Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Ρωτάμε, έτσι για να μαθαίνουμε!


ΚΚΕ: Καταδικάζει την κυβερνητική άρνηση να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Σε ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τονίζει:
«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει τη συνεχιζόμενη άρνηση της κυβέρνησης να απαντήσει σε Επίκαιρες Ερωτήσεις και Παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη Βουλή. Τελευταίο κρούσμα η άρνηση να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση της προέδρου της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, για το σοβαρό ζήτημα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, που απασχολεί εκατομμύρια λαϊκές οικογένειες, μικροϊδιοκτήτες γης και αγρότες.

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για το σχέδιο νόμου για το φόρο ακινήτων (VIDEO)

Δήλωση για το σχέδιο νόμου για το φόρο ακινήτων έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αναλυτικά η δήλωση:
«Η άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου για το φόρο ακινήτων αποτελεί πλέον λαϊκή απαίτηση. Άλλωστε πλήττονται όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, πλήττονται οι αγρότες, πλήττονται οι αυτοαπασχολούμενοι. Εδώ και τώρα πρέπει να καταργηθεί κάθε φόρος στην πρώτη κατοικία, στην κατοικία των εργαζομένων. Να φορολογηθεί και μάλιστα να αυξηθεί η φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου, να φορολογηθεί αποκλειστικά η μεγάλη ακίνητη περιουσία».

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Ευθύμη Καρανάσιου

Ο Ευθύμης Καρανάσιος, Βουλευτής Χαλκιδικής Ν.Δ., κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, με θέμα τις συντάξεις του δημοσίου. Στην ερώτησή του ο βουλευτής, αναφέρει:
Το ζήτημα της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών και ειδικότερα των συνταξιούχων, είναι σημαντικό τόσο σε όρους βιοτικού επιπέδου όσο και σε όρους αξιοπρέπειας σε περιόδους που οι πολίτες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες για να σταθεί όρθια και εντός της Ευρωζώνης η χώρα μας. Συγκεκριμένα, για τους συνταξιούχους του δημοσίου, τον περασμένο Απρίλιο θεσπίστηκε το μέτρο της προκαταβολής σύνταξης με σκοπό την ελάφρυνση πολλών συμπολιτών μας.

ΠΑΜΕ Χαλκιδικής: ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ - ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις σωματειακές επιτροπές, τις λαϊκές επιτροπές, τους εργαζόμενους κάθε κλάδου, τους νέους και τις νέες, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τους μετανάστες σε ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ.
Να βάλουμε μπροστά για την ΑΠΟΤΡΟΠΗ των νέων αντεργατικών μέτρων. Για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της βαρβαρότητας!
Τώρα χρειάζεται να νιώσουν  την καυτή ανάσα του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Να φτάσει παντού ο απεργιακός συναγερμός.

Kαι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο «αντάρτικο» για τον φόρο ακινήτων

Γ. Δριβελέγκας: Να βρει τα ισοδύναμα ο Στουρνάρας, αλλιώς να παραιτηθεί
Ασφυκτικό κλοιό σε κυβέρνηση και οικονομικό επιτελείο αναφορικά με τον ενιαίο φόρο ακινήτων δημιουργούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες, που παρέχουν την απαραίτητη στήριξη, καθώς -μετά τους βουλευτές της ΝΔ- και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τις προωθούμενες διατάξεις, ως έχουν.

Νέος διοικητής στο Νοσοκομείο Πολυγύρου

Ο Μπισχινιώτης Ιωάννης είναι ο νέος εκλεκτός του Άδωνη για τη θέση του Διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.
Ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Πολυγύρου είναι πρόεδρος της Ορθοπεδικής και Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης.

ΣΥΡΙΖΑ-Τατσόπουλος: ...Καμία σχέση

"Ο Γλέζος μοιάζει με τον γεράκο του Αστερίξ με τη θεογκόμενα" (Τατσόπουλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, "πηδηχτής" της μισής Αθήνας κατά δήλωσή του!)

Δήμος Αριστοτέλη: Αποπεράτωση πολιτιστικού κέντρου Στρατωνίου - Κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου στην περιοχή του πολιτιστικού κέντρου του Στρατωνίου

Eκδήλωση της επιτροπής κατοίκων κέντρου Θεσσαλονίκης


"Οι κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια"!

του Νίκου Μπογιόπουλου
«Θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα μας πάρουν τις γυναίκες»… Αυτό λεγότανε την εποχή που το κράτος δούλευε για τις «Ούλεν», για τις «Κούπερ» και για τις «Πάουερ». Ηταν η εποχή που όσοι διοικούσαν το κράτος έχτιζαν τους «Νέους Παρθενώνες». Στη Μακρόνησο. Βέβαια όσοι τα έλεγαν αυτά για τους «ανήθικους» κομμουνιστές, ήταν οι ίδιοι που επί των ημερών τους μεγαλούργησαν οι «Τρούμπες». Και στη συνέχεια, πάλι επί των ημερών τους, δοξάστηκαν τα κέντρα… αναψυχής με την ταμπέλα «προσεχώς Βουλγάρες».

Μερική έκλειψη Ηλίου την Κυριακή

Μετά το μεσημέρι της Κυριακής 3 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί έκλειψη Ηλίου, η οποία θα είναι ορατή στην Ελλάδα ως μικρή κάλυψη του ηλιακού δίσκου από τη Σελήνη.
Ως μερική η έκλειψη θα γίνει αντιληπτή στην Αφρική, τη νότια Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και περιοχές της Αμερικής και σε άλλες περιοχές του κόσμου θα γίνει ως ολική.
Σύμφωνα με τους αστρονόμους, στη χώρα μας ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος, η Σελήνη θα καλύψει σε ποσοστό έως 10% τον ηλιακό δίσκο στη νότια Ελλάδα, ενώ στη βόρεια Ελλάδα η κάλυψη θα είναι μικρότερη.

ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΕΝΦΑ) – Δυσβάσταχτος για τη μεσαία τάξη (Ελάχιστες αντιδράσεις από τους παράγοντες της Χαλκιδικής στη διαβούλευση του νόμου)

Του Γρηγόρη Στιβαχτάρη*
Με το νέο σύστημα φορολογίας ακινήτων που θα ισχύσει από το 2014 η μισή Ελλάδα και κυρίως όσοι ζουν ή έχουν ακίνητα στην ελληνική περιφέρεια θα πληρώνουν επιπλέον φόρους. Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων (ΕΝΦΑ) φέρνει μεγάλες ελαφρύνσεις στους πλούσιους και επιπλέον βάρη στους φτωχούς και μικρομεσαίους ιδιοκτήτες.
Από τον νέο φόρο δεν γλιτώνει κανείς ιδιοκτήτης ακινήτων. Σε σχέση με το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, τα περισσότερα νοικοκυριά που κατοικούν σε δικό τους σπίτι θα πληρώσουν λιγότερα για το συγκεκριμένο ακίνητο.

Άριστος στο να "πετάει την μπάλα στην εξέδρα" ...