Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

"Χαλκιδικής Γεύσεις"

 Μία εξαιρετική εκδήλωση με τίτλο "Χαλκιδικής Γεύσεις" πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα. Ένα δείπνο παρουσίασης, γνωριμίας και προβολής των τοπικών προϊόντων του νομού μας από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και την συμβολή του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την προώθηση των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων της Χαλκιδικής και την τόνωση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της. Τεράστια η συμβολή των παραγωγών - επιχειρηματιών της Χαλκιδικής οι οποίοι διέθεσαν αφιλοκερδώς τα προϊόντα τους για να προετοιμαστεί αυτή η μοναδική βραδιά.
Ο οικοδεσπότης της βραδιάς Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος, υποδέχτηκε στο εστιατόριο του μουσείου της Ακρόπολης τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και Πρόεδρο της
ΕΝΠΕ Κώστα Αγοραστό, τον Ε' Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Χαλκιδικής Ιωάννη Δριβελέγκα, τον Βουλευτή Χαλκιδικής Ευθύμιο Καρανάσιο, τον Πρέσβη της Αυστραλίας John Griffin, τον Εμπορικό Ακόλουθο της Αμερικής George Bonanos, τον Εμπορικό Ακόλουθο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Valery Nikolaev, τον Εμπορικό Ακόλουθο της Ισπανίας Horhe Andreou, την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Ιωάννη Ταχματζίδη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Π.Ε. Ημαθίας Ν. Καρατζιούλα και Θ. Τεληγιαννίδη και της Π.Ε. Χαλκιδικής Αικ. Ζωγράφου, τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη, τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Gudmundsson Gissur, τον Πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής Γρηγόρη Τάσιο, τον Διευθυντή του Μουσείου Ακρόπολης καθηγητή Δημήτριο Παντερμαλή, τη Γενική Διευθύντρια του Ε.Ο.Τ. Αγγελική Βαρελά, τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής, τους Δημάρχους Αριστοτέλη και Νέας Προποντίδας Γιάννη Μίχο και Μανώλη Καρρά αντίστοιχα, εξαγωγείς, εκπρόσωπους Επιμελητηρίων και φορέων του Τουρισμού, εκπρόσωπους μεγάλων super market, πολλούς προβεβλημένους chef όπως τους Α. Τσανακλίδη, Α. Μπαρμπαρίγου, Μ. Εκμετσίογλου, Β. Παρθένη κ.ά., τον αρχιμάγειρα και οινοποιό του Αγίου Όρους πατήρ Επιφάνιο Μυλοποταμινό, το Δ.Σ. και τα μέλη του Πανχαλκιδικιώτικου Συλλόγου Αθηνών «Ο Αριστοτέλης», δημοσιογράφους και bloggers γαστρονομίας και τουρισμού, τον γνωστό Χαλκιδικιώτη δημοσιογράφο και παρουσιαστή Χρήστο Ζαμπούνη κ.α. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής στην ομιλία του τόνισε: "Είναι γεγονός ότι η Χαλκιδική αποτελεί για την Π.Κ.Μ. αλλά και για τη βόρεια Ελλάδα το βασικό πόλο τουριστικής παραγωγής με διεθνή απήχηση, και με βάση τις τουριστικές αφήξεις χαρακτηρίζεται ως κέντρο εθνικής κλίμακας. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι η Χαλκιδική δεν είναι μόνο «ο κρυφός παράδεισος της Ελλάδας όπου ο καθένας μπορεί να ζήσει το μύθο του», όπως λέμε εμείς οι Χαλκιδικιώτες, αλλά είναι και ένας τόπος που παράγει εξαιρετικά προϊόντα πρωτογενούς παραγωγής που σταδιακά καταλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερο χώρο στα ράφια των καταστημάτων διατροφής πανελλαδικά και παγκόσμια, αλλά και πρώτες θέσεις στις πωλήσεις του είδους της (π.χ. η πράσινη ελιά Χαλκιδικής είναι ένα είδος που η Χαλκιδική κατέχει την πρώτη θέση στην Ελλάδα σε εξαγωγές). Λίγοι γνωρίζουν ότι ο πραγματικός χρυσός της Χαλκιδικής δεν βρίσκεται στα σπλάχνα της γης αλλά στην επιφάνειά της."

Ο κ. Γιώργος κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε: "Εμείς από την πλευρά μας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για να βρει η Χαλκιδική τη θέση που της αξίζει στην πανελλήνια και παγκόσμια αγορά συγχρονίζοντας τον βηματισμό της με αυτό των υπολοίπων θεματικών ενοτήτων της Π.Κ.Μ."

