Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

H είδηση στο πόθεν έσχες του Δ. Τσουκαλά δεν είναι το εκατομμύριο

Η Ελλάδα της κρίσης ζει και αναπνέει για νούμερα. Όσο μεγαλύτερα, τόσο καλύτερα. Η αριθμολαγνεία μοιάζει με το παράπλευρο αποτέλεσμα της φτώχειας ενός λαού που έμαθε απότομα να μετράει και το τελευταίο ευρώ. Οπότε, δεν έχει σημασία τι είναι το ένα εκατομμύριο ευρώ. Σημασία έχει ότι είναι ένα εκατομμύριο ευρώ. Δεν έχει καν σημασία αν είναι μαύρο χρήμα ή, όπως στην περίπτωση του Δημήτρη Τσουκαλά, νομίμως φορολογημένο. Ούτε αν προέρχεται από το δημόσιο ή από πόρους του ιδιωτικού τομέα. Το ποσό μετράει, το ακριβές νούμερο…

Από αύριο σε χρήση νέα ασθενοφόρα σε Ν.Μουδανιά, Άγιο Όρος, Παλαιοχώρι

Παραδόθηκαν, το πρωί, 11 από τα 22 ασθενοφόρα που προορίζονται για τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας των νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας που υπάγονται στην 4η ΥΠΕ, ενώ τα υπόλοιπα θα παραδοθούν στις 24 Δεκεμβρίου. Η συνολική δαπάνη για την προμήθεια των 22 ασθενοφόρων ανήλθε στο 1.350.000 ευρώ και καλύφθηκε από το ΕΣΠΑ.
Η 4η ΥΠΕ θα προμηθευτεί σύντομα άλλα 22 ασθενοφόρα που θα διατεθούν για τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης. Τα ασθενοφόρα θα στελεχωθούν από

ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς

Σε αγαστή συνεργασία κυβέρνηση και τρόικα και, αφού προηγουμένως στήθηκε μία εικονική διαπραγμάτευση, φέρνουν νομοθετική ρύθμιση που ανοίγει οριστικά το παράθυρο για άρση πλειστηριασμών και απελευθέρωση κατασχέσεων.
Μάλιστα, ενώ ήταν γνωστό ότι η ρύθμιση για την προστασία από την άρση των πλειστηριασμών λήγει στις 31/12, η κυβέρνηση προχωράει σε αυτή την επικοινωνιακή κίνηση την τελευταία στιγμή με μία fast track διαδικασία, προχωρώντας σε έναν εκβιασμό προς τους κυβερνητικούς βουλευτές.

Μουσικές και κάλαντα απο το Λαογραφικό Όμιλο Πολυγύρου

Μουσικές και κάλαντα από το Λαογραφικό Όμιλο Πολυγύρου...
Την Παρασκευή 20-12-2013 στις 5.30 μμ τα μέλη του Λαογραφικού Ομίλου θα βρίσκονται στο πεζόδρομο, κερνώντας γλυκά και κρασί τους περαστικούς, όπου μαζί με τους μουσικούς θα σας μεταφέρουν σε μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα παίζοντας κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες....

Γ. Σταθάκης: Δεν έχουμε ούτε μία μετοχή στην Blackrock, την JP Morgan ή την Ελληνικός Χρυσός - Αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας

«Ας μας πουν αυτοί και ας μας αποδείξουν ότι έχουμε έστω και μία μετοχή των εταιρειών που λένε, της Blackrock ή της JP Morgan ή όποιας άλλης. Αν έχουν στοιχείο, ας το φέρουν αυτοί που το λένε. Μίλησαν για μετοχές και τον "Ελληνικό Χρυσό" και δεν ξέρω τι άλλο. Αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας και δεν έχω να πω τίποτε άλλο... Δεν είμαι μέτοχος σε καμία απολύτως εταιρεία στον κόσμο. Αμοιβαία κεφάλαια προφανώς έχω και αυτά εμφανίζονται, αλλά δεν έχουν καμία σχέση. Αν έχω αμοιβαίο κεφάλαιο που είναι δείκτης του Χρηματιστηρίου, αυτό δεν είναι μετοχή. Είναι δείκτης του Χρηματιστηρίου».

"Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή..."Διακοπή εργασιών της Ελληνικός Χρυσός στον Κοκκινόλακα

Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων Ακάνθου

Σε όλη τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου βρισκόμαστε σε συνεχή αλληλογραφία με τις αρμόδιες υπηρεσίες καταγγέλλοντας σωρεία παρανομιών της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. Πριν λίγες μέρες η Επιθεώρηση Μεταλλείων με έγγραφό της (3294/04-12-2013) επιβεβαίωσε ότι η Ελληνικός Χρυσός δεν έχει τις απαραίτητες άδειες παρεμβάσεων και δεν επιτρέπει την εκτέλεση εργασιών στον χώρο απόθεσης του Κοκκινόλακα .
Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, σε επιτόπιο έλεγχο, διαπίστωσαν σωρεία παραβάσεων της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και ειδικά για τον ΧΥΤΕΑ Κοκκινόλακα, όπου η εταιρεία δε διέθετε τις απαιτούμενες άδειες, και αναστέλλουν τις εργασίες κατασκευής του ΧΥΤΕΑ (1467/ 25-10-2013).

Όταν οι βουλευτές της Αριστεράς είναι εκατομμυριούχοι…

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει, και σωστά, μετά τη δημοσιοποίηση της οικονομικής κατάστασης των βουλευτών. Το περιβόητο «πόθεν έσχες» βέβαια είναι απλά «έσχες» και καθόλου «πόθεν», αφού οι βουλευτές απλά δηλώνουν την οικονομική και περιουσιακή τους κατάσταση χωρίς ουσιαστικά να δηλώνουν και από πού προέρχονται χρήματα, ακίνητα κτλ. Εν ολίγοις δηλ. πρόκειται για μια διαδικασία έωλη και...

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΤΝΗ...


Α.Σ. ΔΟΞΑ Ορμύλιας: Χριστουγεννιάτικος χορός


ΣΥΡΙΖΑ: νέοι καιροί, νέα ήθη

Ποικίλες ανακατατάξεις και πολύμορφες εξελίξεις, μέσα κι έξω από το κόμμα, ακολούθησαν την εκλογική χιονοστιβάδα που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 4% στο 27%, εξελίξεις που έχουν διαμορφώσει ένα εντελώς διαφορετικό μετεκλογικό πολιτικό τοπίο. Εκείνο πάντως που πρέπει να κρατηθεί σοβαρά στα υπ’ όψην και το οποίο χαρακτήρισε τις συγκεκριμένες εκλογές, εκπλήσσοντας πολλούς και τρομάζοντας ακόμη περισσότερους, δεν ήταν τόσο το εκλογικό αποτέλεσμα όσο η συνάρτησή του με τον ριζοσπαστικό λόγο που εκφωνήθηκε καθώς και με το εμφανώς αριστερό πρόγραμμα που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ιρλανδός ευρωβουλευτής Πολ Μέρφυ ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

«Διεθνείς μισθοφόροι θα φυλάνε τις Σκουριές»

Σεκιουριτάδες της «Ελληνικός Χρυσός» καταγγέλλουν την ανάθεση της φύλαξης στην εταιρεία «Blackwater»
Εντονη ανησυχία γεννούν οι καταγγελίες των σεκιουριτάδων της «Ελληνικός Χρυσός» και της «Eldorado Gold», που χάνουν τη δουλειά τους στο τέλος του μήνα, ότι τη φύλαξη των εγκαταστάσεων χρυσού στη Χαλκιδική αναλαμβάνει από την 1η Γενάρη 2014 η γνωστή και ως ιδιωτικός στρατός εταιρεία «Blackwater».
Εκεί άλλωστε παρέπεμπαν και με το πανό που είχαν αναρτήσει στη προχθεσινή διαμαρτυρία τους έξω από τα γραφεία της εταιρείας στο Στρατώνι Χαλκιδικής, στο οποίο έγραφαν «Εξω οι φονιάδες των λαών».

Όταν έπιασαν τον Λιάπη