Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ» ΨΕΥΤΟ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Από τον Σκεπτόμενο Πολίτη
«…Ένα άλλο ρεύμα που υπάρχει τελευταία, είναι οι αριστεροί οικολό­γοι. Μέσα από τη κομματική τους ταμπέλα θέτουν επερωτήσεις στη βουλή και προωθούν τους προβληματισμούς τους και τις ανησυχί­ες τους για την αυξανόμενη περιβαλλοντική μόλυνση κλπ. Τους βλέ­πουμε σε πρωταγωνιστικό ρόλο να συμπαραστέκονται και να συμμε­τέχουν στον αγώνα στις Σκουριές, να πλασάρουν ένα οικολογικό ευ­ρωπαικό μοντέλο, αλλά και με αυτά τα μέσα, τελικός τους στόχος είναι η ψηφοθηρία.
Ένα ζωντανό παράδειγμα, περίπου το 2000 στη Μεσση­νία, η Π.Ο.Τ.Α. (περιοχή ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης) προ­σπαθεί να επιφέρει πολλές επενδυτικές αλλαγές (ξενοδοχειακή μονά­δα, γήπεδο του γκολφ..), οι οποίες έχουν άσχημες επιπτώσεις στο φυ­σικό τοπίο, στη χλωρίδα, τη πανίδα, στη διατάραξη του οικοσυστήμα­τος κλπ.

Παλιοί συμφοιτητές

Νέος Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής ο Στέλιος Βαλιάνος

Νέος Πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας εξελέγη ο Δικηγόρος, Στυλιανός Βαλιάνος, μετά τη χθεσινή (01.12.2013) εκλογική διαδικασία, κατά την οποία ψήφισαν οι εκλέκτορες του Νόμου Χαλκιδικής, όπως αυτοί προέκυψαν από τις εσωκομματικές εκλογές και τη νέα διοικητική δομή των οργάνων της Παράταξης.
Ο κ. Βαλιάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ "ΑΣΤΕΡΑ" Αγίου Νικολάου


ΟΧΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ...


Ενεργοί Πολίτες Καλλικράτειας: ΟΧΙ στην αύξηση του τιμολογίου ύδρευσης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καλλικράτειας, με την 2299/30-09-2013 πράξη του διοικητικού της συμβουλίου, αποφάσισε την αύξηση του τιμολογίου της κατά είκοσι τις εκατό (20%) περίπου. Θεωρούμε ότι μια επί πλέον οικονομική επιβάρυνση, στην παρούσα δύσκολη κατάσταση, είναι αδύνατη. Ακόμη, μια τέτοια απόφαση ανατρέπει την ενιαία τιμολόγηση, στην ύδρευση και την αποχέτευση, σε όλο τον δήμο της Νέας Προποντίδας, που επιτεύχθηκε μετά από παρέμβαση του Συλλόγου μας, τον Μάιο του 2011.

Νίκη Πολυγύρου - Τορωναίος Συκιάς 6-1

Ένα παιχνίδι που ο νικητής είχε ξεκαθαρίσει από τα πρώτα 15 λεπτά ήταν αυτό που παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Πολυγύρου. Με τη Νίκη να μπαίνει δυνατά από την αρχή, θέλοντας να συνεχίσει το σερί των καλών εμφανίσεων, η αντίπαλη ομάδα δεν έδειξε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού ότι μπορούσε να διεκδικήσει το παραμικρό. Ακόμα και όταν ο διαιτητής του αγώνα κ. Δημητριάδης θέλησε να πάρει ενεργά μέρος στο παιχνίδι και να γίνει πρωταγωνιστής με τα φάλτσο-σφυρίγματά του.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ 13ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗ ΞΗΡΟΚΡΗΝΗ

Άλλο ένα θύμα της αντιλαϊκής πολιτικής καταγράφηκε σήμερα στη Ξηροκρήνη της Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για ένα 13χρονο κοριτσάκι, άνεργης μητέρας που ζούσαν χωρίς ρεύμα εδώ και ένα χρόνο και χωρίς θέρμανση, το οποίο πέθανε από τις αναθυμιάσεις που έβγαζε το μαγκάλι που χρησιμοποιούσαν για να ζεσταθούν. 
Αναδεικνύεται με τον πιο βάρβαρο τρόπο ο εγκληματικός χαρακτήρας της πολιτικής των συγκυβερνήσεων και της ΕΕ που στηρίζει με όλα τα μέσα την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου εντείνοντας την εκμετάλλευση των εργαζόμενων και οδηγώντας την λαϊκή οικογένεια στην εξαθλίωση.

ΟΟΣΑ: ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ - ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΟΣΑ ΓΙΑ ΓΑΛΑ: ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ 100.000 ΑΝΕΡΓΟΙ
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ VS ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ: ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ «ΚΟΝΤΡΕΣ» ..ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ!
Νέο μαχαίρι στις συντάξεις προτείνει σε έκθεσή του ο ΟΟΣΑ. Αξίζει να επισημανθεί ότι ο υπουργός Ανάπτυξης σε δηλώσεις του για την εν λόγω έκθεση τόνιζε ότι : « Η κυβέρνηση θα υιοθετήσει το 80% των προτάσεων του ΟΟΣΑ».
Όπως αποκαλύπτουν ρεπορτάζ του ημερήσιου τύπου ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης προτείνει σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων και κάνει έμμεση αναφορά για μειώσεις στις χαμηλές συντάξεις.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την εντός έδρας επι του Αργοναύτη Καλαμαριάς με 100-80 συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' εθνικής. Οι αθλητές του Δημήτρη Μύθου έκαναν εντυπωσιακό ξεκίνημα(39-28 στο 16') και κράτησαν τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το ημίχρονο 51-40. Στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι εκμμεταλεύτηκαν τα πολλά αμυντικά κενά μας και μείωσαν μέχρι το 59-56(27'). Σε εκείνο το σημείο το παιχνίδι έδειχνε ότι θα γίνει ντέρμπυ αλλά οι αθλητές μας έβγαλαν πολύ πάθος στο παιχνίδι τους,έκαναν το σκορ 82-71 στο 36', για να φτάσουμε στο τελικό 100-80. Σε ένα ακόμα αγώνα απών ο Μαυροματίδης, ενώ απουσίασε και ο Ψευτογκάς στον οποίο οι συναθλητές του αφιερώνουν τη νίκη για την ονομαστική του εορτή . 
Επόμενος αγώνας τη Κυριακή(8/12,16.30) πάλι στην Αρναία με τον Αίαντα Ευόσμου. 
Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα:

Σκουριές και ρέματα Καρατζά, Λοτσάνικο, 28-11-2013...

Flash Mob στην Kαμάρα κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική