Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

Σε κλειστά μετατρέπονται 2 τμήματα των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας

Με υπουργική απόφαση, λόγω του «υπερσυνωστισμού κρατουμένων», μετατρέπονται σε κλειστά τμήματα κρατουμένων το Α΄ και Β΄ τμήμα του αγροτικού καταστήματος κράτησης Κασσάνδρας, χωρητικότητας 160 ατόμων προκειμένου να μεταχθούν σε αυτά κατάδικοι που εκτίουν ποινές κάθειρξης από 5 έως 10 χρόνια. 
Με την υπουργική απόφαση δίνεται εντολή στον διευθυντή των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας, εν όψει της μετατροπής τμημάτων των τμημάτων αυτών σε κλειστά, να μεριμνήσει για την εκτέλεση των απαραίτητων τεχνικών εργασιών, καθώς και τη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας.

Η κλήρωση της Εθνικής ποδοσφαίρου.

3ος όμιλος: Κολομβία - ΕΛΛΑΔΑ - Ακτή Ελεφαντοστού - Ιαπωνία
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Οι υπόλοιποι όμιλοι και οι ημερομηνίες των αγώνων της Εθνικής Ελλάδας:

Δωρεά πυροσβεστικού οχήματος στην Ο.Π.Ε.Α.Ν.

Στις 28 Νοεμβρίου  επταμελή αντιπροσωπεία της Ο.Π.Ε.Α.Ν. ανάμεσα τους  και  ο Αντιδήμαρχος Σιθωνίας κ. Παπαστεργίου Αχιλλέας και ο Πρόεδρος της Ο.Π.Ε.Α.Ν. κ. Ευαγγελινός Αθανάσιος επισκέφτηκαν τον Δήμο Αγίου Αυγουστίνου Γερμανίας όπου παρέλαβαν πυροσβεστικό όχημα πολλαπλών χρήσεων δωρεά του Δήμου Αγίου Αυγουστίνου και εκπαιδεύτηκαν όσον αφορά το χειρισμό του συγκεκριμένου οχήματος. Στις 4 Δεκεμβρίου οι εθελοντές επέστρεψαν στην Ελλάδα φέρνοντας το όχημα στη βάση της Ο.Π.Ε.Α.Ν.

Ε. Καρανάσιος: «Εντυπωσιακά τα πρώτα αποτελέσματα του συστήματος «εργάνη».

Η αναβάθμιση των ικανοτήτων της δημόσιας διοίκησης συνεχίζει να αποτελεί τη σταθερή πολιτική βούληση της κυβέρνησης η οποία δίνει καθημερινά δείγματα γραφής στον τομέα του εκσυγχρονισμού των δομών και των υπηρεσιών του κράτους.
Χαρακτηριστική περίπτωση στην οποία εντοπίζεται επακριβώς ο εκσυγχρονισμός τον οποίο επικαλούμαι, είναι ο τομέας ευθύνης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μέσω του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» το οποίο έφερε μια μικρή «επανάσταση» στη σχέση του επιχειρηματικού κόσμου με την Επιθεώρηση Εργασίας και τον ΟΑΕΔ.

Χορεύοντας στο ρυθμό … της Μέρκελ !

Αλ. Τσίπρας: Ο «Μαντίμπα» μας δίδαξε πολλά

Δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το θάνατο του Νέλσον Μαντέλα :
Μια από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα, ο επαναστάτης Νέλσον Μαντέλα, σύμβολο του αγώνα ενάντια στο καθεστώς των φυλετικών διακρίσεων της Νότιας Αφρικής, το φρικτό απαρτχάιντ, και ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού, δεν ζει πια. Ο επί 27 χρόνια κρατούμενος στις φυλακές ύψιστης ασφάλειας Robin Island, του καθεστώτος του απαρτχάιντ, με τον θρυλικό τίτλο του «κρατούμενου 46664»

Πέντε σκέψεις, πέντε χρόνια μετά

Κλείνουν σήμερα πέντε χρόνια από το ματωμένο Δεκέμβρη του 2008. Εκείνες οι εκρηκτικές μέρες και νύχτες άλλαξαν πολλά, και πρώτα από όλα τους πρωταγωνιστές της. Μια ιδιότυπη συλλογική μνήμη όσων μετείχαν σε εκείνη την έκρηξη, αποτελεί ανεπεξέργαστο ακόμα υλικό. Τα αφιερώματα πληθαίνουν αλλά οι πολιτικοί και κοινωνικοί μετασχηματισμοί όσων ζήσαμε, σπανίζουν.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : 6 Δεκέμβρη - Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες…

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η 6 Δεκέμβρη δεν είναι απλά μια ημέρα μνήμης. Είναι ημέρα αγώνα, συνέχειας και επικαιροποίησης ενός ξεσηκωμού που συγκλόνισε την Ελλάδα και τρόμαξε ολόκληρο τον αστικό κόσμο σε ολόκληρη τη γη.
Ο ξεσηκωμός του Δεκέμβρη του 2008 δεν ήταν ένα στιγμιότυπο των κοινωνικών ξεσπασμάτων που κατά καιρούς ταράζουν τα “λιμνάζοντα ύδατα” των αστικών μεγαλουπόλεων της Ευρώπης και της Αμερικής.

Ομιλία της Κατερίνας Ιγγλέζη στα πλαίσια της συζήτησης του προϋπολογισμού (βίντεο)

Η συζήτηση του προϋπολογισμού γίνεται υπό το φως του επίπλαστου πρωτογενούς πλεονάσματος της πολλοστής δέσμευσης της Κυβέρνησης ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα και της εξωφρενικής αισιοδοξίας των κυβερνητικών στελεχών ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση. Η συζήτηση του προϋπολογισμού γίνεται υπό σκότος μιας ζοφερής πραγματικότητας οικονομικού αδιεξόδου και κυβερνητικού σκοταδισμού.
Ο προϋπολογισμός μιας χώρας δεν είναι μόνο νούμερα και στατιστικές. Θα έπρεπε να είναι όραμα και να βασίζεται σε σωστό σχεδιασμό που δεν υποβάλλεται από κανέναν άλλο, παρά από τις ανάγκες και τα όνειρα των πολιτών.

Πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» στο Δήμο Σιθωνίας

Το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» ξεκινά στο Δήμο Σιθωνίας μέσω της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης και θα έχει διάρκεια 32 εβδομάδες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής  στην Δημοτική  Κοινωφελή Επιχείρηση και στις κατά τόπους Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Σιθωνίας.
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές  έως και 16 Δεκεμβρίου 2013. Τα προγράμματα αφορούν άτομα από 4-18 ετών, 16-65 ετών και για άτομα άνω των 65 ετών. Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του αρμόδιου υπουργείου θα υπάρχει αντίτιμο ανάλογα με το  ενδιαφέρον συμμετοχής.

Δήμος Σιθωνίας: «Οι νέοι εκφράζονται σωστά και διακρίνονται ψηφιακά»

Η χρήση των νέων τεχνολογιών έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές στην καθημερινότητα όλων των ανθρώπων σε παγκόσμια κλίμακα. Ρόλο καταλύτη στην είσοδο των νέων τεχνολογιών στην ζωή μας αποτέλεσε αναμφισβήτητα η ευρεία χρήση του διαδικτύου, το οποίο άνοιξε δρόμους στην επικοινωνία (εκτός όλων των άλλων) που δεν είχε διανοηθεί ποτέ το ανθρώπινο μυαλό σε παλαιότερες εποχές.
Η ταχύτατη εισαγωγή του διαδικτύου στην καθημερινότητα των Ελλήνων τελέστηκε την τελευταία δεκαετία. Εκτός από τα πάρα πολλά θετικά στοιχεία που επέφερε σε όλους μας, αλλά κυρίως στους νέους που αποτελούν και τους βασικότερους χρήστες, παρουσιάστηκαν και διάφορες αρνητικές πτυχές. Μια εκ των βασικότερων αποτελεί η κάκιστη χρήση της ελληνικής γλώσσας από τους νέους μας, όπως μαρτυρούν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία μας αλλά παρατηρούμε και εμείς

Εκατοντάδες σπίτια στην Κασσάνδρα ψάχνουν αγοραστή

Περίπου απούλητο μένει το 20% των θερινών κατοικιών που κτίστηκαν στοπρώτο πόδι της Χαλκιδικής, στην περίοδο της μεγάλης κατασκευαστικής έκρηξης, δηλαδή με άδειες που είχαν εκδοθεί πριν την επιβολή του ΦΠΑ στην οικοδομή. 
Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, τον τελευταίο χρόνο έχει καταγραφεί κάποια κίνηση για τα εκατοντάδες αυτά σπίτια, αλλά οι πράξεις που γίνονται πολύ απέχουν από το να δικαιολογούν τις φήμες περί ρωσικής απόβασης. 

Για μια δολοφονία που ''γιορτάζει'' τα πέντε ολόμαυρά της χρόνια...

