Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Οι σιωπηλές κραυγές του Κακάβου

Αν ήσουν δέντρο του Κακάβου, και είχες ανθρώπινη λαλιά
κραυγή μεγάλη θα βγαζες, στου κόσμου την απανθρωπιά! 
Το ήσυχο εκείνο πρωινό, κάπου στα μέσα του Ιούνη,

Σεισμική δόνηση πριν λίγο

Επίθεση στην εισπρακτική Σιούφα...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ...

...Αερόθερμη σόμπα PELLET (χρησιμοποιήθηκε μία χρονιά) σε τιμή ευκαιρίας.
Πληροφορίες: 69 73 538 044, Πολύγυρος 

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΛΟΥΧΟΥ*
Πανικός έπεσε με την αποστροφή Λαφαζάνη περί ευρώ – νομίσματος γερμανικής φυλακής. Πανικός, που το μόνο που δείχνει είναι τελικά το εύστοχο μιας διατύπωσης την οποία οι περισσότεροι δεν τολμούν καν να ακούσουν.
Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους επειδή, ακόμα και τώρα, παρά τις τραγικές συνθήκες, η υποκρισία περισσεύει.
Μέχρι και στην ίδια την κυβέρνηση είναι κοινή η πεποίθηση ότι το πρόγραμμα αυτό δεν βγαίνει και δεν οδηγεί πουθενά. Στο μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται σήμερα κάποιοι που πρώτοι αντέδρασαν σε αυτή την πολιτική, για να την υπηρετήσουν στη συνέχεια πιο πιστά κι από εκείνους που την υπέγραψαν.

Ξεβρακώνει βολευτίνα της ΝΔ και βολευτή ΠΑΣΟΚ...

Από τη Σίβυλλα μέσω ΤΟ ΓΡΕΚΙ

ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗ: Ιατρική Εξειδικευμένη Βοήθεια στα απρόσιτα Ιατρεία της πατρίδας μας

Η Τηλεϊατρική ως κεντρικό πυλώνα παροχής υπηρεσιών υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές, αλλά και εξοικονόμησης δαπανών Υγείας.
Η τηλεϊατρική, με την άμεση συμβουλή εξειδικευμένων γιατρών από μακριά, συμβάλλει καθοριστικά στην τελική ιατρική διάγνωση για το γιατρό που είναι μόνος σε απομακρυσμένη περιοχή και πρέπει να διαχειριστεί άμεσα και γρήγορα το περιστατικό χωρίς να κάνει λάθος εκτίμηση. Η στήριξη αυτή παίζει σπουδαίο ρόλο στην αξιολόγηση της κρισιμότητας και στην τελική απόφαση της αερο-διακομιδής του αρρώστου, πράγμα που σημαίνει ότι το κράτος μπορεί να εξοικονομήσει το τεράστιο κόστος των αερο-διακομιδών που γίνονται αδιακρίτως λόγω έλλειψης εκπαιδευμένου ιατρικού δυναμικού στην εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ

Κοροϊδία αποτελούν για το λαό οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, καθώς όσοι τελικά δικαιούνται το Κοινωνικό Οικονομικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, απλά θα γλυτώσουν μερικά ευρώ το μήνα και μόνο στην περίπτωση που η κατανάλωσή τους δεν θα υπερβεί τα αυστηρά χαμηλά όρια που προβλέπει η σχετική ρύθμιση. 
Άμεση ανακούφιση στα λαϊκά νοικοκυριά μπορεί να δώσει μόνο η δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, η κατάργηση όλων των φόρων στα τιμολόγια, καθώς και η απαγόρευση της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος

Αυτοί είναι οι "58"... ;

...ευχαριστώ, ΔΕΝ θα πάρω!

ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής συμμετέχοντας στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Εμπορικών - Επαγγελματικών Συλλόγων Χαλκιδικής και του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, ενάντια στις μεθοδεύσεις και τις απειλές της κυβέρνησης προς τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), καλεί όλα τα μέλη του αλλά και όλους τους Εμπόρους και Επαγγελματίες του νομού να δώσουν δυναμικά το παρόν, αύριο Τετάρτη 11/12/13 μπροστά στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής και μετά στην έδρα του ΟΑΕΕ στον Πολύγυρο.

ΝΑ ΟΙ... ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ"

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Το ερώτημα ποιος ελέγχει την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός έχει καταντήσει ρητορικό.
Νέα περιστατικά ΄΄εταιρικής κοινωνικής ευθύνης΄΄ βγαίνουν στο φως  με την επιμονή των κατοίκων , σε πείσμα της ΄΄απραξίας΄΄ της κρατικής μηχανής (είτε λέγεται ΥΠΕΚΑ και επιθεωρητές περιβάλλοντος, είτε λέγεται Δήμος Αριστοτέλη, είτε Περιφέρεια αιρετή και μη, είτε Υπουργείο Υγείας - διεύθυνση δημόσιας υγείας, είτε Αστυνομία, είτε Λιμεναρχείο , είτε Δασαρχείο, είτε Εισαγγελία, είτε ...)
Στο βίντεο έχουν καταγραφεί γεγονότα (06-12-2013) που έγιναν στο Χονδρό δένδρο, με αφαίρεση από την Αστυνομία, πινακίδων κυκλοφορίας μερικών από τα φορτηγά που κατευθύνονταν προς την ΄΄επένδυση΄΄ , καθώς και νέες λήψεις από την περιοχή των  Σκουριών.

Από τη δικογραφία των ναζί

ΈΡΙΞΑΝ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ…

Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Η είδηση έρχεται από το Κίεβο και κάνει από χτες το γύρο του κόσμου: «Οι διαδηλωτές έριξαν το άγαλμα του Λένιν»… Οι διαδηλωτές που έριξαν το άγαλμα του Λένιν είναι εκείνοι που διαμαρτύρονται υπέρ της συμφωνίας σύνδεσης της Ουκρανίας με την ΕΕ, η οποία «πάγωσε». Δυο παρατηρήσεις:
Πρώτον, εκείνο που κάνει εντύπωση δεν είναι ότι το άγαλμα του Λένιν γκρεμίστηκε στην Ουκρανία. Είναι ότι το άγαλμα συνέχιζε να υπάρχει στο Κίεβο, παρά την λεγόμενη «πορτοκαλί επανάσταση» και κυρίως παρ’ ότι διανύουμε την τρίτη δεκαετία των ανατροπών που σημειώθηκαν στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Ότι το άγαλμα του Λένιν παρέμενε στη θέση του δείχνει πως όσα συμβολίζει είναι πολύ ανθεκτικά στο χρόνο. Και στις συνειδήσεις αρκετών εκατομμυρίων από εκείνους που τα έζησαν. Και τούτο παρά την κατακλυσμιαία προπαγάνδα περί του «Τέλους της Ιστορίας»…

Οπαδοί του ΠΑΟΚ: Δε δεχόμαστε μαθήματα ιστορίας από τους νοσταλγούς του Χίτλερ

Η ταλαιπωρία των 46 οπαδών του ΠΑΟΚ που είχαν συλληφθεί με αφορμή μία πορεία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής έληξε σήμερα με την αθώωσή τους από το δικαστήριο. Αυτό ωστόσο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το κείμενο που παρέδωσαν οι οπαδοί του "Δικεφάλου" στην έδρα του δικαστηρίου. 
Αναλυτικά όσα αναφέρει το συγκεκριμένο κείμενο:

Δείτε το...


...για να μην πεις "δεν ήξερα"!

...θα σπάσει τα μούτρα της!

...δεν υπάρχει μία! Μας ρήμαξαν!

ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ...