Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ...;


Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Παιδικής Χορωδίας Πολυγύρου


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ Β. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Κ. ΙΓΓΛΕΖΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Ερώτηση και Α.Κ.Ε.
Προς το Υπουργείο Εσωτερικών
 Θέμα: Φήμες για χωρισμό του Δήμου Αριστοτέλη, Χαλκιδικής
 Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, καθώς και δηλώσεις σε τοπικά ΜΜΕ του Δημάρχου Αριστοτέλη, Χ. Πάχτα, σχεδιάζεται και επίκειται χωρισμός του Δήμου Αριστοτέλη.
 Μια τέτοια κίνηση αυτή τη στιγμή, εγείρει σειρά ερωτημάτων που θέτουν σε αμφισβήτηση τόσο την αξιοπιστία της δημόσιας διοίκησης όσο και τα αγαθά κίνητρα της Δημοτικής Αρχής. Είναι σαφές ότι τέτοιου είδους σπασμωδικές κινήσεις, κυρίως σε προεκλογικές περιόδους, δε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος κοινωνικής ηρεμίας.

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕLDORADO;

Η φωτογραφία είναι από το blog "σιωπηλά βήματα"
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Αυτό το ερώτημα ταλανίζει τις τελευταίες 48 ώρες, το μυαλό πολλών πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας, που έχουν συνδέσει τον "αγώνα" τους για το κλείσιμο των μεταλλείων με πολιτικές δυνάμεις που τους υποστηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο.
Μια απ' αυτές τις πολιτικές δυνάμεις είναι βεβαίως και ο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου δύο βουλευτές κατά την κατάθεση του πόθεν έσχες για το οικονομικό έτος του 2012 βρέθηκαν να διαθέτουν και επενδυτικά χαρτοφυλάκια πολλών χιλιάδων ευρώ σε ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, που συμμετέχουν με τα κεφάλαια τους στον πίνακα επενδυτών της Eldorado Gold.

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ στο Νομό ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 5 εκπαιδευτικά προγράμματα. 

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Ιερισσό

Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
Τα ξωτικά απ΄τις Σκουριές, άκουσαν και φέτος την επιθυμία του κόσμου. Οι γιορτινές μέρες πλησιάζουν και όλοι περιμένουν με ανυπομονησία να μας υποδεχθεί το Δάσος των Χριστουγέννων στην Ιερισσό, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί.
Το Δάσος των Χριστουγέννων, γεννήθηκε μέσα απ΄τον αγώνα για τη ζωή κι ένα καλύτερο μέλλον. Γεννήθηκε από την ανάγκη όλων μας να κάνουμε την ιδέα της αλληλεγγύης, καθημερινότητα.
Σ΄αυτό το δάσος πέρσι, μικροί και μεγάλοι πέρασαν αξέχαστες στιγμές. Γι άλλους ήταν πρωτόγνωρες, άλλοι ξαναθυμήθηκαν τα παλιά τους χρόνια όπου γιόρταζαν όλοι μαζί τις γιορτές των Χριστουγέννων μέχρι τα Θεοφάνεια.

Καταθέσεις για τον πόνο του άλλου

Αυτό που απέδειξε η κατάθεση του πόθεν έσχες των βουλευτών, είναι πως είμαστε μια χώρα με πλούσιους βουλευτές και φτωχούς κατοίκους. Αυτό με τη σειρά του, σημαίνει δύο πράγματα. Ή πως η ελληνική κοινωνία αντιπροσωπεύεται αναντίστοιχα στο Κοινοβούλιο με αποτέλεσμα να υπερισχύουν οι πλούσιοι, ή πως οι βουλευτές, αφού γίνουν βουλευτές, γίνονται και πλούσιοι.
Τι από τα δύο ισχύει; Μπορούμε μόνο να υποψιαστούμε, γιατί για να μάθουμε χρειάζεται εκτός από να έχουμε τα στοιχεία που αποδεικνύουν το “έσχες” των βουλευτών, την περιουσιακή τους κατάσταση δηλαδή, να γίνει και έρευνα για το “πόθεν”, δηλαδή από πού προέρχεται ο πλουτισμός. Τέτοιο έλεγχο το ελληνικό Κοινοβούλιο δεν κάνει ή δεν τολμά να κάνει. Σε δύο περιπτώσεις που αναγκάστηκε να τον κάνει, αυτές του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου, τα αποτελέσματα είναι γνωστά.