Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: "ΟΙ ΧΟΥΝΤΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!"

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ οργανώνει μεγάλη εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου την Παρασκευή 15/11 στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ, στις 18:30, με τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης
Άγγελο Χάγιο, περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής, μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Κώστα Πίττα, Γραμματέα της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ)

Το Σάββατο 16/11/2013 οι εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. στη Χαλκιδική

Tο Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013 και κατά τις ώρες 10.00 έως 19.00 θα διεξαχθούν σε όλο το Νομό εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, για την ανάδειξη νέων Προέδρων και Συμβουλίων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα εγγεγραμμένα -έως τις 3 Νοεμβρίου 2013- μέλη της Οργάνωσης, έχοντας μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή κάποιο άλλο δημόσιο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ταυτοπροσωπία.
Οι εκλογές θα διεξαχθούν:

Τι τύχη θα είχε μια σοσιαλδημοκρατική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ;

Περιμέναμε να σβήσουν τα φώτα της κεντρικοπολιτικής αντιπαράθεσης με τη «μομφή» στη Βουλή, για να επανέλθουμε σε ορισμένα κρίσιμα διλήμματα στρατηγικής και πολιτικής τακτικής που άνοιξαν, στις βδομάδες που πέρασαν, κάποιες δημόσιες παρεμβάσεις κεντρικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι γνωστό ότι η στάση της Αριστεράς απέναντι στην Ευρωζώνη είναι ένα κεντρικό ζήτημα. Τα επίσημα κείμενα του ΣΥΡΙΖΑ (απόφαση του συνεδρίου, ιδρυτική Διακήρυξη, κ.α.) αντιμετωπίζουν το θέμα με μια «αλγεβρική» φόρμουλα, που φωτιζόταν σαφέστερα από τα συνοδευτικά στοιχεία της: Αφενός, «καμιά θυσία για το Ευρώ», αλλά και αφετέρου, «δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς» και αν κληθούμε να επιλέξουμε ανάμεσα στην εξυπηρέτηση των λαϊκών - εργατικών αναγκών και την πειθαρχία στην ευρωζώνη, θα επιλέξουμε χωρίς δισταγμούς την εξυπηρέτηση των λαϊκών - εργατικών αναγκών.

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της PULSE

Δημοσκόπηση της PULSE για το αυριανό Ποντίκι:
===Στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,5% έναντι της Ν.Δ., ενώ αναδεικνύει ενδιαφέροντα ευρήματα και για τη δημοσκοπική πορεία της Χρυσής Αυγής. 
===Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά με τον Αλέξη Τσίπρα να κερδίζει έδαφος. 

Στο καφενείο της Βουλής

Μιας και είμαστε στην εποχή της εξύμνησης του ‘’μέσου’’ και της αποκήρυξης των ‘’άκρων’’, θα κάνουμε μια  υπόθεση, μάλλον βάσιμη: Ο ‘’μέσος’’ πολίτης, δεν έχει  επισκεφτεί τον θεωρούμενο ναό της δημοκρατίας, τη Βουλή, από τα μέσα.  Δεν έχει παρακολουθήσει από κοντά μια συζήτηση εκεί. Η όποια εικόνα είναι από την τηλεόραση. Ως γνωστόν εκεί υποτίθεται πως γίνονται οι κρίσιμες συζητήσεις για την πορεία της χώρας.
Από την άλλη έχει ακούσει πως η Βουλή των Ελλήνων έχει και ένα καφενείο. Εκεί, όπως σε όλα τα καφενεία, λογικά, θα ακούγονται πιο ‘’χαλαρές’’ κουβέντες. Όπως συνηθίζεται σε όλα τα καφενεία, ειδικά όταν είναι γεμάτα από άντρες. Η μαγκιά, η περιαυτολογία και τα δηκτικά πειράγματα προς τον άλλον,  ξεχειλίζουν από παντού,  καταπραΰνοντας  την αδυναμία στην πραγματική ζωή και προσφέροντας μια άμυνα στον κίνδυνο της χλεύης του γείτονα.

