Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Αλέκος Αλαβάνος: "Εκτός πραγματικότητας όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για Μνημόνια και ευρώ"

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΞΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

Του ΑΚΗ ΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ*
Δεν ξέρω πόσο εξέπληξαν τα όσα είπε ο ΑΤσίπρας στο Ώστιν του Τέξας. Το βέβαιο είναι ότι ξαναθέτουν το ερώτημα, που γίνεται όλο και πιο επίκαιρο.
Μπορεί η Ελλάδα να ακυρώσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους και να ακολουθήσει μια ριζοσπαστική προοδευτική πολιτική εντός της ευρωζώνης;
Ας μην έχουμε αυταπάτες.
Η ακύρωση μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων δεν μπορεί να γίνει με διαπραγμάτευση με ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Θα είναι αποτέλεσμα μονομερούς, όπως λέγεται, ενέργειας.

Η υποδοχή των αποφυλακισθέντων στην Ιερισσό

Σώμα Δίωξης Τζακιών...

Με τις πρωτότυπες ιδέες της δικομματικής κυβέρνησης είναι σίγουρο ότι, τουλάχιστον, δεν θα πλήξουμε. Οτιδήποτε άλλο είναι αμφισβητήσιμο. Οχι όμως και η εγγενής τάση ορισμένων υπουργών να εισηγούνται ευφάνταστα και άρα ανεφάρμοστα πρακτικώς μέτρα. Τελευταία ατραξιόν, η επιβολή... δακτυλίου και στα τζάκια! Η όλη κατάσταση, όμως, θυμίζει, στην καλύτερη εκδοχή της, αποτυχημένο ανέκδοτο.

Θεσσαλονίκη - Πολιτική εκδήλωση

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία της περιοχής στην εκδήλωση που διοργανώνει την Παρασκευή 6:30μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας με θέμα: "Η μάχη ενάντια στο φασισμό και η πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες".
Ομιλητές θα είναι οι:
- Μανόλης Αρίδας, συνδικαλιστής Δ΄ ΕΛΜΕ
- Κώστας Τορπουζίδης, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης
- Χρήστος Αβραμίδης, αντιπρόεδρος του συλλόγου μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων του τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ

Δωρεάν Ιντερνέτ...

Αποφυλακίσεις αγωνιστών της Χαλκιδικής

Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
Σήμερα απελευθερωθήκαμε όλοι!
Σήμερα 6 Νοεμβρίου 2013 αποφυλακίστηκαν και οι άλλοι δύο αγωνιστές, που για 4 μήνες βρισκόταν άδικα έγκλειστοι στις ελληνικές φυλακές, με μόνη ουσιαστική κατηγορία τη συμμετοχή τους σ΄έναν μαζικό κοινωνικό αγώνα ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος, την πολιτική διαφθορά, τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, τις εκπτώσεις στη δημοκρατία και την κρατική βία και καταστολή.
Δεν είναι εύκολο, για κανέναν μας, να καταλάβει τί σημαίνει να βρίσκεσαι άδικα φυλακισμένος. Τί σημαίνει να μην μπορείς να εξηγήσεις στα παιδιά σου γιατί δεν είσαι δίπλα τους, γιατί έχεις χάσει την ελευθερία σου επειδή αγωνίζεσαι να τους εξασφαλίσεις ένα καλύτερο μέλλον.

Ενημέρωση για το πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου Ν. Προποντίδας

Ενημερώνουμε τους δημότες και κατοίκους του Δήμου Ν. Προποντίδας ότι λειτουργεί στο Δήμο μας πρόγραμμα ανακύκλωσης πάσης φύσεως ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.
Η συλλογή των συσκευών αυτών γίνεται σε κοντέινερ του Δήμου, τα οποία βρίσκονται:
α) στα Ν. Μουδανιά, μπροστά στο αμαξοστάσιο του Δήμου, στην βορειοδυτική είσοδο της πόλης,
β) στον Αγ. Παύλο, στο αμαξοστάσιο του Δήμου.
Η πρόσβαση στο κοντέινερ είναι εφκτή μόνον κατά τις ώρες 7:00 έως 14:00. Οι πολίτες μπορούν να εναποθέτουν στα κοντέινερ τις προς ανακύκλωση συσκευές και χωρίς την παρουσία δημοτικών υπαλλήλων.

