδείας για να εφαρμοστεί πάραυτα. Η εντολή δόθηκε ύστερα από συνάντηση του Πρωθυπουργού με παράγοντες της αγοράς και του τουρισμού, σε μια κοινή αναζήτηση τρόπων να τονωθεί η κίνηση στα μαγαζιά τους.

ΣΥΡΙΖΑ: Υπεύθυνος Αγροτικού τομέα στη Χαλκιδική


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ''Ο ΚΛΕΙΓΕΝΗΣ'' - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ


ΤΑ ΚΕ.Π.Α ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΑΣ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Δεν θυμάμαι και εγώ πόσες φορές έχω γράψει για το θέμα των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηριών.
Δε θυμάμαι ΠΟΣΑ κομματόσκυλα έσπευσαν να με βρίσουν με mails γιατί έβγαλα στο φως λεπτομέρειες που καίνε τα λατρεμένα τους κόμματα, αποδεικνύοντας την ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ και την ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ εκείνων που τους «ανατέθηκε» να «σχεδιάσουν» κάτι για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Τα όποια κομματόσκυλα, δεν νοιάζονται για τους χιλιάδες με βαριές η ελαφρύτερες αναπηρίες, άλλωστε δεν ξέρουν τι σημαίνει να ταλαιπωρείσαι από κάποια πάθηση και όχι μόνο.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Ξεπουλάνε τώρα και τη ΔΕΗ! Πρέπει να τους ρίξουμε άμεσα!!!

Η άθλια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει το ξεπούλημα των δικτύων  και ολόκληρης της ΔΕΗ ιδιωτικοποιώντας το 66% του ΑΔΜΗΕ(Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), με το υπόλοιπο 34% να παραμένει στο κράτος για να υπαχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ!
Παρά τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις στα Ζάππεια του Σαμαρά, εκποιούνται τα δίκτυα μεταφοράς Υψηλής Τάσης που αποτελούνται από 11 χιλιάδες χιλιόμετρα εναέριων γραμμών, 221 Υποσταθμούς και Κέντρα Υψηλής Τάσης και τρία Εθνικά Κέντρα Ελέγχου Ενέργειας (σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πτολεμαΐδα).
Μετά το πλιάτσικο στα λιμάνια και τις εθνικές οδούς, μετά το εγκληματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, νοσοκομείων και σχολείων, προχωρούν σε ένα ακόμη έγκλημα. Παραδίνουν στο κεφάλαιο τον τζίρο (4 δισ. ευρώ περίπου ετησίως), το πελατολόγιο (7 εκατομμύρια πελάτες) και την περιουσία (περίπου 17 με 20 δις ευρώ) της ΔΕΗ.

Ενημέρωση για την Υπηρεσία Ψυχολογικής Υποστήριξης στη Δημοτική Ενότητα Ν. Καλλικράτειας

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας με γνώμονα την προσφορά υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στο δημότη παρέχει δωρεάν συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη στους δημότες του στη Ν. Καλλικράτεια μέσω της Υπηρεσίας Ψυχολογικής Υποστήριξης Ν. Καλλικράτειας.
Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται πρωινές ώρες, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού. Το Γραφείο Ψυχολογικής Υποστήριξης στεγάζεται στη Δ. Ενότητα Καλλικράτειας, Κτήριο Πολλαπλών Χρήσεων. Οι υπηρεσίες του παρέχονται από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Νέας Προποντίδας.

Ανακοίνωση του Σώματος Πολιτών Υποστήριξης και Βοήθειας του Δήμου Ν.Προποντίδας για το Κοινωνικό Φαρμακείο

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου Ν. Προποντίδας ότι με τα φάρμακα που συγκεντρώσαμε ενισχύσαμε σημαντικά το Κοινωνικό Φαρμακείο του Κέντρου Υγείας Ν.Μουδανιών. 
Οι γιατροί και το προσωπικό του Κ.Υ., συνεχίζοντας το κοινωνικό τους έργο, θα λειτουργούν το Κοινωνικό Φαρμακείο 8.00-10.00 π.μ. Ευχαριστούμε πάρα πολύ που είστε κοντά μας και ενισχύετε το έργο μας.

Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Αποχώρησε από την παράταξη του Μ. Μπόλαρη ο Χαλκιδικιώτης Π.Σ. Απόστολος Πάνας

και οι λόγοι της αποχώρησης... στη συνέχεια

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Κασσάνδρας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θέτουν σε λειτουργία το Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Κασσάνδρας. Στο πλαίσιο των Κ.Δ.Β.Μ. θα προσφερθούν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Κατά την περίοδο Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014, στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Κασσάνδρας μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ... ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Έλεος πια...! Ως πότε η αστυνομία θα επιτρεπει σε "οικολόγους"
να κάνουν ότι θέλουν στις Σκουριές???
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Μεγάλη ένταση και αψιμαχίες σημειώθηκαν ανάμεσα σε εργαζόμενους και 40 περίπου «οικολόγους» στις Σκουριές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που έφθασαν στο blog οι ακτιβιστές πήγαν από την πλευρά του Καρατζά Λάκκου και εμπόδισαν με ύβρεις και απειλές τους οδηγούς και τον χειριστή τριών (3) φορτηγών Δ.Χ. και ενός (1) τρακτέρ να προσεγγίσουν το εργοτάξιο. 

ΝΑΙ στην "λευκή εβδομάδα" και στην "εβδομάδα της ελιάς"

Πολύ λόγος γίνεται από όλους τους ανεκδιήγητους φωστήρες-σωτήρες της οικονομίας της χώρας μας, τις τελευταίες μέρες, για την λεγόμενη "Λευκή Εβδομάδα"!
Επειδή ποτέ, αυτοί οι φωστήρες-σωτήρες, δεν σκέφτηκαν την υπόθεση "ΠΑΙΔΕΙΑ" και το έχουν αποδείξει με τις πολιτικές τους θέλουν να κλείσουν τα Σχολεία για να δουλέψουν τα ξενοδοχεία (αφού περισσεύουν τα χρήματα στους γονείς των μαθητών να πάνε στα ξενοδοχεία για ...σκι)!!! 
Εμείς "ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ" με την βλακώδη πρόταση της "Λευκής Εβδομάδας" συμπληρώνοντας αυτήν  για καθιέρωση και της "Εβδομάδας της ελιάς", μετά την γιορτή του Σταυρού (14 Σεπτέμβρη), μια περίοδο πολύ σημαντική για την Χαλκιδική αφού αρχίζει η περίοδος συγκομιδής της πράσινης ελιάς.