Στο περιθώριο της βραδιάς ο κ. Γιώργος τίμησε με πλακέτα τον Χαλκιδικιώτη Παντελή Παντελιάδη για την προσφορά του στη Χαλκιδική.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα εδέσματα που δεν καταναλώθηκαν προσφέρθηκαν στην εθελοντική δράση για τον άνθρωπο και το περιβάλλον "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" και στο "ΣΤΕΚΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ".
Οι Συμμετοχές
ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ
ΑPLHA SEVEN STARS ΚΙΡΚΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟς
ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε. ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΔΟΥΜΠΙΑ -ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ Α.Ε.
ΓΑΒΑΝΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΕΠΕ ΓΑΒΑΝΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΒΟΤΑΝΑ ΧΟΛΟΜΩΝΤΑ (ΧΟΛΟΜΩΝ)` ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΕΛΛΑ
ΜΕΛΙ "ΜΕΛΙΤΩΝ" ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΑΡΙΣΤΟΝ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΔΗΣ ΣΑΚΚΕΛΑΡΙΟΥ
ELION ΒΛΑΧΑΒΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ -ΛΑΔΟΠΕΤΡΑ
ΔΕΑΣ ΑΕ ΔΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΕΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΛΑΡΑΚΗΣ
ΧΛΙΑΠΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΛΙΑΠΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΕΑΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΥΙΟΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΟΥΖΟΥΝΟΓΛΟΥ ΑΒΕΕ ΑΝΝΑ ΟΥΖ.
ΑΦΥΤΑΙΩΝ ΓΑΙΑ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΤΟΛΕΡΗΣ NIKOΣ
ΑΓΡΟΣΥΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΓΙΑΤΣΑΚΛΙΔΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ (ΔΑΣΟΚΗΠΟΣ)
ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΑΕΒΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ
ΑΦΟΙ ΛΕΜΟΝΗ
ΔΡΥΑΔΕΣ -ΓΥΝΑΙΚ.ΣΥΝΕΤ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΝΤΑΓΚΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΑΝΘΕΜΟΥΝΤΑ) ΝΤΑΓΚΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
ΦΥΤΟΡΕΙΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΦΥΤΟΡΕΙΟ ΤΡΑΤΣΕΛΑ ΤΡΑΤΣΕΛΑ ΚΡΥΣΤΑΛΙΑ
ΣΕΡΜΥΛΙΚΗ ΓΗ ΚΟΥΚΟΥΒΙΝΟΣ ΔΗΜ. /ΠΑΥΛΟΥΔΗ ΑΣΑΝΩ
ΑΦΟΙ ΣΙΜΩΝΗ Α.Ε. ΣΙΜΩΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΕ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΒΑΛΜΑΣ Ο.Ε. ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ ΣTEΓΓΟΥ ΥΛΙΑΝΝΑ
ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ & ΣΙΑ ΕΕ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ
ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ Χ & Δ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ
ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΟΣ
ΕΥΑΓ. ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ ΑΕ ΔΡΑΚΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΜΕΛΙ ΣΙΘΩΝ ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΡΕΠΑΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ & ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΕΩΡΓΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΚΑΖΑΚΗ KAZAKHΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
KAPA OLIVE FARM ΚΑΡΑΦΕΥΓΑΣ ΧΡΗΣΤΟς -ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΟΥ Α. Ο.Ε.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
AΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΠΑΥΛΙΝΑ ΚΑΣΑΠΗ 6950394670 / 6939545228
ΑΦΟΙ ΛΑΛΙΩΤΗ Ο.Ε. ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Τ & Τ FOODS AE ΠΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ
ΑΠΟΣΤΑΓΜ/ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ "ΑΝΘΕΜΟΥΣ" XAΛΚΙΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ
Ε.ΨΟΥΝΟΥ ΣΥΖ.Ι.ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ ΕΥΗ ΨΟΥΝΟΥ
HEKATON-HELLENIC HEALTHY PRODUCTS ΜΑΡΙΑ ΚΟΧΕΙΛΑ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΣΑΜΨΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ι.ΣΤΑΘΩΡΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ ΣΤΑΘΩΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΚΈΣ ΕΠΙΧ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥΔΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥΔΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ - THESSA -ΡΟΔΙ ΓΚΟΤΖΑΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛ. ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗΣ ΑΝΡΙΩΤΗ ΖΑΦΕΙΡΟΎΛΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια: