Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

Ιγγλέζη για το ν/σ του ΥΠΕΚΑ

Υπερψηφίστηκαν σήμερα, κατά πλειοψηφία, τα άρθρα και οι τροπολογίες του σ/ν του ΥΠΕΚΑ. Στη συζήτηση επί των άρθρων η Κατερίνα Ιγγλέζη επανέλαβε ότι το σ/ν περιέχει αντισυνταγματικές διατάξεις, βάζει ταφόπλακα στο δημόσιο χαρακτήρα των δασών και υπονομεύει το καθεστώς προστασίας τους.
Η κ. Ιγγλέζη αναφέρθηκε εκτενώς στις φωτογραφικές διατάξεις του σ/ν που εξυπηρετούν την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. και νομιμοποιούν εκ των υστέρων τις παρανομίες που διαπράττονται στις Σκουριές.


Επίσης, ενημέρωσε το κοινοβούλιο για το ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης των πολιτών του Δ. Αριστοτέλη με το οποίο ζητείται η απόσυρση ή καταψήφιση των φωτογραφικών αυτών διατάξεων. Το άρθρο 36 και η τροπολογία που περιέχουν τις εν λόγω φωτογραφικές διατάξεις δεν τέθηκαν προς ψήφιση σήμερα, αλλά παραπέμπονται σε ονομαστική ψηφοφορία την Τρίτη, την οποία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σχετικά με τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς η Κ.Ιγγλέζη τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει τη σοβαρότητα του χρόνιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πολίτες αλλά ότι αυτό θα έπρεπε να διευθετηθεί νομοθετικά ως αυτόνομο θέμα και όχι ως μέρος ενός πολυνομοσχεδίου του οποίου οι σχετικές διατάξεις θα καταπέσουν στο ΣτΕ και επομένως τα προβλήματα θα παραμείνουν.
Η Κ. Ιγγλέζη τόνισε τέλος ότι το θέμα των εκχερσωμένων εκτάσεων που χρησιμοποιούνται για γεωργική καλλιέργεια, πρέπει να να τακτοποιηθεί γιατί συνιστά δημόσιο συμφέρον και ενισχύει την αγροτική παραγωγή, αλλά με τρόπο συνταγματικό και όχι ως τροπολογία σε άρθρο ενός νομοσχεδίου με σοβαρότητα προβλήματα συνταγματικότητας.
Η εισήγηση και η δευτερολογία της Κατερίνας Ιγγλέζη:


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι, Θα συνεχίσει να έχει τις ίδιες απόψεις ως ιδιώτης δασολόγος, εφόσον φυσικά δεν εκλεγεί βουλευτής σε επόμενες εκλογές;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ο νόμος αυτός ευνοεί τους δασολόγους; Που; Τους ανοίγει δουλειές; Εδώ είναι περιττές οι δασικές υπηρεσίες πια. Θα είναι χρήσιμοι οι δασολόγοι;