Οι «Αποφασισμένοι» και ο… πόλεμος των κόσμων στο ΠΑΣΟΚ

Είναι άξιο απορίας το τι ακόμα μπορεί να σκαρφιστεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, για να ανακόψει την κατρακύλα του πάλαι ποτέ Κινήματος και να φιμώσει τις όποιες διαφορετικές φωνές επιχειρούν να ακουστούν μέσα στο κόμμα. Αυτή τη φορά, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεοδώρα Τζάκρη, που σήμανε αυτομάτως τη διαγραφή της από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, από τον κατακερματισμένο χώρο της μνημονιακής κεντροαριστεράς και μέσα από τα σπάργανα της Χαριλάου Τρικούπη ξεπήδησαν οι «Αποφασισμένοι». Πρόκειται για μία νέα τάση υποστήριξης του κ. Βενιζέλου που όπως φαίνεται και από το «μανιφέστο» τους που σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας καλεί σε συσπείρωση υπό την φτερούγα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επιτίθεται σε όσα στελέχη του κόμματος διαφοροποιήθηκαν από την πολιτική της Χαριλάου Τρικούπη.

Η Ολυμπιάδα Χαλκιδικής "έδωσε" το γ’ τρίμηνο 0,2 τόνους χρυσού

Περισσότεροι από 14.500 τόνοι συμπυκνώματος μολύβδου και ψευδάργυρου και 8.700 ουγγιές ή 0,2 τόνοι χρυσού παρήχθησαν, κατά το τρίτο τρίμηνο, από το Στρατώνι και την Ολυμπιάδα, αντίστοιχα, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε πρόσφατα η Eldorado Gold.

Η εμπορική διάθεση του ελληνικού χρυσού αναμένεται να ξεκινήσει έως το τέλος της χρονιάς, έως ότου ολοκληρωθούν ορισμένα τεχνικά ζητήματα, ενώ η εταιρεία δαπάνησε συνολικά περίπου 17 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο για την υλοποίηση εργασιών αποκατάστασης και υλοποίησης υπόγειων αναπτύξεων.

ΣΥΡΙΖΑ για την 40ή επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, υπήρξε η κορυφαία στιγμή Αντίστασης απέναντι στην επτάχρονη δικτατορία. Εκείνες τις ημέρες του Νοεμβρίου του 1973, η φωνή του λαού και της νεολαίας για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, έσπασε το καθεστώς φόβου, το κλίμα ηττοπάθειας και τους μηχανισμούς πολιτικού ελέγχου που είχε επιβάλλει η χούντα. Χιλιάδες νέοι άνθρωποι, φοιτητές και εργαζόμενοι, εκφράζοντας το δημοκρατικό αίσθημα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, αψήφησαν την αστυνομική βία, τις ερπύστριες των τεθωρακισμένων και τις σφαίρες των παρακρατικών. Η αιματηρή καταστολή της εξέγερσης άνοιξε τον δρόμο για την κατάρρευση του δικτατορικού καθεστώτος.

ΚΚΕ: 40 χρόνια από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο το 1973

Ο ηρωικός ξεσηκωμός  του λαού και της νεολαίας στο  Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 1973 συνεχίζει  να φλογίζει τις καρδιές όλων όσοι δεν βολεύονται με την αδικία, τη βαρβαρότητα που φέρνουν στο λαό και τη νεολαία η πολιτική και η εξουσία που υπηρετεί τα μονοπώλια, η Ευρωπαϊκή Ενωση, τα κόμματά τους.
Συμβολίζει το λαϊκό  ξεσηκωμό ενάντια στη στρατιωτική  δικτατορία, αναδεικνύοντας και τις  βαθύτερες αιτίες για την επιβολή  της, με συνθήματα ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Καραβάνι αλληλεγγύης και ενημέρωσης κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική

Η Χαλκιδική ταξιδεύει και ενημερώνει. Το καραβάνι θα επισκεφτεί τις παρακάτω πόλεις όπου και θα διοργανώνονται εκδηλώσεις ενημέρωσης από τις κατά τόπους συλλογικότητες και φορείς. Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί σύντομα.
Σας περιμένουμε να γνωριστούμε, να συζητήσουμε, να δράσουμε
23/11 Κατερίνη 11:00 π.μ.
23/11 Λάρισα 18:00 μ.μ.
24/11 Βόλος 11:00 π.μ.
24/11 Λαμία 18:00 μ.μ.
25/11 Αθήνα - Επίσκεψη στην ΕΡΤ - Σύνταγμα 17:00 μ.μ.
Η ενημέρωση οδηγεί στη δράση και το ταξίδι στην αλληλεγγύη
Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τις δραματικές συνέπειες για την ύπαρξη των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων από τον αποχαρακτηρισμό εκατομμυρίων στρεμμάτων βοσκοτόπων

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
 Θέμα: Δραματικές οι συνέπειες για την ύπαρξη των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων από τον αποχαρακτηρισμό εκατομμυρίων στρεμμάτων βοσκοτόπων
 Η κυβέρνηση δίνει  το τελειωτικό χτύπημα στην ελληνική κτηνοτροφία με τον αποχαρακτηρισμό  εκατομμυρίων στρεμμάτων βοσκοτόπων. Αφού με βάση το Σχέδιο Δράσης για τα Βοσκοτόπια που εκπόνησε η ελληνική κυβέρνηση και εγκρίθηκε από την ΕΕ, από τον Ιούνιο του 2012 και ήδη ενσωματώθηκε στην εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ για το ΟΣΔΕ 2013, αποχαρακτηρίζει εκατομμύρια στρέμματα βοσκοτόπων που βόσκουν αιγοπρόβατα, επειδή είναι πλαγιές με κλίση που ωστόσο έχουν βλάστηση ή περιοχές με αραιή δενδρώδη κάλυψη που χρησιμοποιούνται όμως από τους κτηνοτρόφους και είναι βοσκήσιμες εκτάσεις κ.ά.

Κάθε μέρα ΕΔΩ!

Δείτε το ΕΔΩ

Οικογένεια Παύλου Φύσσα: "Το ΠΑΣΟΚ καπηλεύεται τη δολοφονία του"

Δήλωση του συνήγορου της οικογένειας Φύσσα: 
"Μας δημιούργησε έκπληξη, οργή και αγανάκτηση. Ο Παύλος Φύσσας δεν τους ανήκει για να τον βγάζουν στις κομματικές τους αφίσες. Ο Φύσσας δεν ανήκε στο χώρο τους. Είχε βαθιά αριστερές ιδέες. Αντιστεκόταν σε ότι έχει συμβεί στην ελληνική κοινωνία και ήταν αντιμνημονιακός. Προσπαθούν να καπηλευθούν τον Παύλο Φύσσα και τη δολοφονία του".

«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ - «Νέων»: Οι δηλώσεις, το σκίτσο και η «σεξιστική χυδαιότητα»

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της εφημερίδας «Τα Νέα», με αφορμή τα όσα γράφτηκαν στο σημερινό φύλλο περί φερόμενων δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, αλλά και για σκίτσο που δημοσιεύθηκε.Η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι το σημερινό φύλλο της εφημερίδας «ακουμπά τη σεξιστική χυδαιότητα, τη σπέκουλα και... 
τη λάσπη».
«Από το εμετικό σκίτσο για τις κυρίες Κωνσταντοπούλου και Μακρή, ως το ρεπορτάζ που εμφανίζει τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας: “αλλιώς μιλάμε στο εξωτερικό, αλλιώς σε μια συγκέντρωση”, η εφημερίδα ξεπερνά κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Χώρος Τεχνών - Μικρό Θέατρο Πολυγύρου - Δράσεις Νοεμβρίου 2013


ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν ξεχνάμε....
Δεν υποτασσόμαστε σε ορέξεις εργολάβων ....
Θέλουμε να μιλάμε ελεύθερα....
Ο Χρυσοθήρες γνωρίζοντας το παιχνίδι της προπαγάνδας έχοντας με το μέρος τους τα ΜΜΕ, για να προκαλέσουν το λαϊκό αίσθημα και να διχάσουν τους Ελληνες την ώρα που η εργασία είναι δυσεύρετη ... αναγκάζουν τους εργαζόμενους... χρησιμοποιώντας επικοινωνιακά τρικ ...... στο όνομα του προαγγέλου του θανάτου βαφτίζοντας την <<Ανάπτυξη>> τις τρικομματικής Λερναίας Υδρας...που ξεπούλα τον Ελληνικό Ορυκτό Πλούτο...και εξαθλιώνει τους πολίτες.
Με με τον φόβο της απόλυσης να εκθέτουν τα πρόσωπα τους σε εφημερίδες του Σαββατοκύριακου και να υποδηλώνουν τις θέσεις εργασίας τους λέγοντας ...
EΙΜΑΣΤΕ 1200 ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ...

Μπάχαλο στη Ν. Προποντίδα !!!

"Παρτάκιας"  ο πρώην Δήμαρχος...
Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν οι κάτοικοι του Δήμου Ν. Προποντίδας, ότι με την αναβολή του Δικαστηρίου για τον Μάη του 14 την οποία ζήτησε ο "παρτάκιας" πρώην Δήμαρχος θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις οι οποίες θα έρθουν να προστεθούν στα πολλά και άλυτα προβλήματα του Δήμου Ν. Προποντίδας. Και λέμε "παρτάκια" τον πρώην Δήμαρχο γιατί με αυτή του την απαίτηση κοίταξε μόνο το δικό του συμφέρον και "έκαψε" τους άλλους 9 Δημοτικούς Συμβούλους (πρώην και νυν) συγκατηγορούμενούς του.