Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

Νικήτη, διάλεξη με θέμα: "Οι εφαρμογές του ζεόλιθου για μια αποτελεσματική γεωργία και ένα φιλικό περιβάλλον."

Μία διάλεξη στη Νικήτη από έναν σπουδαίο επιστήμονα την Τρίτη 25-2-14.
Ο Νίκος Λυγερός αναλύει τις εφαρμογές του ζεόλιθου για μια αποτελεσματική γεωργία και ένα φιλικό περιβάλλον.
Ο στρατηγικός αναλυτής κ.Νίκος Λυγερός, προσκεκλημένος του Δημοτικού Σχολείου Νικήτης, θα παρουσιάσει τον ζεόλιθο, στο αμφιθέατρο του Σχολείου την Τρίτη 25-2-14, ένα προϊόν φιλικό προς το περιβάλλον, αφού λόγω της δομής του αλλά και της ιοντο-ανταλλακτικής του ικανότητας φέρει μια σειρά από εφαρμογές πολύ ωφέλιμες στη γεωργία και κτηνοτροφία, που έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της παράγωγης με ταυτόχρονη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος, προφύλαξη από πλειάδα προσβολών αλλά παράλληλα και εξοικονόμηση νερού, καθώς και ανάγκη για χρήση μικρότερων ποσοτήτων σε λιπάσματα.


Ο Ζεόλιθος είναι ένα φυσικό ορυκτό πέτρωμα που συναντάται σε υψηλή ποιότητα άλλα και σε μεγάλες ποσότητες στην περιοχή του Β. Έβρου. 
Ο Νίκος Λυγερός είναι Έλληνας μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ, τη στρατηγική και τη γεωπολιτική. Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνα, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, τη Σχολή Στρατολογικού. Διδάσκει Σκηνοθεσία, Στρατηγική και Φιλοσοφία του Θεάτρου στο Θέατρο Ανδρέας Βουτσινάς. Είναι επίσης διερμηνέας-μεταφραστής στα Γαλλικά δικαστήρια.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι πραγματικά ένας αξιόλογος επιστήμονας και το θέμα που θα παρουσιάσει έχει μεγάλο ενδιαφέρον οχι μόνο για αγρότες και κτηνοτρόφους αλλά ο ζεόλιθος βρίσκει εφαρμογή σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας

Ανώνυμος είπε...

Έχει ζεόλιθο η Νικήτη;
Άλλο και τούτο, υπόστρωμα πολύ καλό είναι όχι και να σπείρουμε ζεόλιθο.

Ανώνυμος είπε...

Να κάνουμε κ ημερίδα για τον περλίτη της Μήλου και την ελαφρόπετρα της Νισύρου.

Ανώνυμος είπε...

17 Φεβρουαρίου 2014 - 1:21 μ.μ.
Γιατί έχει εργοστάσιο λιπασμάτων η Νικήτη, ή αγροτικών φαρμάκων ;
Ελα στην παρουσίαση να μορφωθείς τι είναι ο ζεόλιθος.

και εσύ το ίδιο 17 Φεβρουαρίου 2014 - 1:22 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Εσεις οι σχολιαστές που ειρωνεύεστε αυτήν την σημαντική για αγρότες , κτηνοτρόφους για κάθε νοικοκυριό και για το περιβάλλον διάλεξη , μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο

http://www.youtube.com/watch?v=tJssrDEcWkU

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα έτρωγα οτιδήποτε χωρίς να γνωρίζω ακριβώς τι περιέχει, ουτε θα το έρριχνα στο χωράφι μου, ούτε θα το έδινα στα ζώα μου.

Κάθε παρασκεύασμα πρέπει να συνοδεύεται απο αναλυτική περιγραφή των ενώσεων, στοιχείων και ιχνοστοιχείων που περιέχει και παράλληλα να συνοδεύεται απο επίσημο πίνακα της πολιτείας στον οποίο θα φαίνονται τα ανώτατα όρια.για επιπλεον ενημερωση scode.gr-blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

zcode.gr-blpgspot.com η αληθεια για τον ζεολιθο

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειρωνεύτηκα ρε παιδιά τίποτα για το ζεόλιθο. Απλώς είναι ημερίδα - τοποθέτηση προϊόντος. Δεν είναι ούτε άφθονο στα χωράφια μας, ούτε τσάμπα.

Τώρα εσύ ο τελευταίος/α με το zcode-gr.blogspot τι να πω. Μπλόγκ που λέει ότι ο σεισμός στην Κεφαλονιά έγινε από τις σεισμικές έρευνες για τους υδρογονάνθρακες ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΩ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου, αρκεί που άκουσες τη διάλεξη. Τώρα ξέρεις. Είναι επιλογή σου αν θα χρησιμοποιήσεις το ζεόλιθο. Άλλωστε το εφαρμόζουν συνεχώς πολλοί συνάνθρωποί μας! Πάντως, σκέψου ότι κανείς δε θα έπινε οτιδήποτε χωρίς να ξέρει τι είναι!
*Το site που έστειλες δεν ανοίγει.

Ανώνυμος είπε...

Για τον ζεόλιθο δεν έχει κινηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και κατηγορία για απισ΄τια σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου,αλλά και για διαφυγόντα κέρδη-όχι μόνο για τον επενδυτή μα και το κράτος-επειδή η ανεκδιήγητη ¨κα" Μπριμπίλη δεν έδωσε τελικά την άδεια για την εφόρθξή του?
Α και κάτι ακόμα:πριν συμφωνήσετε να αξιοποιήσετε το εν λόγω υλικό ρωτ'ηστε και τον..ΣΥΡΙΖΑ-καλού κακού!Ε?