Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Αριστοτέλη

===Διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Αριστοτέλη σε συνεργασία με τον φιλοζωικό σύλλογο «Άγιος Μόδεστος» Ιερισσού. 
===Εκπόνηση προγράμματος στείρωσης αδέσποτων ζώων στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη, το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιανουαρίου 2014, στην Ιερισσό, σε συνεργασία με τον φιλοζωικό σύλλογο «Άγιος Μόδεστος» και την φιλοζωική οργάνωση Animal Action. 
Ο Δήμος Αριστοτέλη υλοποιεί πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που ζουν στην επικράτεια του, σε συνεργασία με τον φιλοζωικό σύλλογο «Άγιος Μόδεστος» Ιερισσού και την Κτηνίατρο με την οποία έχει συνάψει σχετική σύμβαση.


Ο Δήμος Αριστοτέλη ενημερώνει τους δημότες του ότι αρχίζει εμβολιασμούς και στειρώσεις των ζώων αυτών και τους παρακαλεί να συνεργαστούν και να ενημερώσουν τον Δήμο για την παρουσία ζώων στην περιοχή της κατοικίας τους.
Ζητά από τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα συντροφιάς που έχουν στην κατοχή τους, να μην κακοποιούν και δηλητηριάζουν τα αδέσποτα ζώα και εκθέτουν το Δήμο και την χώρα ολόκληρη στο εξωτερικό και γενικώς να εφαρμόζουν το νόμο 4039/2012 για την προστασία των ζώων.
Στην φάση αυτή η συνεργασία όλων των φορέων, και των πολιτών είναι απαραίτητη.
Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως τα ζώα είναι συναισθανόμενα πλάσματα, αποτελούν μέρος του οικοσυστήματος μας και έχουμε την υποχρέωση να δείχνουμε προς αυτά σεβασμό. 
Η προστασία τους δεν είναι υπόθεση μόνο των φιλόζωων πολιτών. Αποτελεί υποχρέωση όλων μας.
Στον Δήμο Αριστοτέλη και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Ιερισσού, θα εκπονηθεί πρόγραμμα στείρωσης, εμβολιασμού και καταγραφής αδέσποτων ζώων, το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιανουαρίου 2014, σε συνεργασία με τον φιλοζωικό σύλλογο «Άγιος Μόδεστος» και την Πανελλαδική φιλοζωική οργάνωση Animal Action.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον Δήμο Αριστοτέλη...Δυστυχώς χαιρόμαστε και επιβραβεύουμε τα αυτονόητα..Κάλιο αργά παρά ποτέ!!!

Ανώνυμος είπε...

Σρατονικη να παει ο δημος κ οι αρμόδιοι στο τελος θα παρουμε τσοπανι να φιλαει τα σκυλια αντι τα προβατα. οι δρομοι γεματοι σκυλια η λυσα στο κατωφλιμας .Όταν γινει το κακο τοτε ολοι θα τρεξουν επιτελους ας κανουν κατι οι αρμόδιοι πιο πολλα τα σκυλια από τους ανθρώπους που κυκλοφωρουν . Ελπιζω να γινει κατι να το διαβασει καποιος εγω δεν ξερω που να παρω τηλεφωνο ,σε ποιον αρμοδιο η ας βαλει καποιος αν ξερει τα τηλεφωνα κ θα επικεινονησω με τους αρμοδιους .Ρεσπεντζα απευθινομε κ σε σενα πρεπει να γινει κατι μιλαμε πανω από δεκα σκυλια γενισαν κ κουταβακια πανικος

Ανώνυμος είπε...

ρε τον χρηστο,με μια σακουλα γαριδακια πηρε κ τους φιλοζωους με το μερος του.εδω βαζει μια σειρα λαμπες σε μια πλατεια κ ακους στο καφενειο:ηρθε η αναπτυξη!ξυπνηστε γιατι ειναι ηδη αργα...