Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

Εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Ιερισσού και η δράση του καπετάν Γιώργη Γιαγλή- Πανηγυρικός

Το θωρηκτό Αβέρωφ
Αιδεσιμότατοι, αξιότιμοι κύριοι εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου, σεβαστοί εκπρόσωποι του δήμου Αριστοτέλη και των τοπικών φορέων και συλλόγων, κύριοι διοικητές της αστυνομίας, του λιμενικού σώματος και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, κυρίες και κύριοι, καλημέρα σας.

Συμπληρώνονται σήμερα 100 χρόνια από τη μέρα που το χωριό μας, η Ιερισσός, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής και του Αγίου Όρους, μετά από πολύχρονο και αδυσώπητο Αγώνα, ελευθερώθηκε από τον κατακτητή, έχοντας τελέσει υπό τον τουρκικό ζυγό μισή σχεδόν χιλιετία.

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό: Ποιος κερδίζει από τη διπλή δολοφονία;

Ανακοίνωση της "Κίνησης Απελάστε το Ρατσιμό" για την επίθεση στο Ν. Ηράκλειο 
Στεκόμαστε ολοκληρωτικά αντιμέτωποι με την επαγγελματικά οργανωμένη δολοφονική ενέργεια, δηλώνουμε πως είμαστε εξαιρετικά καχύποπτοι για τα κίνητρά της και καλούμε κάθε δύναμη του αντιφασιστικού κινήματος και της αριστεράς να εντείνουμε τον διμέτωπο αγώνα απέναντι στην κυβέρνηση των τραπεζιτών και τους νεοναζί, μέχρι να απαλλαγούμε μια και καλή και από τους δύο.
Η διπλή δο­λο­φο­νία στο Νέο Ηρά­κλειο, έξω από τα γρα­φεία της Χρυ­σής Αυγής:

Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Ζωγραφάκη: "Οι Βαλκανικοί πόλεμοι, η απελευθέρωση της Χαλκιδικής το 1912 και το πρώτο τάγμα Κρητών"


Ο ΧΑΜΟΣ...


Καμμένος για τα γεγονότα στο Ν. Ηράκλειο

«Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο.
Εμείς καλούμε τους Έλληνες σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας».

ΔΥΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ: «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ» ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ;

Οι οργανωμένες, αρκετά επαγγελματικές και στυγνές δολοφονίες έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο της Αθήνας συνιστούν από πολιτική άποψη μια μεγάλη «προβοκάτσια» σε βάρος του αντιφασιστικού κινήματος, ανεξάρτητα από τα κίνητρα, τις όποιες προθέσεις και δικαιολογίες των δραστών.
Ο τρόπος που έγιναν οι αποτρόπαιες δολοφονίες έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειοπαραπέμπουν σε καλή προετοιμασία, η οποία χρειαζόταν χρόνο και παρακολούθηση, σε επαγγελματικό σχεδιασμό και μάλλον έμπειρη ψυχρή εκτέλεση.

Προβοκάτσια με στόχο την ομαλότητα!


ΑΝΤΑΡΣΥΑ: "Ο φασισμός κτυπιέται μόνο μέσα από τον μαζικό αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας"

Η επαγγελματικού τύπου δολοφονική επίθεση κατά μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο λειτουργεί αντικειμενικά ως μια μεγάλη προβοκάτσια υπέρ της κυβέρνησης και του κράτους, εξυπηρετεί τα σχέδια αντιδραστικής θωράκισης του συστήματος με όπλο και την ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων». Όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το φασισμό, αλλά τον ενισχύει πολύπλευρα. Ο φασισμός κτυπιέται μόνο μέσα από τον μαζικό αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας, στις γειτονιές, τα σχολεία, στους χώρους δουλειάς.