Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013

Δυναμικές κινητοποιήσεις από τους εμπόρους της Χαλκιδικής

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωράνε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου οι έμποροι της Χαλκιδικής θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για τα ειδοποιητήρια του ΟΑΕΕ αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τις κατασχέσεις και για τη μηδενική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσων οφείλουν στον Οργανισμό. Με σύνθημα «σήμερα εγώ, αύριο εσύ» οι Εμπορικοί Σύλλογοι θέλουν να εκφράσουν την αντίθεση τους στις πρακτικές που ακολουθούνται και να συνδράμουν τους συναδέλφους επαγγελματίες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.
Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί μπροστά στο κτίριο της Π.Ε. Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο. Στη συνέχεια έμποροι και επαγγελματίες θα κατευθυνθούν προς τα γραφεία του ΟΑΕΕ στον Πολύγυρο, όπου συμβολικά θα επιδώσουν τα εξώδικα που έχουν υπογράψει.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ...


Ο λογαριασμός δεν βγαίνει

Επιστροφή στο 1973;

Οι σκηνές χθες στο κέντρο της Αθήνας ανακαλούν μνήμες 1973. Ουδέποτε μετά τη Μεταπολίτευση υπήρξε εισβολή ΜΑΤ και κατοχή του χώρου των Προπυλαίων. Ουδέποτε εδώ και 40 χρόνια έγιναν συλλήψεις στο πανεπιστημιακό άσυλο. Ουδέποτε αστυνομικοί, και μάλιστα πάνοπλοι, σχημάτισαν διπλή φάλαγγα εκατέρωθεν των διαδηλωτών ως εάν αυτοί να επρόκειτο για αιχμαλώτους πολέμου. Ανάλογες σκηνές υπήρξαν μόνο σε στιγμές όπως η βίαιη εκκένωση της Νομικής το '73 και του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Χθες, ήμουν με κάποιους καλούς φίλους, και την ώρα του καφέ πιάσαμε στη συζήτηση το θέμα της  «αγοράς», των επιχειρήσεων γενικότερα.
Τρεις από τους φίλους μου έχουν δικές τους επιχειρήσεις κοντά τριάντα χρόνια ο καθένας οι οποίες λόγο της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί δεν πάνε καλά, και δυο από αυτούς μέχρι την άνοιξη όπως είπαν χαρακτηριστικά θα βάλουν «λουκέτο».
Δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση, που ο κόσμος δεν έχει χρήματα ούτε για τα βασικά, είναι και το ότι υπάρχουν πάρα πολλά υπερκαταστήματα τα οποία , κακά τα ψέματα, ήταν και η καταστροφή των μικρών επιχειρήσεων.

Απέτυχε άλλη μια απόπειρα ποινικοποίησης των αντιδράσεων κατά των μεταλλείων

Σε αποτυχία κατέληξε άλλη μια απόπειρα  ποινικοποίησης του δίκαιου και ειρηνικού αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής κατά των μεταλλείων χρυσού...
Στη σημερινή (05-12-2013) δικάσιμο ολοκληρώθηκε η ποινική διαδικασία που είχε αρχίσει στις 21  Νοεμβρίου, με την κατάθεση και των υπολοίπων παραγόντων της δίκης.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ κλήθηκαν οι τρεις απόντες μάρτυρες κατηγορίας -αστυνομικοί, μόνον οι δυο τελικά προσήλθαν, καταθέτοντας για πρώτη φορά σήμερα στοιχεία στη δικογραφία,  προβαίνοντας σε αιφνιδιασμό του Δικαστηρίου.

Πολύγυρος: Ποιητική βραδιά για τον Καβάφη