Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Μόνη λύση η εθνικοποίηση των τραπεζών

Πριν από μερικούς μήνες η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ξεπούλησε σε εξευτελιστικά αντίτιμα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα. Έκανε την αδιάφορη όταν οι καταγγελίες για τις εξαγορές έπεφταν βροχή και για τα δάνεια που έπαιρναν οι «επενδυτές» τραπεζίτες-σύμμαχοι της κυβέρνησης και της τρόικας προκειμένου να εξαγοράσουν τράπεζες. Φυσικά, έστειλε και πάλι το λογαριασμό δισεκατομμυρίων στους εργαζόμενους για να τον εξοφλήσουν, με νουθεσίες περί «αναγκαίων θυσιών» και «μεταρρυθμίσεων που δεν πρέπει να ανακοπούν».

Προβλήματα που ζητούν λύσεις

Αυξήσεις-σοκ στις κρατήσεις όλων των συντάξεων

 Μέχρι 200 ευρώ το μηνιαίο "ψαλίδι" στα καθαρά ποσά κύριων και επικουρικών συντάξεων
Αυξήσεις - σοκ, από 27 έως και 200 ευρώ, στις μηνιαίες φορολογικές επιβαρύνσεις των συντάξεων, αναμένεται να προκαλέσει ένα νέο σύστημα υπολογισμού της παρακράτησης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ), το οποίο θα εφαρμοστεί, για πρώτη φορά με την πληρωμή των συντάξεων του Φεβρουαρίου, αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Εκλογές Συλλόγου Καλλιτεχνών Πολυγύρου

Εκλογές του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 12/1/2014 στην αίθουσα του ΣΚΕΤΠ, από τις 11:00 μέχρι τη 13:00. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσα μέλη είναι οικονομικά τακτοποιημένα για το 2013.
Τα υποψήφια μέλη για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΚΕΤΠ είναι:

26 Ιανουαρίου 2014: Πορεία στον Κάκαβο

Οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης καλούν όλους και όλες στις 26 Ιανουαρίου σε πορεία στον Κάκαβο. Σε μια πορεία για να δούμε και να συνειδητοποιήσουμε την καταστροφή που συντελείται στη Χαλκιδική.
Η “ανάπτυξη” της κυβέρνησης παίρνει πλέον σάρκα και οστά: καταστροφή του δάσους των Σκουριών, αποψίλωση του αρχέγονου δάσους στο ρέμα Καρατζά, εκχέρσωση του χώρου του εργοστασίου εμπλουτισμού, ανεξέλεγκτη δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός και συνεχείς παρανομίες υπό την ανοχή και προστασία Κράτους και ελεγκτικών μηχανισμών.
Όλοι αυτοί που λεηλατούν τη φύση, υποτάσσονται σε οικονομικά και πολιτικά κέντρα εξουσίας, καταπατούν ανθρώπινα δικαιώματα, ξεπουλούν δημόσιο πλούτο, παραβιάζουν βασικές αρχές δικαίου και προσπαθούν να μας καταντήσουν άβουλα και αναξιοπρεπή υποχείριά τους, θα μας βρίσκουν συνέχεια απέναντι.

Ο Παπαμιμίκος στον Μητροπολίτη Κασσανδρείας

Άφιξη του Παπαμιμίκου στον Πολύγυρο...
Πρώτη επίσκεψη στον Μητροπολίτη Κασσανδρείας.
-Σιγά μην αφήσουμε τον Τσίπρα να μας "πάρει" την Εκκλησία!

Πολιτική στήριξη παρά το κακούργημα

"Πλήρη εμπιστοσύνη" στη διευθύνουσα σύμβουλο του ΤΧΣ Αν. Σακελλαρίου, που κατηγορείται για την κακουργηματική πράξη της "απιστίας εις βάρος του Δημοσίου" στο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, εξέφρασε ο Γ. Στουρνάρας μετά από συνεννόηση με τον Αντ. Σαμαρά
Στη θέση της κράτησαν πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών τη διευθύνουσα σύμβουλο του Ταμείου Χρημαπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου, που διώκεται για το σκάνδαλο για τα "θαλασσοδάνεια" του Τ.Τ., παρά το γεγονός ότι σε ανάλογες περιπτώσεις είχαν πράξει διαφορετικά, όπως στην περίπτωση του πρώην προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Τ. Αθανασόπουλου.

Σιγά μην υπογράψει ...

...κι αυτός τη θανατική μας καταδίκη!

Αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ο Γ. Δραγασάκης


Ο Σαμαράς που δεν θα έπαιρνε άλλα μέτρα...

Ο αρχιμνημονιακός είχε πει πως δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών και  συντάξεων!
Δεν είχε πει τίποτα για αυξήσεις κρατήσεων!
-Μην πείτε ότι είναι ΨΕΥΤΗΣ!

Καρανάσιος για το θέμα της ακαρπίας της ελιάς

Στο θέμα της ακαρπίας της ελιάς επανέρχεται ο βουλευτής Χαλκιδικής Ευθύμης Καρανάσιος αναπτύσσοντας πρωτοβουλία για τη διευθέτηση του ζητήματος μέσω νομοθετικής παρέμβασης. Συγκεκριμένα ο κ. Καρανάσιος σε συνεργασία με συναδέλφους του βουλευτές άλλων ελαιοπαραγωγικών περιοχών της χώρας, επεξεργάζονται τα υπάρχοντα δεδομένα και πρόκειται να ζητήσουν τη θέσπιση νόμου ο οποίος θα προβλέπει την καταβολή αποζημιώσεων σε περίπτωση ακαρπίας της ελιάς από τον πάγιο μηχανισμό αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκουν οι βουλευτές να δώσουν οριστική λύση σε πιθανό μελλοντικό πρόβλημα, αντίστοιχου αυτού που αντιμετώπισαν φέτος χιλιάδες καλλιεργητές ελιάς, οι οποίοι έχουν υποστεί σημαντική μείωση του εισοδήματος τους εξαιτίας του φαινομένου της ακαρπίας.

Μνημονιακοί στη Χαλκιδική

Πανηγύρι μνημονιακών σήμερα στη Χαλκιδική!
Παπαμιμίκος, Γ.Γ. Ν. Δ., στον Πολύγυρο...
Τσαυτάρης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, στον Άγιο Μάμα...