Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ

ΣΤΗΝ 4η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτοντας και καταγράφοντας τη δική της ιδιαίτερη και διαφορετική άποψη σε κρίσιμα θέματα της πολιτικής συγκυρίας, της θέσης της Ελλάδας στην ευρωζώνη και των αντιδραστικών εξελίξεων στην ΕΕ, παρουσίασε στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8/12/13 στον Κεραμεικό το κείμενο παρατίθεται ολόκληρο παρακάτω.
Βασικά σημεία της συμβολής της Αριστερής Πλατφόρμας είναι:

Τα βίντεο μαρτυρούν τα χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου

Αναζητούνται τοποθεσίες όπου γίνονταν οι εκπαιδεύσεις νεοσυλλέκτων στα «τάγματα εφόδου» και μάλιστα με πραγματικά όπλα
Την ώρα που αποκαλύφθηκε φωτογραφία του Κασιδιάρη να κάνει σκοποβολή με αυτόματο όπλο, καρέ καρέ εξετάζουν οι αστυνομικοί βίντεο, τα οποία περιλαμβάνονται -σύμφωνα με πληροφορίες- στη δικογραφία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να διαπιστώσουν τις τοποθεσίες όπου γίνονταν οι εκπαιδεύσεις νεοσυλλέκτων στα «τάγματα εφόδου» και μάλιστα με πραγματικά όπλα.

Ο Μπόλαρης, το ΠΑΣΟΚ και ο… Τζιτζικώστας

Συνέντευξη του Περιφερειακού Συμβούλου Χαλκιδικής Απόστολου Πάνα στην εφημερίδα "Καρφίτσα".

Μπορεί στο ΠΑΣΟΚ να αναζητούν τον υποψήφιο της Χαριλάου Τρικούπη για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, αφού όπως όλα δείχνουν με το σημερινό επικεφαλής της παράταξης που στήριξε το κόμμα το 2010 δεν υπάρχει… χρυσή τομή, μια μερίδα, κυρίως «πασοκογενών» νέων προχώρησαν… μπροστά. Δημιούργησαν τον όμιλο προβληματισμού «Κεντρική Μακεδονία-Μπροστά», με σήμα κατατεθέν το… μάτι, σε μια προσπάθεια να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την περιοχή και δεν αποκλείουν αυτός να εξελιχθεί σε παράταξη που θα διεκδικήσει την είσοδό της στη Β. Όλγας 198. Για το… think tank, όπως οι ίδιοι το αποκαλούν, τις σκέψεις για το μέλλον και τις σχέσεις του με τον Μάρκο Μπόλαρη μιλά στην «Κ» ο περιφερειακός σύμβουλος και ένας εκ των συντονιστών της «Κεντρικής Μακεδονίας-Μπροστά» Απόστολος Πάνας.

DE RE METALLICA: Είναι χρήσιμη η δουλειά του μεταλλωρύχου ;

Σκεπτόμενος Πολίτης

«…Πράγματι, το αντικείμενο της μεταλλείας είναι πολύ εκτεταμένο και πολύ δύσκολο να το εξηγήσει κάποιος. Κανένα μέρος της δεν έχει αναλυθεί πλήρως από Έλληνες και Λατίνους συγγραφείς των οποίων οι εργασίες σώζονται σήμερα. Και μιάς και η τέχνη αυτή είναι μια από τις πιο αρχαίες, πιο απαραίτητες και πιο κερδοφόρες για το ανθρώπινο είδος, θεώρησα ότι όφειλα να μην την αγνοήσω. 
Χωρίς αμφιβολία, καμιά από τις τέχνες δεν είναι παλιότερη από τη γεωργία, αλλά και η μεταλλευτική δεν είναι λιγότερο αρχαία. Στην πραγματικότητα είναι τουλάχιστον ισότιμες και συνομήλικες, εκτός κι αν υπάρχει άνθρωπος μη θνητός, που καλλιέργησε ποτέ ένα χωράφι χωρίς εργαλεία.