Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

Η Ιγγλέζη μηνύει site & blog της Χαλκιδικής


Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον των ιστότοπων metalleiachalkidikis.gr και ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr κατέθεσε πριν από λίγη ώρα η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη στην Εισαγγελία Πολυγύρου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαχειριστές των ιστότοπων αναζητούνται προκειμένου να συλληφθούν στα πλαίσια του αυτόφωρου. 
Στην μήνυση που κατατέθηκε αναφέρεται ότι οι ιστότοποι αυτοί παρουσίαζαν την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ως άμεσα εμπλεκόμενη στον εμπρησμό του εργοταξίου της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές στον τίτλο του άρθρου.

Ποιος είπε το «Όχι»; Ο Μεταξάς;…

Τι χρειάζεται αυτός ο τόπος; Αυτός ο τόπος «χρειάζεται Μεταξάδες» έλεγε από βήματος Βουλής ο χρυσαυγίτης υποφυρερίσκος, ο βουλευτής Παππάς. Όσο για τους  Γεωργιάδη – Βορίδη ήταν βουλευτές του ΛΑΟΣ όταν ο τότε αρχηγός τους, ο Καρατζαφέρης, επισκεπτόταν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2011 το σπίτι του Μεταξά σε ένδειξη… «σεβασμού και μνήμης». Η δε «Καθημερινή» δεν έλειψε ποτέ από τα εκδοτικά εκείνα συγκροτήματα που επιδαψιλεύουν δάφνες στον «πατριώτη» Μεταξά που «είπε το Όχι». Μάλιστα η «Καθημερινή» το έχει πάει και παραπέρα. Ειδικά σε εκείνο το αφιέρωμά της για τον φασίστα Μεταξά, στις 4/8/2007 (ανήμερα, δηλαδή, της κήρυξης της δικτατορίας της «4ης Αυγούστου») όταν και ισχυριζόταν ότι η διακυβέρνηση Μεταξά, εκτός από πατριωτική» που ήταν, πορεύτηκε και με «χαρακτηριστικά φιλολαϊκού» καθεστώτος...

Μ. Γλέζος: "Με το να αφομοιώνουμε συνήθειες και πρακτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στην άκρη του γκρεμού απλά τους διαψεύδουμε.."

«"Όποιος βγαίνει από το μαντρί, τον τρώει ο λύκος" είχε πεί ο Ε.Αβέρωφ πριν μερικές δεκαετίες, και η φράση του έμεινε στην ιστορία. Τη φράση αυτή η αριστερά την κούναγε σαν μαντηλάκι μπροστά στους βουλευτές της εκάστοτε πλειοψηφίας. Πλειοψηφίας που ήθελε τους βουλευτές, άφωνους, χωρίς άποψη, υποταγμένους στην εκάστοτε ηγεσία.
Έχοντας στο μυαλό τους αυτή τη φράση, βουλευτές ψήφιζαν μνημόνια, εφαρμοστικούς νόμους, τσαλάκωναν τις ιδέες τους τις συνειδήσεις τους, την ελευθερία στην άποψη. Με βάση αυτή την αρχή οι βουλευτές έγιναν κουκιά, "ακόλουθοι", συνυπεύθυνοι του όποιου ηγέτη του δικομματισμού των αρχηγικών κομμάτων.

ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΟ...


Π.Ο.Ε.ΣΥ: Τώρα ποινικοποιούν και τις συνεντεύξεις

Μέγιστο θέμα ελευθεροτυπίας αλλά και δημοκρατίας δημιουργεί η αποκάλυψη ότι συνομιλίες σχετικά με τις κινητοποιήσεις στις Σκουριές με δημοσιογράφους, ακόμη και συνεντεύξεις σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες ή και ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Reuters και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρακολουθούνται από την ΕΥΠ και καταγράφονται, προκειμένου να περιληφθούν στις δικογραφίες και να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικό υλικό εγκληματικής δράσης.

Συντονιστική επιτροπή Ορμύλιας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού: "Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού το 1940 στο φασισμό - ναζισμό, καθώς και η μετέπειτα μαζική ηρωική πάλη του ενάντια στον κατακτητή και τους ντόπιους συνεργάτες του, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, εμπνέει και διδάσκει σήμερα τους εργαζόμενους, τη νεολαία, για να πουν το δικό τους ΟΧΙ στις πολιτικές εξαθλίωσης που του επιβάλλουν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Να πουν το δικό τους ΟΧΙ στις πολιτικές που εμπλέκουν την Ελλάδα σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, όπως αυτούς που προετοιμάζουν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ σε βάρος λαών και χωρών.

ΜΟΝΤΑΖ για διασκέδαση στον Πολύγυρο


ΜΕΤΡΑΑΑ!!!


Διασκέδαση στον Πολύγυρο


8ος ΑΓΩΝΑΣ ΨΥΧΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ – ΝΙΚΗΤΗ 5km

Η Ε.Ε.Ν.Ν. ο «Σίθων» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεταμόρφωσης διοργανώνουν τον 8ο Αγώνα Ψυχής Μεταμόρφωση – Νικήτη, απόστασης 5km.
Ο αγώνας αυτός έγινε για πρώτη φορά ανεπίσημα την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2006 από 5 κολυμβητές, την ημέρα της τελετής έναρξης του 36ου Διεθνούς διάπλου του Τορωναίου κόλπου. Αφιερώθηκε στη μνήμη του Μιχάλη Γεωργακούδα, αντιπροέδρου της Ε.Ε.Ν.Ν. ο «Σίθων» το 2004 και 2005.
Ο Μιχάλης άφησε την τελευταία του πνοή, ξημερώματα της 30ης Οκτωβρίου 2005 στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών. Για τον λόγο αυτό ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 02 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ.

Ανακοίνωση του Ι.Ε.Κ. Χαλκιδικής


Eκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Αρναίας και της Β. Χαλκιδικής

ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΠΑΤΕ...;


Ανορύξεις-αξιοποιήσεις υδρευτικών γεωτρήσεων Δήμου Ν. Προποντίδας

Άρχισε η  υλοποίηση των έργων Ανορύξεις-αξιοποιήσεις υδρευτικών γεωτρήσεων Δήμου Ν. Προποντίδας, προϋπολογισμού 3.000.000 €.
 Το έργο αφορά  την ανόρυξη καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού και υδραυλικού εξοπλισμού για την αξιοποίηση 8 υδρευτικών γεωτρήσεων στην κτηματική περιοχή των Δημοτικών Κοινοτήτων Ν. Μουδανιών και Σημάντρων και των Τοπικών Κοινοτήτων Αγ. Παντελεήμονα, Πορταριάς, Φλογητών, Ν. Ποτίδαιας Ν. Πλαγίων, καθώς και την κατασκευή τριών μεταλλικών δεξαμενών πόσιμου νερού, προκειμένου να εξασφαλισθεί η επάρκεια και η ποιότητα του νερού ύδρευσης στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ν. Προποντίδας. 
 Αναλυτικά: