Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Η λίστα του Ζαλόγγου

Δείτε την κι ΕΔΩ

Η Κινηματογραφική κοινότητα τιμά τους Έλληνες βραβευθέντες του LONDON GREEK FILM FESTIVAL

Προβολή της βραβευμένης ταινίας της Κυριακής Μάλαμα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις 07/12/13, 20:30.
Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 20:30 προβάλλεται στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Κυριακής Μάλαμα "Ξένη χώρα" που απέσπασε το πρώτο βραβείο Καλύτερου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ στο 6 Ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου που διοργανώθηκε στο Λονδίνο τον περασμένο Οκτώβριο. 
Η ταινία «Ξένη χώρα» από την σειρά ντοκιμαντέρ «Μία Κληρονομιά», σε σενάριο Φανής Τουπαλγίκη, που διαγωνίστηκε μαζί με δεκάδες ακόμη δημιουργούς στο Φεστιβάλ, κέρδισε το πρώτο βραβείο «Οδυσσέας» στην κατηγορία καλύτερου δημιουργικού ντοκιμαντέρ.

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ στο Νομό ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 5 εκπαιδευτικά προγράμματα. 
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Ν.Μιχαλολιάκος: Θαυμαστής του Χίτλερ και της χούντας, ύποπτος για νέες πράξεις

Τη φράση «εσείς λέτε ότι η δημοκρατία αποκαταστάθηκε το 1974, εμείς λέμε ότι αποκαταστάθηκε το 1967» που διατύπωσε από το βήμα της Βουλής, την ημέρα γιορτής για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, επικαλούνται, μεταξύ άλλων, οι ανακρίτριες της υπόθεσης στη διάταξη με την οποία απορρίπτουν την αίτηση αποφυλάκισης του γενικού γραμματέα του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου. 

ΚΚΕ για το ζήτημα των πλειστηριασμών

Η κυβερνητική πρόταση για σταδιακό ξεπάγωμα των πλειστηριασμών ακόμη και για πρώτη κατοικία σχετικά χαμηλής αντικειμενικής αξίας, καθώς και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για παράταση της αβεβαιότητας για ένα χρόνο, αφήνουν ανοιχτό το δρόμο σε πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, συντηρώντας τα αδιέξοδα και την αγωνία όσων, εξαιτίας της φτώχειας και της ανεργίας, δε μπορούν να αποπληρώσουν στεγαστικά δάνεια.

Τον παρεξηγήσαμε τον Γιώργο Παπανδρέου

Σε συνέντευξή του στο left.gr, ο βουλευτής, υπεύθυνος οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δραγασάκης, είπε: «Αδικούμε λίγο τον Γιώργο Παπανδρέου. Είχε πει το ‘υπάρχουν λεφτά’ με την έννοια ‘πού πάνε τα λεφτά’. Ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως «αυτό τότε είχε μια λογική» επειδή η κυβέρνηση είχε τότε -με παράδειγμα το έτος 2008- να διαχειριστεί περίπου 60 δισεκατομμύρια ευρώ, οπότε το θέμα ήταν πού θα πάνε αυτά τα λεφτά, πού θα χρησιμοποιηθούν.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Δραγασάκη, τον αδικήσαμε τον Γιώργο Παπανδρέου.
Τον παρεξηγήσαμε τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ασθενοφόρα για τις ανάγκες της Χαλκιδικής !

Διαβάσαμε πριν μέρες σε Χαλκιδικιώτικα έντυπα, sites και blogs πως με ενέργειες του πολιτευτή της Ν.Δ., μέλους της Κ.Ε. της Ν.Δ. και γνωστού Δικηγόρου Νίκου Καραμανλή θα έρθουν στο νομό εννιά (9) ασθενοφόρα για τις ανάγκες των φορέων υγείας.
Μας φάνηκε παράξενο, σε εποχές κρίσης, σε εποχές απόλυτης κυριαρχίας των μνημονιακών τακτικών και πολιτικών να συμβαίνει αυτό το "παράδοξο" γεγονός και μάλιστα με αριθμό πολύ μεγάλο!

Ο ΤΕΝΤΥ ΜΠΟΫ... ΤΩΝ ΤΖΑΚΙΩΝ!


Δήμος Ν. Προποντίδας: Έναρξη προγράμματος Ελληνομάθειας "Οδυσσέας"

Το Έργο «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ8» απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

"Χώρα φυσιολογική"!

Αγγίζει τα όρια της ύβρεως η θριαμβολογία Σαμαρά πως "η Ελλάδα γίνεται κράτος φυσιολογικό", επειδή πετυχαίνει φέτος "πρωτογενές πλεόνασμα". Δεν έκανε, βεβαίως, τον κόπο να εξηγήσει πώς θα παραμείνει "φυσιολογική η χώρα" όταν για να επιτυγχάνει πρωτογενές πλεόνασμα ετησίως 4,3% του ΑΕΠ χρειάζεται ανάπτυξη 4,5%. Και οι πιο ευνοϊκές για την κυβέρνηση προβλέψεις μιλούν για οικονομική μεγέθυνση που τρεμοσβήνει στο μηδενικό όριο.
"Η χώρα γίνεται φυσιολογική" με ανεργία 28%, που κατά τον Σαμαρά δεν είναι δα και τόσο μεγάλη, με φτωχούς 2,7 εκατ. πολίτες, με το 28% της κοινωνίας αποκλεισμένο από την πρόσβαση στο σύστημα Υγείας, με ανθρώπους να πεθαίνουν πάνω στο μαγκάλι και χιλιάδες άλλους να ξυλιάζουν.

Στους 100 "κορυφαίους παγκόσμιους διανοητές" του Foreign Policy ο Αλέξης Τσίπρας

Το Αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy αναδεικνύει μέσα από ψηφοφορία των αναγνωστών του κάθε χρόνο τους 100 κορυφαίους παγκόσμιους διανοητές (100 leading global thinkers) - ουσιαστικά εκείνους που επηρεάζουν τα παγκόσμια δρώμενα σε διάφορα πεδία. Φέτος από ό,τι φαίνεται (έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο μόνο το εξώφυλλο του περιοδικού μέχρι στιγμής), ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Αλ. Τσίπρας: Οι τρεις βασικές προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να «πειράξει» τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων: Να διαμορφώσουμε το ρεύμα ανατροπής

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, αν όχι ο σημαντικότερος, για την ιστορική επιτυχία της «κυβέρνησης της Αριστεράς» είναι η ιδεολογική οπτική του κόσμου και ιδιαίτερα του κόσμου της εργασίας, της νεολαίας και των κοινωνικών στρωμάτων που έχουν κάθε λόγο και ταξικό συμφέρον να στηρίξουν μια τέτοια προοπτική.
Δεν χωρά αμ­φι­βο­λία πως κάτι τέ­τοιο δεν είναι εύ­κο­λο να εκτι­μη­θεί, καθώς οι έρευ­νες της κοι­νής γνώ­μης είναι αμ­φί­βο­λης αξιο­πι­στί­ας και κυ­ρί­ως δεν ασχο­λού­νται συχνά και στο­χευ­μέ­να με αυτή τη διά­στα­ση.

Χειμώνας… χωρίς ρεύμα και θέρμανση!

Ναι, στις κοινωνίες που οι πολίτες έχουν δικαιώματα!

...στο Ελλαδιστάν των μνημονιακών οι πολίτες δεν έχουν δικαιώματα!

Και τι τους νοιάζει τους μανιακομνημονιακούς !


Δεν θα προλάβουν ...


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Μέσα σε όλα τα άλλα, στη χώρα του ΠΟΤΕ, ξεκίνησαν ανεπίσημα και επίσημα οι «ζυμώσεις» για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση, αλλά για καλό και κακό τα κόμματα, αυτή η μεγάλη πληγή της χώρας, μετρούν τις δυνάμεις τους για τις εθνικές εκλογές, να δουν ΑΝ γλυτώσουν το «δαγκωτό μαύρισμα».
Για πολλά χρόνια στη χώρα αυτή, τα κόμματα έχουν απλωμένα τα πλοκάμια τους στην αυτοδιοίκηση, στις μικρές κοινωνίες.
Έτσι, τα «γραφεία» των κομμάτων, αποφασίζουν ΤΙ θα γίνει και στον πιο απομακρυσμένο δήμο της χώρας άσχετα με το αν γνωρίζουν την ύπαρξη του μόνο από την «κουκίδα», το σημείο στον χάρτη και αγνοούν παντελώς τα όποια προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες του.

Εκδήλωση ενημέρωσης για τα Μεταλλεία Χρυσού στα Πετροκέρασα

Ο Μ.Α.Σ. Ομβριανός Πετροκεράσων οργανώνει εκδήλωση με θέμα:
«Η μεταλλευτική δραστηριότητα της εταιρίας “Ελληνικός χρυσός” και οι επιπτώσεις της στην ευρύτερη περιοχή. Δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης στο πνεύμα της αειφορίας»
Ομιλητές και θέματα των εισηγήσεων:
·         Χάρης Λαζαρίδης, καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διευθυντής του Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων. Θα αναπτύξει το θέμα «Ανοικτή εξόρυξη χρυσού – επιπτώσεις στη ζωή και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή και τη Β. Ελλάδα»

Επίσκεψη Καρανάσιου στη Χανιώτη

Επίσκεψη στη Χανιώτη πραγματοποίησε ο βουλευτής Χαλκιδικής Νέας Δημοκρατίας Ευθύμης Καρανάσιος, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας υλοποίησης θεσμικών συναντήσεων με τους αιρετούς εκπροσώπους των δημοτικών – τοπικών Κοινοτήτων του νομού, με εκπροσώπους επαγγελματικών οργανώσεων, συλλόγων και φορέων.
Στη συνάντηση με τα μέλη του ΚΑΠΗ της Χανιώτης, ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα τους και να μεταφέρει την προσπάθεια που γίνεται σε κυβερνητικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο τον τελευταίο χρόνο για την αποδέσμευση από τα μνημόνια και την έξοδο της πατρίδας μας από την κρίση.