Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο μαγευτικό Άλσος της Αγίας Παρασκευής Αρναίας το ¨Arnea Kouzina Traditional¨

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το τριήμερο 11 έως 13 Οκτωβρίου στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής Αρναίας το Arnea Kouzina Traditional.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σεμαθήματα μαγειρικής, μαθήματα παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής, παρουσιάσεις και προσφορά τοπικών προϊόντων, βόλτες με άλογα στο κατάφυτο άλσος και οινογευσίες. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν χορωδίες και τοπικά χορευτικά συγκροτήματα, μουσικά σχήματα και πραγματοποιήθηκαν παιδικοί διαγωνισμοί ζωγραφικής, ποδηλατικοί αγώνες για παιδιά, ελληνικά γλέντια, διαγωνισμοί και επιδείξεις μεθόδων παραδοσιακής μαγειρικής. Όλα μέσα σε ένα τριήμερο πανηγύρι δημιουργίας και επικοινωνίας.

Το ρόφημα

H κυβέρνηση χαρίζει άδειες στους καναλάρχες: έλεγχος και χουντοποίηση των ΜΜΕ

Ενώ εδώ και τέσσερις μήνες η ΕΡΤ αμφισβητεί στα ίσια την κυβερνητική χούντα, αποκαλύπτονται οι πραγματικές διαθέσεις της τελευταίας με το δώρο προς τους καναλάρχες. Τους χαρίζει, χωρίς υπερβολή, τις άδειες ψηφιακής εκπομπής, δίνοντάς τους «συγχωροχάρτι» για 23 χρόνια παράνομης εκπομπής και επιτρέποντάς τους να μπουν στην ψηφιακή εκπομπή πρακτικά δωρεάν.

Δημιουργείται ομάδα στήριξης;

Πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές και φυσικό είναι να υπάρχουν κινήσεις που αφορούν αυτές και πολύ περισσότερο συζητήσεις.
Στην πρωτεύουσα του Νομού τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει εντελώς  - λογικό - ακόμα. 
Οι υποψηφιότητες θα είναι, όπως δείχνουν τα πράγματα και εκτός απροόπτου, τέσσερις: του εν ενεργεία Δημάρχου Στέργιου Ζωγράφου, του πρώην Δημάρχου Θωμά Καπλάνη, του σε αναζήτηση υποψήφιου από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, και του υποψήφιου του ΚΚΕ.
Παραπάνω από σίγουρο θεωρείται ότι το δημοσκοπικά "εξαφανισμένο" ΠΑΣΟΚ

Άκρα και φαλάκρα

Η «Αυγή» δημοσίευσε άρθρο στο οποίο αναφέρει πως η κυβέρνηση στήνει προβοκάτσια σε βάρος της Αριστεράς και, κυρίως, του ΣΥΡΙΖΑ. Το σχέδιο αποδίδεται στους ακραίους συμβούλους του Αντώνη Σαμαρά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ενώ καλύπτεται νομικά από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβερνητική προβοκάτσια περιλαμβάνει βομβαρδισμό της κοινής γνώμης με προπαγάνδα κατά της «αριστερής βίας», συστηματική παρακολούθηση των τηλεφώνων βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ –με την ελπίδα να στοιχειοθετηθεί πως κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάποια σχέση με οποιαδήποτε μορφή βίας-, και την κινητοποίηση προθύμων δικαστών που θα αναλάβουν τη συνέχεια.