Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΨΜ: ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ!

«ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ» ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΣΤΗ ΘΗΒΑ
ΣΕ ΑΠΟΧΗ/ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ
Τις συνέπειες της πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει σειρά λειτουργιών των ενόπλων δυνάμεων, αρχής γενομένης από τα Κέντρα Ψυχαγωγίας Μονάδων, τα γνωστά ΚΨΜ, καλούνται να πληρώσουν οι νέοι στρατευμένοι.
Όπως καταγγέλλει το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος – Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του ΚΨΜ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) της Θήβας: "Η ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ είναι μια πραγματική κλοπή των φαντάρων, του μόνιμου προσωπικού και των γονιών" και καλεί τους φαντάρους σε αποχή από το ιδιωτικό κυλικείο, τη Δευτέρα (2/12).

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κόψουμε το κάπνισμα;

Οι γιατροί όταν θέλουν να πείσουν κάποιον καπνιστή να κόψει το κάπνισμα του λένε πως κάθε τσιγάρο που καπνίζει, του κόβει 10 λεπτά από τη ζωή. Είναι ένα επιχείρημα το οποίο εκείνη τη στιγμή ο θεριακλής καπνιστής δεν το καταλαβαίνει και δεν του δίνει σημασία, αλλά ισχύει πέρα για πέρα. Γνωρίζετε τι συμβαίνει μέσα στον οργανισμό μας, όταν αποφασίσουμε μια “Δευτέρα, να κόψουμε το κάπνισμα”; Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί και ξανασκεφτείτε να ανάψετε το επόμενο τσιγαράκι. Σίγουρα δεν θα το ευχαριστηθείτε. 
Όταν λοιπόν είμαστε ψυχολογικά έτοιμοι και κάνουμε το μεγάλο βήμα, λέγοντας “δεν θα ξανακαπνίσω”, τότε στην κυριολεξία ο οργανισμός μας ξαναγεννιέται από τα δηλητήρια που του βάζαμε, τόσα χρόνια. Τα αποτελέσματα του να κόψει κάποιος το τσιγάρο είναι άμεσα:

Τομάρια!

"ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ;" (2ο μέρος)

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Στη σημερινή ανάρτηση μας, που αποτελεί συνέχεια της χθεσινής, με αφορμή το πολύ εύστοχο ερώτημα που έθεσε ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού του ΣΥΡΙΖΑ για την... ποινικοποίηση των διαφημίσεων σε ΜΜΕ, θα θυμηθούμε τι έγινε στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού με τη διαφημιστική καμπάνια που έκανε η Ελληνικός Χρυσός και τη λάσπη που έριξε όλο το αντιμεταλλευτικό λόμπι προς τη ΒΑ Χαλκιδική και τους κατοίκους της.

Το νέο success story των μανιακομνημονιακών


Παγώνει το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια λόγω αντιδράσεων εντός της ΝΔ

...Ήμαρτον παπά μου, το παίρνουμε πίσω!

"Εγέρθοιτου" ..."Κωνσταντίνε" Κολοκοτρώνη!


Ο ναζιστής "βουλευτής" που δεν ξέρει το όνομα του Κολοκοτρώνη....

...και όπως γράφτηκε στο twitter 

ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

Του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ -ΑΥΓΗ
Υπάρχει κάτι πολύ ανησυχητικό στον τρόπο που ο Γιάννης Στουρνάρας βλέπει την οικονομία και (δεν βλέπει) την κοινωνία. Γιατί όταν ο καθ ' ύλην αρμόδιος διαπιστώνει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπερφορολόγηση, ότι αποκαθίσταται η φορολογική δικαιοσύνη, ότι δημιουργούνται στιβαροί μηχανισμοί ελέγχου και ότιοικοδομείται ένα αναδιανεμητικό μοντέλο υπέρ των αδυνάτων,τότε δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν: Ή ζει σε ένα θαυμαστό κόσμο δικής του κατασκευής, ή μας δουλεύει όλους και παίζει με τον πόνο μας.

ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΟΚ ΟΟΣΑ: ΑΡΣΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ - ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΣΤΑ ΑΕΙ

Γ.Γ. ΟΟΣΑ: ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΧΡΕΟΥΣ
Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΟΣΑ
Σενάρια σοκ για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα περιλαμβάνουν οι δύο εκθέσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την Ελλάδα, που παρουσίασε ο γενικός του γραμματέας Άνχελ Γκουρία.
Από την άλλη , όμως, ο γ.γ. του ΟΟΣΑ Α. Γκουρία σε συνεντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τόνισε την ανάγκη να υπάρξει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους που διακρατούν τα ευρωπαϊκά κράτη και οι θεσμοί.

Βολικό το διαμερισματάκι

ΑΠΟ 'ΔΩ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΝΕΙΣ...


Με μεγάλη συμμετοχή η πρώτη δράση «Χριστούγεννα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου»

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τα παιδιά του νηπιαγωγείου την έναρξη των δράσεων «Χριστούγεννα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου». Στην αίθουσα του παιδικού τμήματος οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητα και την ευρηματικότητά τους, να παίξουν, να τραγουδήσουν, να χορέψουν και βέβαια να έρθουν πιο κοντά στο βιβλίο με «οδηγό» τη Φανούλα Κούτελη και συνοδηγούς τις Θεανώ Βασιλειάδου, Τασούλα Κεφαλά, Ρούλα Ντίρλη.
Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη και ο χώρος της βιβλιοθήκης γέμισε από αγόρια και κορίτσια που ταξίδεψαν στο χώρο του μουσικού παραμυθιού του Σεργκέι Προκόπιεφ «Ο Πέτρος και ο Λύκος».
Οι δράσεις με κέντρο το βιβλίο συνεχίζονται την επόμενη Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου με τον «Καρυοθραύστη» για μαθητές της Α΄ και Β΄ Δημοτικού.

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟ ΤΟΥ "ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ"!

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Παρά τη συσσωρευμένη... εμπειρία που υπάρχει στο αντιμεταλλευτικό μπλοκ στη... γέννηση και την... έκδοση ψηφισμάτων από φορείς, συλλόγους και πάσης φύσεως συλλογικότητες εναντίον της εξορυκτικής δραστηριότητας, το επιμελητήριο Χαλκιδικής μάλλον δεν εμπέδωσε τον τρόπο εκπόνησης και επικοινωνιακής διαχείρισης αυτών των... καταστάσεων.
Αυτή την εντύπωση σχηματίσαμε από τις πρώτες δηλώσεις που έκαναν στελέχη του. Τις οριστικές τις κρατούμε για την επίσημη ανακοίνωση του ψηφίσματος.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ για τις ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Διαφάνειας, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών
Θέμα: Διώξεις αγροτών στην Κεντρική Μακεδονία
Την ώρα που η φτωχομεσαία αγροτιά αγωνίζεται ενάντια στην ένταση των  αντιαγροτικών μέτρων: Άγρια φορολόγηση των αγροτών από την 1-1-2014 με 13% από το πρώτο Ευρώ, Χαράτσια στα αγροτεμάχια, καθυστέρηση απόδοσης του (μειωμένου) ΦΠΑ, μείωση των επιδοτήσεων με τη νέα ΚΑΠ 2014 - 2020, νέοι περιορισμοί στις καλλιέργειες, χαράτσια στις δηλώσεις ΟΣΔΕ, στις γεωτρήσεις, στις σταυλικές εγκαταστάσεις, με το  50% των αγροτών να μην  έχει ασφαλιστική κάλυψη λόγω αδυναμίας πληρωμής του ΟΓΑ και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση της με διώξεις και αγροτοδικεία όσων αντιδρούν και αγωνίζονται γενικότερα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα.

Τριήμερη παρέμβαση διαμαρτυρίας στο Χοντρό Δέντρο

Το τριήμερο 24,25 και 26 Νοεμβρίου, κάτοικοι της περιοχής αλλά και αλληλέγγυοι παρευρέθηκαν στη θέση Χοντρό Δέντρο στη Μεγάλη Παναγία (είσοδος στο δάσος των Σκουριών) πραγματοποιώντας δράση διαμαρτυρίας παράλληλη με το Καραβάνι ενημέρωσης και αλληλεγγύης. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παρέμβασης, συνεχής ήταν η παρουσία ισχυρών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. όπως ΜΑΤ, ασφάλεια, τροχαία(!) και άλλα λοιπά όργανα.

Να βοηθήσουμε να στηθεί δανειστική βιβλιοθήκη στον Άγιο Πρόδρομο!