Ο Καρανάσιος σε σύσκεψη για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων

Ο Ευθύμης Καρανάσιος, βουλευτής  Χαλκιδικής Ν.Δ., συμμετείχε στη συνάντηση  των μελών του συλλόγου κτηνοτρόφων  βόρειας Χαλκιδικής  που έγινε  στην Αρναία τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Δ. Καμπούρης, ενημέρωσε τους παριστάμενους βουλευτές, Δήμαρχο Αριστοτέλη και τον εντεταλμένο για θέματα αγροτικής ανάπτυξης της Π.Ε.Χ, για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της κτηνοτροφίας γενικότερα και για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Χαλκιδικής ειδικότερα, όπως είναι οι περικοπές

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΙΕΡΙΣΣΙΩΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Καμπάνες χτυπάνε χαρμόσυνα αυτή την ώρα πάλι στην Ιερισσό! Φωνές χαράς ακούγονται στους δρόμους και τα παιδιά ξεχύθηκαν από τα σχολεία για να ετοιμάσουν την γιορτινή υποδοχή των σύγχρονων ηρώων. Νέοι γέροι γυναίκες και άντρες ετοιμάζουν την μεγάλη γιορτή της επιστροφής. Αποφυλακίζονται και τα άλλα δύο παλικάρια ύστερα από τον άδικο 3μηνο εγκλεισμό τους στις φυλακές των Διαβατών. Μετά τις κατά συρροήν εκνομίες της Ελληνικός Χρυσός, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα ηχηρό χαστούκι σ΄όλες εκείνες τις επίδοξες Κασσάνδρες που βιάστηκαν χαιρέκακα να απομειώσουν τον αναμφισβήτητα δίκαιο πατριωτικό Αγώνα των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής. 

Μένει τώρα να ελευθερωθεί και η Χαλκιδική από τα σύγχρονα αρπακτικά!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Εσωκομματικές εκλογές ΝΟΔΕ

Με εγκύκλιο της Γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας προκηρύχτηκαν για τις 16 Νοεμβρίου 2013 εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέων Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών και νέων Προέδρων Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων.
Η εκλογή των Προέδρων των ΔΗΜ.Τ.Ο. και των αιρετών μελών των ΔΗΜ.Τ.Ε. θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013, στις έδρες των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, ενώ η διαδικασία θα διεξαχθεί μεταξύ των ωρών 10:00 και 19:00.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ για ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ 2013 των ΑΓΡΟΤΩΝ από τη ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΙΑΩΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα: Παράνομες και καταχρηστικές οι παρακρατήσεις υπέρ τρίτων, από την Τράπεζα Πειραιώς ποσών από την Ενιαία Ενίσχυση του 2013.
Η οργή και αγανάκτηση ξεχειλίζουν στη μεγάλη πλειοψηφία της αγροτιάς, από την «εν ψυχρώ», παράνομη και προκλητική παρακράτηση σημαντικών ποσών από την προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2013, που δικαιούνται στο ακέραιο οι αγρότες, και τα οποία περίμεναν για να αγοράσουν αγροτικά εφόδια προκειμένου να συνεχίσουν την αγροτική δραστηριότητα, να πληρώσουν τα πιο πιεστικά χρέη και να ζήσουν την οικογένεια τους, αφού το αγροτικό εισόδημα έχει αποδεκατιστεί, από τη ληστρική, άγρια πολιτική της κυβέρνησης .

ΣΥΡΙΖΑ - Θα είμαστε εκεί: Παγκόσμια ημέρα δράσης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική στις 9/11

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε κινητοποιήσεις και στήριξη του αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιστέκονται στην εξόρυξη χρυσού. "Tους τελευταίους μήνες κλιμακώνεται η προσπάθεια να συντριβεί η αντίσταση των κατοίκων της Χαλκιδικής στην εξόρυξη χρυσού που σχεδιάζει η καναδική εταιρεία Eldorado Gold με την βοήθεια του εθνικού εργολάβου. Οι κάτοικοι διαπιστώνουν ότι η οικολογική καταστροφή που συντελείται είναι τεράστια και ότι η φυσιογνωμία της περιοχής τους θα αλλοιωθεί ανεπανόρθωτα, όπως αποδεικνύει και η παγκόσμια εμπειρία", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.