Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

Οι κυβερνητικοί βουλευτές ψηφίζουν για τους "επενδυτές", κι εμείς δεν ξεχνάμε

Σήμερα, για άλλη μια φορά, βρεθήκαμε στις Σκουριές. Εκεί που η Ελληνικός Χρυσός και η καναδική Eldorado Gold, καταστρέφει και παρανομεί, υπό την προστασία της Ελληνικής Αστυνομίας, με την ανοχή εισαγγελικών αρχών και την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης που δε διστάζει να νομοθετεί φωτογραφικά για την εξυπηρέτηση της εταιρείας και τη νομιμοποίηση κάθε παρανομίας της.
Καταγγείλαμε σήμερα, για πολλοστή φορά, ότι οι εργασίες ανέγερσης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές είναι παράνομες, την ίδια στιγμή που οι βουλευτές της συγκυβέρνησης υπερψήφιζαν κατ΄άρθρο το δασοκτόνο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ. Η εισαγγελέας μας ενημέρωσε ότι έχει σχηματιστεί δικογραφία για το θέμα.


Το σ/ν του ΥΠΕΚΑ, υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία τόσο επί της αρχής όσο και κατ΄άρθρο. Από τη σημερινή ψηφοφορία εξαιρέθηκαν το άρθρο 36 και οι τροπολογίες που αφορούν τις φωτογραφικές διατάξεις υπέρ της Ελληνικός Χρυσός, και παραπέμπονται σε ονομαστική ψηφοφορία την Τρίτη.
Την Τρίτη λοιπόν θα δούμε ποιοί βουλευτές θα πράξουν το αυτονόητο και ποιοί θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των “επενδυτών” σε βάρος όλων μας. Κι εμείς δε θα τους ξεχάσουμε.
Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

3 σχόλια:

το βελόνι... είπε...

Απογοητευτική η κολεξιόν σε αγωνιστικά ενδύματα. Προφανώς δεν έχει ανανεωθεί γιατί οι πραματευτές έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα μπλουζάκια SOS δεν πουλούν πια.

Μια ξαφνική αδιαθεσία καθήλωσε πολλά βαρύγδουπα μέλη του κινήματος που δεν μπόρεσαν να πάρουν μέρος στην "βόλτα στις Σκουριές". Ούτε το Σύριζα δεν μπορεί να ζωντανέψει την επανάσταση πια.

Το νομοσχέδιο ψηφιζόταν στη βουλή και αυτοί πάνε στο βουνό. Σαν τα μουλάρια που όταν μάθουν ένα δρόμο δεν θέλουν να τον αλλάξουν.

το βελόνι...

το βελόνι... είπε...

Οι κινηματίες του κινήματος που δεν κούνησε τίποτα, οι ασυντόνιστοι του συντονιστικού, δεν παύουν να εκπλήσσουν με την εφευρετικότητα τους. Το τελευταίο εφεύρημα; Ζήτησαν από τον εισαγγελέα να διατάξει τους αστυνομικούς να συλλάβουν τους αστυνομικούς και μάλιστα με διαδικασία αυτόφωρου, γιατί κατά την γνώμη της "λαϊκής συνέλευσης Ιερισσού" παρανομούν.

Ενδιαφέρουσα καινοτομία που θα έπρεπε να την μελετήσουμε για ένα λεπτό. Ο θεσμός της αυτοσύλληψης της αστυνομίας είναι πρόταση του Σύριζα ή απλώς μια τρελή εφεύρεση των ασυντόνιστων;

Υ.Γ Δεν υπάρχει ένας δικηγόρος να συμβουλέψει αυτά τα παιδιά ότι ακόμη και αν νομίζουν ότι ένα κτίσμα είναι παράνομο δεν έχουν το δικαίωμα να το κάψουν.

το βελόνι...

Ανώνυμος είπε...

βελονι,,λεγε εση κανενας δεν ασχολιτε μαζι σου..το εγραψες το μεροκαματο σου κ σημερα