Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

Μας έδωσε τη χαρά χριστουγεννιάτικα!


Χριστούγεννα στον Πολύγυρο

ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...


ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Τα Χριστούγεννα είναι στο κατώφλι μας, και αντί για κάλαντα, θα σας πω μια «ιστορία», για μια γνωστή και μακρινή μας χώρα.
Μια ιστορία μπερδεμένη, χωρίς ιδιαίτερη αρχή, μέση, και τέλος.
Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά, γιατί η ιστορία μας αρχίζει.
Χριστούγεννα στη χώρα του ΠΟΤΕ, και όπως συνηθίζεται τέτοιες μέρες κάθε χρόνο τα παιδια βγαίνουν να πουν τα κάλαντα, να βγάλουν ένα χαρτζιλίκι, να πάρουν κάποιο παιχνίδι.
Η χώρα του ΠΟΤΕ, παλιά ήταν μια όμορφη χώρα, που οι ιθαγενείς της αν και δεν ήταν πλούσιοι, ζούσαν ανθρώπινα.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΜΒΟΥ ΣΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΔΕΝΤΡΟ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Με μια χρονική καθυστέρηση δύο χρόνων και δύο μηνών η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε την κατασκευή ισόπεδου κόμβου στην επαρχιακή οδό Παλαιοχωρίου Μεγάλης Παναγίας στο ύψος του Χοντρού Δέντρου.
Παράλληλα με την έγκριση του βασικού έργου εγκρίθηκε και η μελέτη της προσωρινής σήμανσης - ασφάλισης κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής του ισόπεδου κόμβου.
Πρόκειται, κατά τη γνώμη μας, για μια εξίσου σημαντική έγκριση καθώς επάνω σ’ αυτήν θα βασιστούν όλες οι αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (πχ. εκτροπή κυκλοφορίας) που θα πρέπει να εφαρμοστούν, έως ότου ολοκληρωθεί το έργο.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας βράβευσε τους μαθητές που διακρίθηκαν στο πρόγραμμα ¨Οι Νέοι εκφράζονται διαδικτυακά και διακρίνονται ψηφιακά¨

Τους επιτυχόντες μαθητές που διακρίθηκαν στο πρόγραμμα ¨Οι Νέοι εκφράζονται διαδικτυακά και διακρίνονται ψηφιακά¨ βράβευσε σήμερα ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος.
Οι επιτυχόντες μαθητές στους οποίους απονεμήθηκε το βραβείο και από ένα laptop είναι:

Εκδήλωση με θέμα: «Το νερό και τα τρόφιμα ως δημόσια αγαθά. Ορθολογισμός και ηθική στη διαχείρησή τους».

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος της Ανατολικής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε στις 16 Δεκεμβρίου 2013 εκδήλωση με γενικό θέμα:
«Το νερό και τα τρόφιμα ως δημόσια αγαθά. Ορθολογισμός και ηθική στη διαχείρησή τους».
Στην αρχή της εκδήλωσης η πρόεδρος του Ομίλου Ευδοκία Γούλα – Αικατερινάρη, χημικός, καλωσόρισε τους ακροατές και αφού παρουσίασε τους εισηγητές της εκδήλωσης είπε μεταξύ των άλλων: «Η αναζήτηση, παραγωγή και ορθολογική διαχείριση των δημόσιων αγαθών μειώνει, για να μην πω ελαχιστοποιεί τις καταστροφικές επεμβάσεις του ανθρώπου στο φυσικό περιβάλλον.

Ενημερωτική εκδήλωση στα Πετροκέρασα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2013 στα Πετροκέρασα,  από τον τοπικό  Μορφωτικό Αθλητικό Σύλλογο «Ομβριανό» εκδήλωση με θέμα:
«Η μεταλλευτική δραστηριότητα της εταιρίας «Ελληνικός χρυσός και οι επιπτώσεις της στην ευρύτερη περιοχή. Δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης στο πνεύμα της αειφορίας»
Ομιλητές και θέματα των εισηγήσεων:
-        Χάρης Λαζαρίδης, καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διευθυντής του Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων ανέπτυξε το θέμα «Ανοικτή εξόρυξη χρυσού - επιπτώσεις στη ζωή και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή και τη Β. Ελλάδα»

Το f/b στην υπηρεσία υποψήφιων...

(...η πολυθρόνα της φωτο είναι του επιμελητηρίου;)

ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την εντός έδρας(6/6 φέτος) νίκη επι του Πευκοχωρίου με 79-75 συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' εθνικής, αφού πέτυχε την 4η συνεχόμενη νίκη, παρέμεινε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα και μείωσε τη διαφορά από τη κορυφή μετά την ήττα της Λιβαδειάς. Οι αθλητές του Δημήτρη Μύθου έκαναν καλό ξεκίνημα(10-2 στο 4') αλλά οι φιλοξενούμενοι έμεινα κοντά στο παιχνίδι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου(41-34). Στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου το σκορ πήγε στο +11(50-39 στο 25') και παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων να μειώσουν, οι αθλητές μας είχαν πάντα απαντήσεις για να φτάσουμε στο τελικό 79-75. Επόμενος αγώνας τη νέα χρονιά Κυριακή(5/1,17.00) στη Κοζάνη με το τοπικό Ηρακλή του Δημήτρη Ντισλή. Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα:

Ευχές...


ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ "ΣΩΤΗΡΕΣ" ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΧΑΒΡΙΑ ΜΑΣ; "ΜΟΥΦΑ" ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ!

Μας λένε για τα δέντρα.
Η βόρεια Χαλκιδική έχει απέραντα δάση. Ακόμα και τα χωράφια μας, επειδή δεν έγινε αναδασμός είναι γεμάτα δέντρα. Τι είναι ποιο σημαντικό: Μερικά δέντρα που κόπηκαν για να γίνουν οι εγκαταστάσεις στις Σκουριές ή οι χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν από την επένδυση και έχουμε τόσο ανάγκη;
Και τα κόματα της αντιπολίτευσης ας σεβαστούν επιτέλους  την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δικαίωσε την εταιρεία και να σταματήσουν να δημιουργούν πρόβλημα. Ενώ οι βουλευτές  με τις τακτικές επισκέψεις στο μεταλλείο που πρέπει να κάνουν  μπορούν να θέλουν να παρακολουθούν από κοντά την πρόοδο των εργασιών, ησυχάζοντας με αυτό τον τρόπο τους αντιδρώντες.