Όλα έχουν μια ηλικία. Οι άνθρωποι, τα δέντρα, η γη. Μόνο οι σκέψεις και τα όνειρα δεν τιθασεύονται εύκολα. Δεν έχουν αρχή και τέλος, δεν υπάρχει ηλικία. Μα δραπετεύουν διαρκώς.
Ηλικία έχουν και οι δολοφονίες. Μια από αυτές, σήμερα 6 Δεκέμβρη, συμπλήρωσε τα πέντε πρώτα της ολόμαυρα χρόνια.
Γιορτάζει και αυτή, όπως της αναλογεί. Κατά τη φύση της.
Ένα 13χρονο κορίτσι ξεψυχάει κατάκρυο πάνω από ένα μαγκάλι.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του Νέλσον Μαντέλα, αγωνιστή, συμβόλου της πάλης ενάντια στο Απαρτχάϊντ, πρώην προέδρου του Αφρικάνικου Εθνικού Κογκρέσου και πρώτου εκλεγμένου προέδρου της Νότιας Αφρικής σε πολυφυλετικές εκλογές. 
Ο «Μαντίμπα», όπως τον αποκαλούσαν τα λαϊκά στρώματα, ταυτίστηκε με τον αγώνα ενάντια στην αποικιοκρατία και τις φυλετικές διακρίσεις, ενάντια στην πείνα και τη φτώχεια.

Αθώοι και οι 14 για "στάση"

Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
Ολοκληρώθηκε η δίκη των 14, που συνελήφθησαν την 21η Οκτωβρίου 2012 κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στις Σκουριές. Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν ήταν “στάση”, “αντίσταση”, “διατάραξη κοινής ειρήνης” και για έναν κατηγορούμενο “απόπειρα πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών”
Η εισαγγελέας της έδρας δεν πείστηκε από τις μαρτυρίες των αστυνομικών και εισηγήθηκε την αθώωση όλων για την κατηγορία της στάσης και την πρόκληση σωματικών βλαβών, ενώ για έξι κατηγορούμενους εισηγήθηκε την καταδίκη τους για “διατάραξη κοινής ειρήνης”.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Το "Μουσικό Πολύτροπο" είναι ένα σύνολο φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., που ενδιαφέρεται να μεταφέρει σε πράξη τις θεωρητικές γνώσεις των μαθημάτων. Δημιουργήθηκε το 1994 από τον επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, κ. Ιωάννη Καϊμάκη, και εμφανίστηκε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας (Θεσ/νίκη, Αθήνα, Κιλκίς, Σέρρες, Αμφίπολη, Σαμοθράκη, Ελευθερούπολη, Γιάννενα, Ξάνθη, Έδεσσα, Λευκάδα, Λαγκαδά, Λαμία κ.α.).
Το Μουσικό Πολύτροπο αποτελεί σημαντικό πομπό της ελληνικής παράδοσης, ενώ παράλληλα προβάλλει το πολύμορφο έργο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

ΚΑΤΑΣΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Πάρτε τώρα που γυρίζει!
Στη χώρα του ΠΟΤΕ, αν χρωστάς στο κράτος, έχεις αυτό που λένε οι μορφωμένοι «βεβαιωμένες οφειλές», δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα!
Η κυβέρνηση αυτής της μακρινής χώρας, έχει ΛΥΣΕΙΣ για να εισπράξει τα χρήματα που της χρωστάς, και μάλιστα λύσεις που διευκολύνουν ρε παιδί μου τον οφειλέτη.
Δεν έχει κάποιος ρευστό;
Δεν πειράζει!
Μπορεί κάλλιστα να πληρώσει το χρέος του σε «είδος».

Ιερισσός: Το δάσος των Χριστουγέννων ξαναγεννιέται...


ΑΡΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ-ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Χαλκιδικής διοργάνωσε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νέας Προποντίδας στα Μουδανιά εκδήλωση – ενημέρωση που απευθυνόταν σε όλους, ασχέτου ηλικίας.
Στην εκδήλωση κλήθηκαν να παρευρεθούν πολλοί!
Φορείς, επίσημοι, απλοί πολίτες, αλλά…..

Αποικία φτώχειας

* Ένας στους τρεις Έλληνες (34,6%) στο φάσμα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με την Eurostat
* Ένας στους τέσσερις (25%) εργαζόμενους αμείβεται με μισθό κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ (υπ. Εργασίας)
* Πεντάχρονο αγοράκι και η γιαγιά του κινδύνεψαν να καούν από πυρκαγιά σε διαμέρισμα χωρίς ρεύμα στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, λίγες ημέρες μετά την τραγωδία με τη 13χρονη
* Πάνω από 350.000 νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό, διότι αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Πέθανε ο Νέλσον Μαντέλα

ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ: Μία ζωή με απαρέγκλιτη προσήλωση στις Αξίες της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της ειρήνης και της διαρκούς μάθησης.