Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Δριβελέγκας: Περιμένοντας τον Στουρνάρα

Τείνει να γίνει ανέκδοτο αλλά είναι η πραγματικότητα: ο Γιάννης Δριβελέγκας κάθε εβδομάδα καταθέτει εκ νέου την επερώτηση στη Βουλή σε ότι αφορά τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ζητά να μάθει τη βούληση της Πολιτείας διά στόματος του Γιάννη Στουρνάρα. Η ουσία είναι πως εδώ και δυο μήνες, ο Γιάννης Στουρνάρας εμφανίστηκε στη Βουλή μια φορά και αυτή αφορούσε τη μέρα που έπρεπε να ψηφίσει το Σώμα για την πρόταση μομφής που είχε καταθέσει η αντιπολίτευση.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ»;

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΡΑ!
Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΣΟΥΛΤΑΝΙΔΟΥ*
Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, τα «κόκκινα δάνεια» στην Ευρώπη έχουν πλέον ξεπεράσει τα 1,2 τρις ευρώ (!!!). Μεταξύ αυτών, οι ελληνικέςιταλικέςισπανικές και οι ιρλανδικές τράπεζες σημειώνουν τη μεγαλύτερη αύξηση στα συγκεκριμένα δάνεια.
Αξιοσημείωτο είναι ότι, οι ευρωπαϊκές τράπεζες προβαίνουν σε πωλήσεις μεγάλων τμημάτων των «κόκκινων δανείων» που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους σε διάφορα Funds, προκειμένου να μειώσουν το ενεργητικό τους, υπακούοντας στις απαιτήσεις της Βασιλείας ΙΙΙ, και προσβλέποντας σε θετικά αποτελέσματα στον έλεγχο που θα πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το 2014 στα στοιχεία 130 ευρωπαϊκών συστημικών τραπεζών. Μόνο στο πρώτο οκτάμηνο του 2013 οι πωλήσεις αυτές έφτασαν τα 46 δις ευρώ και υπολογίζονται σε 60 δις για όλο το 2013 σύμφωνα με μελέτη της PwC.

Ανακοίνωση Δημάρχου Αριστοτέλη, Χρήστου Πάχτα, σχετικά με την εκδίκαση της αγωγής του κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Αναβλήθηκε χθες 19-11-2013 η εκδίκαση της αγωγής του Χρήστου Πάχτα, Δημάρχου Δήμου Αριστοτέλη κατά ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από αίτημα του τελευταίου.
Η αγωγή αφορά ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που δημοσιεύτηκε το Φεβρουάριο 2013, σχετικώς με τις εγκληματικές ενέργειες που έλαβαν χώρα στο εργοτάξιο της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Στην ανακοίνωση αυτή, ο Χρήστος Πάχτας παρουσιάστηκε ως «γνωστός διαπλεκόμενος και υπόλογος για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της πολιτικής ιστορίας».
Παρότι ο κ. Πάχτας ζήτησε άμεσα δια εξωδίκου που κοινοποιήθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ να ανασκευαστεί η σε βάρος του συκοφαντική κατηγορία, ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλειψε να αντιδράσει με οποιοδήποτε τρόπο, αναγκάζοντας τον κ. Πάχτα να ζητήσει προστασία από το φυσικό Δικαστή.

«ΔΩΔΕΚΑ (12) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΆ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΣΤΟ ΚΈΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ»

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Νέας Προποντίδας έκλεισε 6 μήνες λειτουργίας. 
Από την αρχή λειτουργίας του έχει δημιουργήσει δώδεκα (12) εκπαιδευτικά τμήματα σε ενότητες που αφορούν: 
===Υπολογιστές: Επεξεργασία Κειμένου & Διαδίκτυο. Δημιουργήθηκαν 4 τμήματα, σε Νέα Μουδανιά Νέα Καλλικράτεια & Σήμαντρα 
===Ρώσικα στον Τουρισμό. Δημιουργήθηκαν 4 τμήματα, σε Νέα Μουδανιά & Νέα Καλλικράτεια 
===Ιταλικά στον Τουρισμό. Δημιουργήθηκαν 2 τμήματα, σε Νέα Μουδανιά & Σήμαντρα 
===Διαμόρφωση και Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων. Δημιουργήθηκαν 2 τμήματα, σε Νέα Μουδανιά 

Δράση Βιβλιοθήκης Δ.Ε. Ορμύλιας

¨ΧΑΡΙΣΤΕ, ΑΓΟΡΑΣΤΕ, ΔΑΝΕΙΣΤΕΙΤΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ¨
Η Βιβλιοθήκη της Δ.Ε. Ορμύλιας σας καλεί να συμμετάσχετε στη δράση:
ΧΑΡΙΣΤΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ
Διαλέξτε από την προσωπική σας Βιβλιοθήκη ένα βιβλίο σε καλή κατάσταση, που έχετε διαβάσει (Παιδικό, Λογοτεχνικό, Ιστορικό κ.λ.π.) και γράψτε ένα μήνυμα, μια αφιέρωση, στηρίζοντας την πρωτοβουλία αυτή που σκοπό έχει μέσα από την ευαισθητοποίηση και την αλληλεγγύη, τον εμπλουτισμό της συλλογής της Βιβλιοθήκης μας.
ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ
Εάν δε θέλετε να αποχωριστείτε τα βιβλία σας, αγοράστε ένα καινούργιο, ρωτήστε τον υπεύθυνο της Βιβλιοθήκης και αυτός θα σας δώσει μία λίστα τίτλων βιβλίων για να επιλέξετε ή χαρίστε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στο μικρό κουμπαρά της Βιβλιοθήκης, με σκοπό την αγορά βιβλίων.

Προς άρση της βουλευτικής ασυλίας του Καμμένου

Την άρση της ασυλίας του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου για τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του για τη φραστική απειλή προς τον δήμαρχο του Αριστοτέλη Χαλκιδικής Χρήστο Πάχτα εισηγείται στην Ολομέλεια η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
Στην ψηφοφορία που διεξήχθη στην επιτροπή Δεοντολογίας 8 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Καμμένου, ενώ η βουλευτής των ΑΝΕΛ-μέλος της επιτροπής Μαρία Τσαρουχά ψήφισε λευκό.

ΟΕΝΓΕ: Όχι στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική

Κατά της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική τάσσεται η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράστασή της στους αγωνιζόμενους κατοίκους.
Αναλυτικά, στο πρόσφατο γενικό συμβούλιο της εκδόθηκε η εξής απόφαση:
 "Στη Β.Α. Χαλκιδική -σε 317.000 στρέμματα δημόσιας δασικής έκτασης η οποία παραχωρήθηκε σκανδαλωδώς από το Ελληνικό Κράτος στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.- έχει ήδη ξεκινήσει η υλοποίηση μιας εξορυκτικής δραστηριότητας φαραωνικού μεγέθους.

Η ELDORADO GOLD / AKΤΩΡ κάνει «προσλήψεις», το Ελληνικό Δημόσιο και η Ε.Ε. πληρώνουν!


Σύμφωνα με όσα ανακοινώνουν η Eldorado Gold και ο Δήμαρχός της (και Δήμαρχος Αριστοτέλη) Χρήστος Πάχτας, η εταιρεία απασχολεί ήδη 1.500 άτομα, ενώ όπως δήλωσε πρόσφατα ο Γενικός Διευθυντής των μεταλλείων κ. Θεοδωρακόπουλος (εδώ) μέσα στον επόμενο χρόνο θα προσληφθούν άλλα 1.000 άτομα.
Το ερώτημα είναι εύλογο: Τι θα κάνουν 2.500 άτομα όταν η ίδια η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας δεν προβλέπει πάνω από 1.300 (ΜΠΕ σελ. 7.8-9) κι αυτό όχι πριν τον ένατο χρόνο της «επένδυσης», όταν θα βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη όλα τα υποέργα;

Σε λειτουργία το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αριστοτέλη

Επίσημη Έναρξη των Προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων
Μέσα στο Νοέμβριο ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αριστοτέλη. Ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης υλοποιούν Προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να επιμορφωθούν και να καταρτιστούν σε διάφορους τομείς, όπως Οικονομία- Επιχειρηματικότητα, Πράσινη Ανάπτυξη και Περιβάλλον, Νέες Τεχνολογίες, Κοινωνικές δεξιότητες και δράσεις, κ.τ.λ. 

Δημοσκόπηση-Βόμβα: 12 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, που αγγίζει την αυτοδυναμία!

Σύμφωνα με το, φιλοκυβερνητικό Κουρδιστό Πορτοκάλι, που ετοιμάζει μάλλον να αλλάξει στρατόπεδο (πάλι), του οποίου το άρθρο δεν αναπαράγουμε ολόκληρο (μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ), ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει αέρα θριάμβου.
"Η εταιρεία δημοσκοπήσεων είναι από τις 3-4 πιο καθιερωμένες και αξιόπιστες.
Σύμφωνα με τα πραγματικά στοιχεία που έχει στην διάθεσή της αν γινόταν σήμερα εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε 33,5-34%, η ΝΔ βρίσκεται κοντά στο 22% με τρίτο κόμμα την Χρυσή Αυγή η οποία βρίσκεται κοντά στο 10%."

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΚΟΙΝΟΒ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Σημεία από την τοποθέτηση του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση για τον Προυπολογισμό της Βουλής.
"Το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης δεν είναι η αιτία που η χώρα ζει το χειρότερο δράμα της ιστορίας της σε ειρηνική περίοδο, ούτε η μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης θα δόσει καμμιά ουσιαστική απάντηση στην ελληνική τραγωδία. Η βουλευτική αποζημίωση μπορεί να μειώνεται και τα πράγματα να βαδίζουν από το κακό στο χειρότερο. Και αυτό γιατί η πορεία της χώρας εξαρτάται από τις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικέςκαι από τους πολιτικούς συσχετισμούς στη Βουλή και αυτά πρέπει να αλλάξουν ριζικά."

Οι δικοί μας μανιακομνημονιακοί είναι εντάξει;


Θεσσαλονίκη: Πολιτικό-πολιτιστικό στέκι "ΙΣΚΡΑ"

Η “ΙΣΚΡΑ” είναι ένα πολιτικό-πολιτιστικό στέκι, ένας ανοιχτός χώρος κοινωνικοποίησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην οδό Αμύντα 12.

Σκουριές, η κορυφή του (παγό)βουνου...